Τοκετός του λωτού: 20 φωτογραφίες που θα σας αφήσουν άφωνους (pics)

Στον τοκετό του λωτού (Lotus birth)δεν γίνεται η αποκοπή του ομφάλιου λώρου μετά τον τοκετό μέχρι να αποκοπεί φυσικά. Αυτό περίπου μπορεί να διαρκέσει 3 έως 10 ημέρες μετά τη γέννηση του μωρού.

Τοκετός του λωτού: 20 φωτογραφίες που θα σας αφήσουν άφωνους (pics)

Όπως έχει αναφέρει στο παρελθόν και ο γυναικολόγος του Mothersblog.gr, Μενέλαος Λυγνός, οι υπέρμαχοι της μεθόδου αυτής υποστηρίζουν, πως η μη «βίαιη» - όπως την αποκαλούν – αποκοπή του πλακούντα είναι λιγότερο τραυματική για το νεογνό. Επίσης θεωρούν, πως ο πλακούντας αφενός βοηθάει τη λειτουργία του ανώριμου ήπατος του νεογνού, αφετέρου αυξάνει την παροχή αίματος σε αυτό.

Γιατί όμως να αφήσεις ένα παιδί τόσες μέρες ενωμένο με τον πλακούντα και να μην το κόψεις όπως κάνουν οι περισσότερες γυναίκες ανά τον κόσμο;

Οι υπέρμαχοι του Lotus Birth, υποστηρίζουν ότι υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα:

  • Τα μωρά είναι λιγότερο εκτεθειμένα σε πιθανές λοιμώξεις που ενδέχεται να κουβαλήσουν στο σπίτι από καλοπροαίρετοι επισκέπτες.
  • Βοηθά τις γυναίκες να αναρρώσουν και τα μωρά να συνηθίσουν στη ζωή τους έξω από τη μήτρα σε πιο ήρεμες συνθήκες.
  • Μερικά μωρά είναι πιο ήρεμα όταν έχουν τον πλακούντα (και τη μαμά) κοντά τους.

Πώς όμως φυλάσσεται ο πλακούντας όλες αυτές τις ημέρες;

Καθ’ όλο το διάστημα αυτό, ο πλακούντας τυλίγεται με πετσέτες, ενώ πασπαλίζεται με ένα «ειδικό» μείγμα βοτάνων και μπαχαρικών. Κατά τον τρόπο αυτόν καλύπτεται η οσμή σήψης, που αναδύεται από τον πλακούντα μετά από μία ή δύο ημέρες.

Οι περισσότεροι γιατροί υποστηρίζουν ότι αρκεί αναμονή 1 με 3 λεπτών, για να ωφεληθεί το νεογνό από το αίμα του πλακούντα και κανένα επιστημονικό στοιχείο δεν συνηγορεί υπέρ της περαιτέρω αναμονής, πόσο μάλλον υπέρ της αναμονής ημερών!

Παρόλα αυτά, κάποιοι γονείς κρατούν το μωρό τους ενωμένο με τον πλακούντα και μάλιστα δημοσιεύουν και φωτογραφίες αυτών στα social media.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες με μωρά που είναι ενωμένα με τον πλακούντα τους καθώς και τους τρόπου που οι μητέρες αποθήκευσαν τον πλακούντα μέχρι να αποκολληθεί φυσικά.

Διαβάστε επίσης:

Lotus birth: H μη αποκοπή του ομφαλίου λώρου μετά τον τοκετό. Τι κινδύνους κρύβει;

10+4 ασυνήθιστες φωτογραφίες που αποτυπώνουν τη «σκληρή» ομορφιά της γέννας

Έτσι είναι ο πλακούντας. Μοναδικές εικόνες

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved