Athens Science Festiνal: Από 24 έως 29 Απριλίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Κορυφαίοι στον κόσμο της επιστήμης δίνουν το παρών στο Athens Science Festival στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Athens Science Festiνal: Από 24 έως 29 Απριλίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Πώς εξερευνούν τα μεγάλα συμπαντικά μυστήρια επιστήμονες στο CERN; Πώς θα είναι το ψηφιακό μας αύριο; Γιατί μας αφορούν τα βότσαλα του πλανήτη Άρη;

Σε αυτά και πολλά ακόμα συναρπαστικά ερωτήματα θα βρουν απαντήσεις οι επισκέπτες του Athens Science Festival που επιστρέφει φέτος, πλέον δυναμικά, για 5η συνεχόμενη χρονιά. Από 24 έως 29 Απριλίου, μικροί και μεγάλοι θα παρακολουθήσουν ένα συναρπαστικό πρόγραμμα με περισσότερα από 200 διαφορετικά δρώμενα, που ελπίζουμε πως θα ενθουσιάσει κάθε φίλο της γνώσης και της επιστημονικής πρωτοπορίας.

Μερικοί από τους εξαιρετικούς ομιλητές που θα συμμετάσχουν είναι:

ASF2018 Nasis GR

Ο Βασίλειος Νάσης, ακαδημαϊκός και επιτυχημένος επιχειρηματίας, ιδρυτής της εταιρείας Netronix και πρωτοπόρος στον τομέα του Internet των αντικειμένων. Θα μας εξηγήσει γιατί τα εκατομμύρια δικτυωμένα αντικείμενα – από ρολόγια και αυτοκίνητα, μέχρι ψυγεία και πιεσόμετρα – μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο, αλλά και ποιες επιχειρηματικές ευκαιρίες προσφέρει το όραμα του Internet of Things.
Τίτλος ομιλίας: IoT: Η εξέλιξη μιας νέας βιομηχανικής επανάστασης || Ημερομηνία & Ώρα: 25 Απριλίου, 20:00
*Με την υποστήριξη της Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα.

ASF2018 Beacham GR

Ο James Beacham, ένα από τα «αστέρια» της πειραματικής φυσικής υψηλών ενεργειών, μα και πολυτάλαντος μουσικός και σκηνοθέτης. Στην ομιλία του θα εξηγήσει πώς και γιατί ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων (LHC) του CERN μπορεί να λύσει συμπαντικά μυστήρια όπως: Τι είναι η σκοτεινή ύλη; Γιατί η βαρύτητα είναι τόσο ανίσχυρη σε σύγκριση με τις άλλες φυσικές δυνάμεις;
Τίτλος ομιλίας: Μια μηχανή Big Bang στο φεγγάρι || Ημερομηνία & Ώρα: 29 Απριλίου, 20.00

ASF2018 Ntziachristos GR

Ο Βασίλης Ντζιαχρήστος, βραβευμένος επιστήμονας, διευθυντής της έδρας Βιολογικής Απεικόνισης στο Πολυτεχνείο του Μονάχου. Θα μας μιλήσει για το πώς οι καινοτόμες εφαρμογές και χρήσεις του φωτός στην ιατρική και τη βιολογία, ανοίγουν νέους δρόμους στην διάγνωση, την θεραπευτική αγωγή και την εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης.
Τίτλος ομιλίας: Φως και Ήχος: Μαγεία, Επιστήμη και Επιχειρηματικότητα || Ημερομηνία & Ώρα: 29 Απριλίου, 18.00
* Mε την υποστήριξη του Goethe-Institut Athen.

ASF2018 Mahrenholz GR

Ο Carsten Mahrenholz, συνιδρυτής της ColdPlasmaTech, θα παρουσιάσει ένα επαναστατικό προϊόν της βραβευμένης αυτής γερμανικής εταιρίας. Αξιοποιώντας τις ιδιότητες του ψυχρού πλάσματος, έχει επινοήσει έναν επίδεσμο που ενεργοποιεί τις αυτό-ιαματικές ικανότητες του σώματός μας, δίνοντας τη δυνατότητα επούλωσης χρόνιων πληγών και επανόρθωσης σοβαρών δερματικών βλαβών.
Τίτλος ομιλίας: Med Tech: Η επιστημονική φαντασία στην ιατρική πρακτική || Ημερομηνία & Ώρα: 27 Απριλίου, 19.00
*Mε την υποστήριξη του Goethe-Institut Athen.

ASF2018 Sifakis GR

Ο Ιωσήφ Σηφάκης, από τους κορυφαίους επιστήμονες της πληροφορικής διεθνώς, που έχει τιμηθεί και με το βραβείο Turing, το «Νόμπελ της Πληροφορικής». Η ομιλία του αναμένεται με ενθουσιασμό: θα εστιάσει στους τρόπους με τους οποίους οι σύγχρονες και αναδυόμενες τεχνολογίες βελτιώνουν την ποιότητα ζωής μας και συνδράμουν στην προστασία του περιβάλλοντος.
Τίτλος ομιλίας: Κατανοώντας και αλλάζοντας τον κόσμο || Ημερομηνία & Ώρα: 25 Απριλίου,19.00

ASF2018 Domokos GR

Gábor Domokos, βραβευμένος ακαδημαϊκός και επικεφαλής του τμήματος Μηχανικής, Υλικών και Δομών στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας και Οικονομικών της Βουδαπέστης. Θα μοιραστεί μαζί μας την συναρπαστική εμπειρία του μέσα από την αναζήτηση ύπαρξης σωμάτων με ένα ευσταθές και ένα ασταθές σημείο ισορροπίας – τα σώματα Gömböc που αποδείχθηκαν πρώτα σε μαθηματικά μοντέλα και που τελικά φαίνεται πως υπάρχουν και στον πλανήτη Άρη!
Τίτλος ομιλίας: Gömböc, η Γη και τα χαλίκια στον Άρη || Ημερομηνία & Ώρα: 25 Απριλίου,18.00

*Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ουγγαρίας στην Αθήνα.
Με τη συνδρομή της επιστήμης και των ανθρώπων της που σκέφτονται έξω από περιορισμούς και συμβάσεις, ο κόσμος μας αλλάζει. Ελάτε να ανακαλύψουμε το πώς, στο Athens Science Festival 2018.

Ημέρες & Ώρες λειτουργίας:

Τρίτη 24 Απριλίου: Τελετή έναρξης στις 18.15
Τετάρτη 25 έως Παρασκευή 27 Απριλίου: 09:00 έως 23:00
Σάββατο 28 & Κυριακή 29 Απριλίου: 11:00 έως 23:00
Πληροφορίες:
http://www.athens-science-festival.gr/
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 213 0109300, 213 0109324
press@athens-technopolis.gr , www.technopolis-athens.com
Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved