Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χένα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Μπορεί ή όχι μια εγκυμονούσα να χρησιμοποιήσει χένα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χένα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Η απάντηση στην ερώτηση του τίτλου, σύμφωνα και το babycentre.co.uk, εξαρτάται από τον τύπο χένας που θα χρησιμοποιήσει μια έγκυος γυναίκα. Θα πρέπει να είναι σίγουρη ότι έχει επιλέξει το σωστό προϊόν και ότι είναι ασφαλές για την εγκυμοσύνη της, ειδικά αν πρόκειται να κάνει σχέδια στην κοιλιά της.

Τι είναι η χένα;

Η φυσική χένα, που παράγεται αποκλειστικά από το φυτό και χωρίς πρόσθετα χημικά, είναι ασφαλής στη χρήση τόσο των μαλλιών όσο και του δέρματος. Αυτός ο τύπος χένας είναι καφέ και αβλαβής. Συχνά προτείνεται ως εναλλακτική λύση αν θέλει μία έγκυος να αποφύγει τις χημικές βαφές μαλλιών ενώ είναι σε ενδιαφέρουσα. Δίνει στα μαλλιά ένα ημι-μόνιμο χρώμα και διατίθεται σε διάφορες αποχρώσεις.

Η φυσική χένα για χρήση ως βαφή δέρματος αναμιγνύεται συχνά με χυμό λεμονιού και αιθέρια έλαια.

Ποια χένα να αποφύγετε;

Η μαύρη χένα, ωστόσο, περιέχει μια χρωστική ουσία που ονομάζεται παραφαινυλενοδιαμίνη (PPD), και δεν είναι ασφαλής, επειδή μπορεί να προκαλέσει δερματίτιδα και σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις.

Το PPD χρησιμοποιείται με ασφάλεια ως συστατικό στις βαφές μαλλιών. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες, είναι παράνομη η προσθήκη PPD σε προϊόντα που προορίζονται για άμεση χρήση στο δέρμα.

Η μαύρη χένα μπορεί να σας προκαλέσει πόνο (βραχυπρόθεσμα) και να βλάψει το δέρμα σας (μακροπρόθεσμα). Μπορεί επίσης να κάνει ευαίσθητο το δέρμα σας σε άλλα προϊόντα που περιέχουν PPD. Αυτό σημαίνει ότι θα έχετε μεγαλύτερο κίνδυνο να έχετε αλλεργική αντίδραση σε προϊόντα όπως για παράδειγμα οι βαφές μαλλιών.

Πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε χένα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης πρέπει να προσέξετε τα εξής:

  • Ελέγξτε προσεκτικά το προϊόν για να βεβαιωθείτε πρόκειται για φυσική χένα ιδιαίτερα αν έχετε σκοπό να κάνετε σχέδια στην κοιλιά σας (δείτε φωτογραφίες παρακάτω)
  • Εάν δεν είστε σίγουροι αν το προϊόν είναι φυσική χένα, μην τη χρησιμοποιείτε.

Δείτε παρακάτω σχέδια φυτικής χένας σε κοιλιές εγκύων

Διαβάστε επίσης:

Ψηλά τακούνια: Κίνδυνοι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Τατουάζ και εγκυμοσύνη: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved