Ημέρα της Γυναίκας: Η Barbie τιμά τις γυναίκες που ενέπνευσαν την ανθρωπότητα με συλλεκτική συλλογή

Ημέρα της Γυναίκας και η πιο διάσημη κούκλα, που μεγάλωσε και συνεχίζει να μεγαλώνει γενιές κοριτσιών, γιορτάζει την ημέρα αυτή, με μία συλλεκτική συλλογή.

Ημέρα της Γυναίκας: Η Barbie τιμά τις γυναίκες που ενέπνευσαν την ανθρωπότητα με συλλεκτική συλλογή

Ήταν 9 Μαρτίου το 1959, μία ημέρα μετά την Γιορτή της Γυναίκας, όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στο εμπόριο, η Barbie. Η κούκλα, που έγινε αμέσως η αγαπημένη των κοριτσιών κι έμελλε τα επόμενα χρόνια να μεγαλώσει γενιές και γενιές. Είναι και η κούκλα, όμως, που αμφισβητήθηκε όσο κανένα άλλο παιχνίδι, αφού συχνά «κατηγορήθηκε» ότι προβάλλει ένα λανθασμένο πρότυπο και με αυτό γαλουχεί τα μικρά κορίτσια.

Το πρότυπο της ξανθιάς γυναίκας, με το πολύ αδύνατο σώμα, τα γαλανά μάτια, που τη νοιάζει μόνο το shopping. Εξ’ ου και για πολλά χρόνια οι κούκλες είχαν αποκλειστικά ως θέμα, κάποιο στυλ εμφάνισης. Με τον καιρό, όμως, η Barbie απέκτησε ένα πιο κοινωνικό πρόσωπο, με περισσότερες ευαισθησίες και ενδιαφέροντα, πέρα από τα ωραία ρούχα και τα πολυτελή ροζ αυτοκίνητα.


https://www.instagram.com/p/BgBzq9hAPka/



Και σήμερα, στον περίφημο «Barbie world», δηλαδή στον ροζ κόσμο της Barbie, μπαίνουν και άλλα πρότυπα. Έναν χρόνο πριν η διάσημη κούκλα 60αρίσει, κυκλοφόρησε η πιο σημαντική συλλεκτική συλλογή όλων των χρόνων. Ανήμερα της Ημέρας της Γυναίκας κυκλοφορούν οι νέες κούκλες, με γυναίκες που ενέπνευσαν την ανθρωπότητα και θα εμπνεύσουν και τα μικρά κορίτσια, στέλνοντάς τους το πιο ισχυρό μήνυμα: «Η γυναίκα μπορεί να γίνει ο, τι θελήσει».


https://www.instagram.com/p/Bf_qd8ln99c/

Σπουδαίες γυναίκες, όπως η πρωτοπόρος πιλότος Amelia Earhart, η θρυλική Μεξικανή ζωγράφος Frida Kahlo, η μαθηματικός Katherine Johnson, που συνεργάστηκε με τη NASA, είναι κάποιες από τις νέες κούκλες της σειράς, «Inspiring Women» της εταιρείας Mattel. Αλλά δεν είναι οι μόνες. Στο πρόγραμμα «Shero» είναι ακόμη η σκηνοθέτιδα, Patty Jenkins, το μοντέλο Ashley Graham, που έσπασε το πρότυπο των ανορεκτικών μοντέλων και άλλες γυναικείες προσωπικότητες, όλες κορυφαίες στον τομέα που εκπροσωπούν. Και ικανές να εμπνεύσουν με τα επιτεύγματά τους, τα νεαρά κορίτσια, μέσα από τη πιο αγαπημένη και με μεγάλη επιρροή, κούκλα, την Barbie.

Δείτε στην παρακάτω gallery της σειρά «Shero»

Διαβάστε επίσης:

Το doodle της Google είναι αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Ημέρα της Γυναίκας : Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την ημέρα αυτή

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved