Πώς έμοιαζε παλιά μια γέννα - Οι 10 φωτογραφίες που πρέπει να δείτε

Αυτές οι φωτογραφίες της χρονομηχανής, επιβεβαιώνουν ότι η γέννηση ενός παιδιού ήταν και θα είναι μια μοναδική εμπειρία.

Πώς έμοιαζε παλιά μια γέννα -  Οι 10 φωτογραφίες που πρέπει να δείτε

Αυτό που παραμένει αναλλοίωτο στο χρόνο είναι η αφοσίωση, η αγάπη και η φροντίδα του νοσηλευτικού προσωπικού στις μητέρες και τα μωρά.

Αυτές οι υπέροχες φωτογραφίες είναι από τη συλλογή της βιβλιοθήκης φωτογραφιών State Library of Victorias Collection και δείχνουν νοσοκόμες, μαίες, γιατρούς, μαμάδες και μωρά από το 1900 μέχρι το 1970.

Τα παλιά χρόνια, μαμά και μωρό τους χώριζαν. Τα μωρά ήταν στη νεογνική μονάδα ενώ οι μαμάδες ανάρρωναν στο δωμάτιό τους. Ο θηλασμός, αξίζει να σημειώσουμε ότι δεν ενθαρρυνόταν τόσο όσο σήμερα.

Κάπου διαβάσαμε μάλιστα ότι παλιά συνήθισαν να τρίβουν ουίσκι στα ούλα των μωρών κατά τη διάρκεια που έβγαζαν δόντια για να μην πονάνε και έβαζαν τα μωρά σε κλουβιά στα παράθυρα.

Μόλις δείτε τις φωτογραφίες θα διαπιστώσετε πόσα πράγματα έχουν αλλάξει από τότε μέχρι σήμερα. Από τα μαλλιά, τις στολές, τη διακόσμηση στα μαιευτήρια και τις κλινικές μέχρι την εικόνα των μαμάδων που γεννούσαν εκείνη την εποχή.

Δείτε στην παρακάτω gallery τις εντυπωσιακές φωτογραφίες

Διαβάστε επίσης:

«Κλουβί για μωρά;» και όμως υπήρχε! (εικόνες και βίντεο)

Σαράντα παιδικές φωτογραφίες από το παρελθόν - Σας θυμίζουν κάτι;

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved