Γιατί τα δόντια του μωρού μεγαλώνουν στραβά;

Τα στραβά δόντια είναι συνήθως κάτι γενετικό, αλλά όχι με τον τρόπο που μπορεί να σκέφτεστε.

Γιατί τα δόντια του μωρού μεγαλώνουν στραβά;

Μερικές φορές, ένα παιδί μπορεί να κληρονομήσει τα μεγάλα δόντια του πατέρα του και τη μικρή γνάθο της μητέρας του - κάτι που μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα. Αν συμβαίνει αυτό, όταν τα δόντια αρχίσουν να αναπτύσσονται, αρχίζουν να αγωνίζονται για μια θέση επειδή δεν υπάρχει αρκετός χώρος για αυτά . Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε συνωστισμό.

Ένας άλλος λόγος για στραβά δόντια μπορεί να είναι η συνήθεια του μωρού σας να πιπιλάει τον αντίχειρά του. Η συνήθεια αυτή ασκεί πίεση στα άνω μπροστινά δόντια και τα ωθεί έξω. Ταυτόχρονα, τα κάτω δόντια ωθούνται πίσω στο στόμα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει συσσώρευση. Σε άλλες περιπτώσεις, αναπτύσσονται επιπλέον δόντια και ο συνωστισμός εμφανίζεται επειδή δεν υπάρχει αρκετός χώρος.

pos vgazoume ena paidiko donti 3

Εάν βλέπετε διαστήματα μεταξύ των δοντιών του μωρού σας, να γνωρίζετε ότι αυτό είναι καλό σημάδι. Εάν τα δόντια είναι γεμάτα, τότε είναι πολύ πιθανό ότι όταν το μωρό βγάλει τα μόνιμα δόντια του, ίσως χρειαστεί να φορέσει σιδεράκια. Δεν χρειάζεται να περιμένετε τα ενήλικα δόντια να έρθουν για να μπείτε στη διαδικασία να του βάλετε σιδεράκια. Ακόμα και σε νεαρή ηλικία, τα δόντια του μωρού μπορούν να αναλυθούν για ανεπάρκειες στο μήκος της γνάθου, ώστε να ξεκινήσει μια θεραπεία. Τα παιδιά ηλικίας μικρότερης των 4 ετών θα μπορούσαν να φορέσουν ένα μασελάκι το οποίο θα συγκρατεί τα δόντια και βοηθά στην καθοδήγηση της ανάπτυξης των τόξων στο στόμα ώστε να μπορούν να προσαρμόζονται καλύτερα στο μέγεθος των δοντιών. Η πρώιμη επέκταση του τόξου μπορεί να κάνει την ορθοδοντική θεραπεία των μόνιμων δοντιών ευκολότερη και πιο σταθερή, αν είναι ακόμη απαραίτητη.

Ο παιδοδοντίατρος του παιδιού σας μαζί με τον ορθοδοντικό θα σας συμβουλέψουν και θα σας καθοδηγήσουν για τις ενέργειες που θα πρέπει να ακολουθηθούν, ώστε να βρεθεί η τέλεια επίλυση στο πρόβλημα.

Αλέξανδρος Μάνος DDS , MOrth
Οδοντίατρος , Ειδικός Ορθοδοντικός
Tel Aviv University
site: www.drmanosclinic.com
e-mail: dralexmanos@gmail.com
instagram: dr_alex_manos

Διαβάστε επίσης:
Παιδικά δόντια που αργούν να πέσουν - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς

Πώς μπορείτε να βγάλετε ένα παιδικό δοντάκι που κουνιέται

Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς ώστε να διατηρούν την υγεία των ούλων και των δοντιών των παιδιών τους

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved