Εκεί που τα παιδιά χαμογελούν

Κάθε φορά που φέρνω στο μυαλό μου εικόνες παιδιών που νοσηλεύονται, σφίγγεται η καρδιά μου.

Εκεί που τα παιδιά χαμογελούν

Ασυνείδητα θυμάμαι τις δικές μας στιγμές με την Έλενα να περνούμε μέρες και νύχτες στο νοσοκομείο (αντικατάσταση: στην Ευρωκλινική Παίδων) με υψηλό πυρετό και ενδοφλέβιες αντιβιώσεις. Οι ιώσεις της Έλενας που ξεκίνησε νωρίς τον παιδικό σταθμό και αρρώσταινε συχνά είναι σχεδόν τίποτα μπροστά σε αγώνες που δίνουν καθημερινά κάποια άρρωστα παιδιά μαζί με τους γονείς τους.

Η αλήθεια είναι ότι αποφεύγω να επισκέπτομαι νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται παιδιά. Μία πρόσκληση όμως που ήρθε από την Ευρωκλινική Παίδων για να ξεναγηθώ μαζί με άλλες δημοσιογράφους στις νέες εγκαταστάσεις της στους Αμπελόκηπους με αφορμή την πρώτη επέτειο της μετεγκατάστασής της στο κέντρο της Αθήνας, σε υπερσύγχρονο κτίριο, ήταν η ευκαιρία για να το ξανακάνω.

EYROKLINIKI 1

Δεν ξέρω αν θα μπορέσω να είμαι αντικειμενική, γιατί όπως σας έγραψα νωρίτερα, η Ευρωκλινική Παίδων έχει υπάρξει για μένα ένα σημαντικό κεφάλαιο αφού έχουμε νοσηλευτεί με την Έλενα αρκετές φορές στην κλινική. Αυτό που θα σας πω όμως με μεγάλη ειλικρίνεια είναι ότι όλοι οι γιατροί και οι νοσοκόμες μας συμπεριφέρθηκαν άψογα και μας φρόντισαν όπως και όλα τα άρρωστα παιδάκια που νοσηλεύονται εκεί καθημερινά.

Οι νέες εγκαταστάσεις είναι ακόμα πιο kids’ friendly αφού το διοικητικό προσωπικό έχει προνοήσει για να υπάρχουν σε κάθε όροφο διαδραστικά παιχνίδια με τα οποία μπορούν να απασχολούνται τα παιδιά καθ’ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας τους.

EYROKLINIKI 2



Πέρα από τον υπερσύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό που καλύπτει τις ανάγκες (ως και) για (τις πιο) εξειδικευμένες εξετάσεις, η γλυκύτητα και η φροντίδα με την οποία οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό της Ευρωκλινικής Παίδων προσεγγίζουν τα παιδιά και τους συνοδούς τους, είναι αξιοσημείωτη. Οι γονείς που όπως όλοι γνωρίζουμε απορροφούν το μεγαλύτερο μέρος της ψυχικής ταλαιπωρίας από τη νοσηλεία του παιδιού τους, αντιμετωπίζονται με σεβασμό, κοιμούνται σε δικά τους κρεβάτια και τρέφονται μέσα στην κλινική για να μη χρειάζεται να αποχωριστούν τα παιδιά τους ούτε για ένα λεπτό. Γι’ αυτό και η Ευρωκλινική Παίδων είναι η μόνη πιστοποιημένη παιδιατρική κλινική στην Ευρώπη «φιλική προς τους ασθενείς» (Patients’ Friendly Hospital), παρέχοντας ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον εμπιστοσύνης και ασφάλειας για τους μικρούς ασθενείς και τους συνοδούς τους.

EYROKLINIKI 3



Η επιλογή του γονιού όταν πρόκειται το παιδί του να υποβληθεί σε οποιαδήποτε ιατρική εξέταση ή ακόμα να προβεί σε νοσηλεία είναι πολύ προσωπική υπόθεση. Το μόνο που εύχομαι σε όλους είναι να είναι υγιή τα παιδάκια όλου του κόσμου.

Καλή σας ημέρα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved