Η αδερφή σας, σας κάνει καλύτερη ως άνθρωπο, συμφωνείτε;

Ήδη γνωρίζουμε ότι το να έχει κάποιος μια αδερφή είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να έχει συμβεί στη ζωή του, αλλά πλέον υπάρχουν και αποδείξεις και μάλιστα επιστημονικές.

Η αδερφή σας, σας κάνει καλύτερη ως άνθρωπο, συμφωνείτε;

Το να μεγαλώνουμε με αδερφή είναι όμορφο και συνάμα δύσκολο. Είναι ενοχλητική. Φωνάζει δυνατά. Θέλει να περάσει το δικό της. Σου κλέβει τα αγαπημένα σου παπούτσια και δεν τα επιστρέφει ποτέ. Αλλά όλοι αυτοί οι λόγοι που μας εκνευρίζουν μας κάνουν να την αγαπάμε και να τη θεωρούμε την καλύτερή μας φίλη. Γνωρίζατε όμως ότι υπάρχουν και έρευνες που αποδεικνύουν ότι το να έχει κάποιος μια αδερφή τον κάνει καλύτερο άνθρωπο;

aderfes aderfiki agapi 22

Ναι, ναι! Καλά διαβάζετε. Ερευνητές από το Brigham Young University, ανακάλυψαν ότι οι αδερφές ενισχύουν την ψυχική υγεία και την αυτοεκτίμησή σας. Οι άνθρωποι που έχουν αδερφές, προσπαθούν να τις προστατεύσουν από το αίσθημα της μοναξιάς, της ενοχής, του άγχους και του φόβου. Όπως ανέφερε και ο Alex Jensen, που έγραψε αρκετές έρευνες σχετικά με τα αδέρφια, «Αργότερα στη ζωή συνήθως τα αδέρφια κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν τη σχέση τους ζωντανή ειδικά μετά την απώλεια και των δύο γονιών!».

Δεν μας κάνουν όμως, μόνο για αυτό το λόγο καλό οι αδερφές μας. Η έρευνα επίσης έδειξε κάτι που ήδη γνωρίζαμε. Ότι δηλαδή όλες αυτές οι συγκρούσεις με την αδελφή μας, μας βοηθούν να έχουμε καλύτερη επικοινωνία με τους άλλους.

aderfes aderfiki agapi 10

Ένα μέρος της μελέτης που πραγματικά ήταν εκπληκτικό καθώς διαπιστώθηκε πόσο οι αδελφές προωθούν την αγάπη, την φροντίδα και τις αλτρουιστικές σχέσεις. Μεταξύ άλλων οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι αδελφικές σχέσεις βελτίωσαν αυτές τις αξίες περισσότερο από ό, τι οι αγάπη των γονιών.

Θα πρέπει όμως να μην αφήσουμε και τα αγόρια στην άκρη. Η έρευνα έδειξε ότι τα αγόρια που μεγάλωσαν με μια αδερφή, ήταν καλύτερα στην επικοινωνία με τις γυναίκες στην ενήλικη ζωή τους.

Αν και ξέραμε, όσοι και όσες έχουμε αδερφές ότι είναι ό,τι καλύτερο έχει συμβεί στη ζωή μας, αυτή η έρευνα το επιβεβαίωσε. Δώστε ένα τεράστιο φιλί λοιπόν στην αδερφή σας και... επιστρέψτε της εκείνα τα παπούτσια που πήρατε την τελευταία φορά και ξεχάσατε στην ντουλάπα σας!

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες που δείχνουν τη μοναδική σχέση που έχουν οι αδερφές μεταξύ τους

Διαβάστε επίσης:

Τι νιώθουν τα παιδιά που τα πιέζουν να αγαπήσουν τα αδέλφια τους;

Η δύναμη της αδελφικής αγάπης μέσα από ένα μοναδικό βίντεο

Έξι λόγοι για τους οποίους η αδερφή σας είναι η καλύτερη

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved