Νηστίσιμη και πεντανόστιμη πάστα φλώρα με μαρμελάδα πορτοκάλι

Με σπιτική ζύμη και μαρμελάδα!

Mamatsita
Νηστίσιμη και πεντανόστιμη πάστα φλώρα με μαρμελάδα πορτοκάλι

Φτιάξε κι εσύ αυτή την νηστίσιμη ζύμη πάστα φλώρα, και βάλε επάνω της όποια μαρμελάδα τραβάει η όρεξή σου, ΑΛΛΑ αν φτιάξεις μαρμελάδα πορτοκάλι, μην ξεχάσεις να βάλεις το υλικό που θα την απογειώσει και δεν είναι άλλο από το ανθόνερο!!!

Για να φτιάξεις την ζύμη της πάστα φλώρα θα χρειαστείς:

PASTAFLORA 3

Υλικά

200 γρ μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
3 κάψουλες βανιλίνη
1 baking powder
4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
(ίσως χρειαστείς και λίγο παραπάνω για μια ζύμη εύπλαστη που δεν κολλά στο χέρι)

Για να φτιάξεις την αρωματική μαρμελάδα πορτοκάλι θα χρειαστείς:

PASTAFLORA 4

Υλικά

1 κιλό πορτοκάλια χοντρόφλουδα
1 κιλό ζάχαρη
1 κ σ ανθόνερο

Καθαρίζεις τα πορτοκάλια . Αφαιρείς όσο πιο πολύ από το λευκό του πορτοκαλιού και κόβεις σε κομματάκια την σάρκα του.
Τα βάζεις στην κατσαρόλα και προσθέτεις την ζάχαρη.
Σιγοβράζεις μέχρι να δέσει η μαρμελάδα και λίγο πριν την σβήσεις, προσθέτεις το ανθόνερο.
Αυτό ήταν! Μόλις έφτιαξες μια απίστευτα αρωματική μαρμελάδα πορτοκάλι.

Έλα τώρα να φτιάξεις και την πάστα φλώρα

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ βάζεις την μαργαρίνη και την ζάχαρη και χτυπάς μέχρι ν’ ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτεις τον χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα, την βανιλίνη και σιγά σιγά το μισό αλεύρι, στο οποίο έχεις προσθέσει το baking powder. Σταματάς το μίξερ και συνεχίζεις το ανακάτεμα απαλά με το χέρι σου προσθέτοντας και πάλι σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να πάρεις μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλά στο χέρι.

Βουτυρώνεις την ταρτιέρα σου και απλώνεις τα ¾ της ζύμης πάνω της. Το υπόλοιπο ¼ το κρατάς για να κάνεις τα «κορδονάκια».
Πάνω από την ζύμη απλώνεις την μαρμελάδα πορτοκάλι (ή όποια άλλη μαρμελάδα επιθυμείς), τοποθετείς και τα κορδονάκια και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά ή μέχρι η πάστα φλώρα σου να πάρει ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα.

Εγώ την ετοίμασα για να συνοδεύσω το απογευματινό μου καφεδάκι, αλλά και πρωινό να ήταν… δεν θα με χάλαγε καθόλου.

Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.

Με αγάπη
MamaTsita

Διαβάστε επίσης

Σουσαμοπιτάκια: νόστιμα και νηστίσιμα
Πορτοκαλόπιτα απ’ την ανάποδη: Φτιάξτε την σε χρόνο ρεκόρ!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved