Σχέση μητέρας και κόρης: 3 κατηγορίες σχέσεων που σίγουρα σε εκφράζουν

Σχέση μαμάς και κόρης: Εσείς, σε ποια κατηγορία ανήκετε;

Σχέση μητέρας και κόρης: 3 κατηγορίες σχέσεων που σίγουρα σε εκφράζουν

Αδιαμφισβήτητα η σχέση μητέρας-κόρης είναι μία ιδιαίτερα ισχυρή σχέση· η πιο ισχυρή στην οικογένεια και η πιο δυνατή στη ζωή μιας γυναίκας. Άλλωστε, μια μητέρα αποτελεί για την κόρη της το πρώτο πρότυπο κοινωνικοποίησης αφού τα κορίτσια, ιδίως σε μικρή ηλικία, έχουν την τάση να εξιδανικεύουν τις μητέρες τους, να τις θεωρούν παντοδύναμες, ακόμη και να τις μιμούνται.

sxesi mamas kai koris 1

Οι καλύτερες φίλες

Σε αυτή την κατηγορία εντάσσεται η μητέρα εκείνη που μοιράζεται τα πάντα με την κόρη της. Από τους προβληματισμούς και τις σκέψεις της μέχρι τα ρούχα και τα παπούτσια της. Κατά συνέπεια, η μια εμπλέκεται έμπρακτα στη ζωή της άλλης γνωρίζοντας κάθε λεπτομέρεια για όλες τις πτυχές της καθημερινότητάς της. Θα τις δεις να βγαίνουν μαζί για φαγητό, να πηγαίνουν συχνά για ψώνια και να βλέπουν μαζί ταινίες στο σινεμά.

Τηλεφώνημα μια φορά την εβδομάδα

Συνήθως οι γυναίκες που βρίσκονται σε αυτή την κατηγορία, ζουν σε διαφορετικά σπίτια και μιλάνε μια φορά την εβδομάδα στο τηλέφωνο. Το γεγονός ότι δεν μένουν μαζί δεν σημαίνει πάντα ότι δεν έχουν μια καλή σχέση, αλλά ότι –συνήθως- η κόρη προτιμά την ανεξαρτησία της και επιλέγει να μοιράζεται όσα μόνο εκείνη θέλει σχετικά με τις πτυχές της ζωής της.

sxesi mamas kai koris 3

Μαζί δεν κάνουμε και χώρια δε μπορούμε

Οι γυναίκες αυτές μοιράζονται μια έντονη σχέση αγάπης με πολλούς τσακωμούς και ακόμα περισσότερες συμφιλιώσεις. Συνήθως, δεν ζουν μαζί αλλά αν το κάνουν.. το μετανιώνουν καθημερινά! Σε αυτές τις περιπτώσεις, προκειμένου να κατευνάσουν τα πνεύματα, μια καλή λύση βρίσκεται ανάμεσα στην αμφίδρομη αποδοχή των διαφορετικών προσωπικοτήτων τους και στην ήρεμη συζήτηση προς επίλυση των διαφορών τους.

Διαβάστε επίσης:
Ιδέες για να περάσετε καλά μαζί με την κόρη σας
Η γλυκιά σχέση μαμάς και κόρης μέσα από έξι σκίτσα

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved