Το παιδί σας «βρέχει» το κρεβάτι του; 5 tips για να το βοηθήσετε να σταματήσει

Το παιδί σας δεν θέλει να βρέχει το κρεβάτι του.

Το παιδί σας «βρέχει» το κρεβάτι του; 5 tips για να το βοηθήσετε να σταματήσει

Για την ακρίβεια, το ίδιο αισθάνεται άσχημα. Ωστόσο, η παιδική ενούρηση είναι ένα συχνό φαινόμενο, κυρίως σε παιδιά κάτω των 6 χρόνων. Μπορεί, όμως, να συνεχιστεί και σε μεγαλύτερες ηλικίες. Και αν για τους γονείς και κυρίως για τις μαμάδες, μοιάζει με «εφιάλτη» για το ίδιο το παιδί είναι η πιο άβολη κατάσταση, που δεν είναι στον έλεγχο του.

Γι’ αυτό σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να μαλώνετε το παιδί σας, να το απειλείτε με τιμωρίες ή να τα κάνετε να νιώθει ακόμη πιο άσχημα. Γιατί, έτσι δεν το βοηθάτε, αντίθετα του προσθέτετε επιπλέον άγχος. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια tips που μπορείτε να κάνετε, προκειμένου να το βοηθήσετε.

Δείτε παρακάτω, ποια είναι αυτά:

paidi vrexei to krevati 1

Δεν θα του δίνετε νερό πριν πάει για ύπνο

Για την ακρίβεια, το τελευταίο ποτήρι νερό που θα πιει, θα πρέπει να είναι τουλάχιστον μία ώρα πριν κοιμηθεί. Αυτό ισχύει και με τα υπόλοιπα υγρά. Αν, όμως, διψάει, θα του δώσετε τη μισή ποσότητα.

Πριν κοιμηθεί θα πρέπει να πάει τουαλέτα

Ακόμη και αν σας λέει ότι δεν έχει τσίσα, εσείς θα επιμείνετε να πάει στην τουαλέτα, ακριβώς πριν ξαπλώσει. Και για να το διευκολύνετε, αν διαμαρτύρεται ότι δεν έχει τσίσα, ανοίξτε του τη βρύση της τουαλέτας. Το νερό που θα τρέχει, θα το βοηθήσει να κάνει την ανάγκη του.

paidi vrexei to krevati 2

Να έχετε υπομονή

Ξέρουμε, το βρέξιμο του κρεβατιού δεν είναι εύκολη υπόθεση, και για τη μαμά. Ειδικά, τον χειμώνα, λόγω σκεπασμάτων. Ωστόσο, θα πρέπει να οπλιστείτε με μπόλικη υπομονή. Και όπως προείπαμε, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να το τιμωρείτε ή να το απειλείτε με τιμωρία, επειδή για ακόμη ένα βράδυ έβρεξε το κρεβάτι του.

Να αφήνετε πάντα ανοιχτό το φως της τουαλέτας

Αν το παιδί ξυπνήσει μέσα στο βράδυ, το να δει ανοιχτό το φως της τουαλέτας, θα το βοηθήσει στο να σηκωθεί και να πάει σε αυτήν. Αναφερόμαστε, κυρίως, σε μεγαλύτερες ηλικίες και όχι σε μικρότερες, που συνήθως σας φωνάζουν όταν θέλουν τουαλέτα.

Επιβραβεύστε το

Τα πρωινά, που θα ξυπνάει και το κρεβάτι του θα είναι στεγνό, επιβραβεύστε το. Πείτε του μπράβο, χαρείτε με το κατόρθωμά του. Ενθαρρύνετέ το. Το παιδί έχει ανάγκη την επιβράβευση και όταν βλέπει από εσάς μία τόσο θερμή ανταπόκριση, θα έχει ένα κίνητρο να προσπαθήσει περισσότερο. Μπορείτε, επίσης να του κάνετε κι ένα μικρό δωράκι. Θα είναι για εκείνο, διπλό το κίνητρο!

Διαβάστε επίσης

Νυχτερινή ενούρηση...Μαμάδες ψυχραιμία

Παιδική ενούρηση: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να μπορέσετε να την αντιμετωπίσετε

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved