Γνωρίστε την Chloe, το 5χρονο κορίτσι που άλλαξε τις αντιλήψεις για το σύνδρομο Down (pics+vid)

Η Chloe είναι το κοριτσάκι με το σύνδρομο Down που έχει εμπνεύσει εκατομμύρια χρήστες στο διαδίκτυο!

Γνωρίστε την Chloe, το 5χρονο κορίτσι που άλλαξε τις αντιλήψεις για το σύνδρομο Down (pics+vid)

Η 21η Μαρτίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down και η 5χρονη Chloe είναι το κορίτσι, που κατάφερε με τη γλυκύτητα και τη δύναμη της ψυχής της να ανατρέψει στερεότυπα χρόνων, αλλά και να δώσει δύναμη σε γονείς που έχουν παιδιά με σύνδρομο Down. Είναι το πρόσωπο της Παγκόσμιας Ημέρας και όχι άδικα, αφού με ένα βίντεο λίγων δευτερολέπτων, κατάφερε να εμπνεύσει εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου, απ’ όλο τον κόσμο!

Όλα ξεκίνησαν όταν η μητέρα της, Jade Lennon ανέβασε στο Facebook ένα βίντεο με την κόρη της, όπου συστήνεται στον κόσμο και τους ζητά κάθε 21η Μαρτίου να φοράνε «περίεργες» κάλτσες, όπως θα κάνει και η ίδια. Αυτό που συνέβη, είναι πραγματικά συγκινητικό. Μέσα σε σύντομο διάστημα το βίντεο παρακολούθησαν περισσότεροι από 10 εκατομμύρια χρήστες, ενώ οι κοινοποιήσεις ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο! Η μαμά της συγκινημένη δηλώνει στο BBC, ότι πολύς κόσμος από κάθε γωνιά της γης ήρθε σε επικοινωνία μαζί της, δηλώνοντας ότι η Chloe είναι για εκείνους «πηγή έμπνευσης». Και πολλοί γονείς με παιδιά με σύνδρομο Down επικοινώνησαν μαζί της, λέγοντας ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή, φοβούνταν ή τα είχαν χαμένα, αλλά πλέον, πήραν θάρρος από την Chloe.

chloe lennon 5



Άλλοι, πάλι, επικοινώνησαν μαζί της, ζητώντας συμβουλές. Χωρίς αμφιβολία, η αξιολάτρευτη Chloe είναι το κοριτσάκι, που κατάφερε να αλλάξει τις αντιλήψεις που υπήρχαν γύρω από το σύνδρομο Down. Όμως, η μικρούλα είναι και μία μεγάλη μαχήτρια, αφού από πολύ νωρίς έπρεπε να παλέψει για τη ζωή της. Δέκα μέρες μετά τη γέννησή της υποβλήθηκε σε εγχείρηση καρδιάς και οι πιθανότητες να τα καταφέρει, ήταν 50-50. Αλλά εκείνη νίκησε! Κέρδισε τη μεγάλη μάχη και τώρα μέσα από το υπέροχο χαμόγελό της, σκορπίζει απλόχερα χαρά κι ελπίδα σε όλο τον κόσμο!

Γιατί φοράμε περίεργες κάλτσες την 21η Μαρτίου

Εύλογα θα αναρωτιέστε γιατί η Chloe μάς προτρέπει να φορέσουμε περίεργες κάλτσες, την Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down. Αυτό συμβαίνει επειδή τα χρωμοσώματα μοιάζουν με κάλτσες και τα άτομα με σύνδρομο Down έχουν ένα επιπλέον χρωμόσωμα. Γι’ αυτό, λοιπόν, την 21η Μαρτίου φοράμε όλοι «περίεργες» κάλτσες: χρωματιστές, ψηλές με κοντές, διαφορετικού χρώματος, 1 κάλτσα, 3 κάλτσες (που συμβολίζουν και το επιπλέον χρωμόσωμα). Τις φοράμε στη δουλειά μας, στη βόλτα μας, στο σπίτι. Και αν μας ρωτήσουν τι πάθαμε: τους λέμε, απλά γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down!



«50 μαμάδες, 50 παιδιά, ένα επιπλέον χρωμόσωμα»

50 μαμάδες με τα παιδιά τους με σύνδρομο Down τραγουδάνε μέσα στο αυτοκίνητο, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για τη διαφορετικότητα, την ποικιλομορφία, και την ένταξη. Το βίντεο δημιουργήθηκε από την ομάδα Designer Genes 2013-14 κι ανέβηκε στα social media με το hashtag #wouldntchangeathing. Κι αμέσως έγινε viral. Δείτε το παρακάτω.

Δείτε στην παρακάτω gallery περισσότερες φωτογραφίες της Chloe.

Πηγή: bbc.com
Φωτογραφίες: Σελίδα Facebook της Jade Lennon

Διαβάστε επίσης

«Για εμάς είναι τέλεια!» - Η οικογένεια γιορτάζει τη γέννηση της μικρής τους με Σύνδρομο Down

«Αγαπημένη μαμά που μόλις ανακάλυψες ότι έχεις παιδί με Σύνδρομο Down, μη φοβάσαι» (vid)

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved