Ας είμαστε ειλικρινείς! Τα μωρά είναι… βαρετά

Πότε θα ανοίξει τα ματάκια του; Πότε θα μιλήσει; Μα καλά, πότε θα κάνει, επιτέλους, κάτι;

Μία Μαμά
Ας είμαστε ειλικρινείς! Τα μωρά είναι… βαρετά

Αν έχετε φέρει στον κόσμο ένα μωράκι ήσυχο και ήρεμο τότε μάλλον ανυπομονείτε να μεγαλώσει για να μπορείτε να παίζετε και να διασκεδάζετε μαζί του. Αυτή ήταν η περίπτωση της Κίμι Φινκ, μιας μανούλας από τις ΗΠΑ η οποία εργάζεται ως δασκάλα και συντάκτρια σε γνωστή αμερικανική ιστοσελίδα που απευθύνεται σε μανούλες.

Πρόσφατα η Κίμι έγραψε ένα ιδιαίτερα αποκαλυπτικό άρθρο στο οποίο ανέλυσε το πόσο… βαρετά είναι τα νεογέννητα. Είτε συμφωνείτε είτε διαφωνείτε μαζί της, το σίγουρο είναι πως πολλά από τα στοιχεία που παραθέτει αποτελούν την πραγματικότητα για εκατομμύρια νέες μητέρες. Αξίζει, λοιπόν, να διαβάσετε όσα έγραψε και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματά.

Τι έγραψε η Κίμι Φινκ στο www.romper.com:

Καθώς η 80χρονη γιαγιά μου κρατούσε τη νεογέννητη κόρη μου, την πολυαγαπημένη δισέγγονή της, ακούμπησε τρυφερά το δάχτυλό της στη μυτούλα της και βρήκε την αντίδραση της μικρής ιδιαίτερα… απογοητευτική. «Πότε θα ανοίξει τα μάτια του αυτό το μωρό;», παραπονέθηκε. Όταν σταμάτησα να γελάω με το σχόλιο της γιαγιάς, χρειάστηκε να παραδεχθώ πως όσο και αν αγαπώ το μωράκι μου, η αλήθεια είναι ότι το μόνο που κάνει είναι να κοιμάται όλη μέρα! Και δεν είναι μόνο η δική μου κορούλα! Ναι, πρέπει να παραδεχτούμε πως τα νεογέννητα είναι απίστευτα βαρετά. Τουλάχιστον τα περισσότερα. Διότι το σίγουρο είναι πως ένας γονιός που έχει το μωράκι του στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, θα έδινε τα πάντα για να κρατά στην αγκαλιά του αυτό το παιδί που εγώ αποκαλώ «βαρετό».

MORO VARETO 2

Όλοι εμείς που παραπονιόμαστε για τα μωράκια μας, που δεν κάνουν κάτι άλλο πέρα από το να κοιμούνται, ξέρουμε πως το να έχουμε ένα «βαρετό» παιδί είναι κατά κάποιον τρόπο ευλογία...

Ωστόσο, σίγουρα πρέπει να παραδεχθώ πως η ζωή με ένα νεογέννητο μπορεί να είναι πραγματικά βαρετή διότι απλούστατα… όλη την ώρα κοιμάται (εκτός από όταν θέλω εγώ να κοιμηθεί)! Σύμφωνα με έρευνα του BabyCenter, το μέσο νεογέννητο μωρό κοιμάται 16 με 17 ώρες την ημέρα. Δυστυχώς, δεν το κάνει συνεχόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Χρειάζεται να περάσουν αρκετές εβδομάδες για να μπορέσει το μωρό να διαχωρίσει την ημέρα από τη νύχτα, γεγονός που σημαίνει πως θα περάσετε πολλές ώρες κοιτάζοντας το προσωπάκι του ενώ κοιμάται, ξυπνά και ξανακοιμάται…

Το να αλλάζω πάνες δεν είναι, επίσης, κάτι που με διασκεδάζει. Ίσως πιστεύατε ότι αυτό μπορεί να «σπάει» τη μονοτονία αλλά κάνατε λάθος. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Εγκυμοσύνης, τα νεογέννητα ουρούν περίπου 20 φορές την ημέρα… Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστεί να του αλλάζετε πάνα κάθε δύο με τρεις ώρες.

MORO VARETO 3

Όσον αφορά στο παιχνίδι, μπορείτε να τους τραγουδήσετε, να τα γαργαλήσετε, να τους κάνετε γκριμάτσες. Μπορείτε, επίσης, να τους διαβάσετε και βιβλία. Το σημαντικό είναι να θυμάστε πως η πρόσωπο με πρόσωπο αλληλεπίδραση με το μωρό σας είναι ιδιαίτερα σημαντική για να την ανάπτυξή του (ακόμη και αν το νεογέννητό σας δεν σας δίνει σημασία)!

Το χειρότερο στοιχείο στην υπόθεση των… «βαρετών μωρών» είναι ότι αργείς να συνειδητοποιήσεις το καλό που έχεις στα χέρια σου. Θυμάμαι τον σύζυγό μου να με ρωτά: «Μα πότε θα κάνει, επιτέλους, κάτι αυτό το μωρό;». Τώρα, λοιπόν, που η κορούλα μας έγινε 2,5 ετών, δεν σταματά να… κάνει κάτι! Για αυτό, απολαύστε τα «βαρετά» νεογέννητά σας τώρα που μπορείτε διότι, δεν θα μείνουν έτσι για πάντα.

Διαβάστε επίσης:
Νεογέννητο στο σπίτι. Πώς θα κοιμηθεί αυτό καλά και η μαμά καλύτερα!

Πώς θα κάνεις τις δουλειές του σπιτιού, όταν έχεις νεογέννητο μωρό

«Το όνομά μου είναι μπέμπα και πριν με επισκεφτείς στο σπίτι θέλω να ξέρεις κάποια πράγματα!»

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved