Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης : Τα παιδιά παίζουν θέατρο

Το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 από τις 12:00 – 14:00 με ελεύθερη είσοδο.

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης : Τα παιδιά παίζουν θέατρο

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Σοκόλη, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου και της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, και με αφορμή την καινούργια σειρά βιβλίων των εκδόσεων Σοκόλη «Παιδικό Θέατρο», ανοίγει τις πόρτες του στα παιδιά, στις 17 Μαρτίου 2018, ημέρα Σάββατο, και ώρα 12π.μ., προσκαλώντας τα να λάβουν μέρος σε ένα ταξίδι στον κόσμο του θεάτρου.

Τα παιδιά θα φιλοξενηθούν στη μεγάλη αίθουσα του Ιδρύματος, θα ντυθούν, θα τραγουδήσουν, θα χορέψουν και θα υποδυθούν σαιξπηρικούς και άλλους ήρωες. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Πρόγραμμα δράσης

Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας του Ουίλιαμ Σαίξπηρ
Μια διασκευή για παιδιά της Χρύσας Σπηλιώτη
ώρα 12.00-13:00

Τα παιδιά συναντούν τον Σαίξπηρ

Η συγγραφέας Χρύσα Σπηλιώτη μιλάει στα παιδιά για τον Σαίξπηρ. Στη συνέχεια οι μικροί θεατές καλούνται εναλλάξ από τη νηπιαγωγό-μουσικοπαιδαγωγό Αλίκη Τουρναβίτη να ανέβουν στη σκηνή, να μεταμφιεστούν και να αυτοσχεδιάσουν με τη βοήθεια της Χρύσας Σπηλιώτη ως αφηγήτριας και μιας ομάδας ηθοποιών, και να ζωντανέψουν τα Ξωτικά και τις Νεράιδες του Μαγεμένου Δάσους. Το θεατρικό δρώμενο ολοκληρώνεται με τη συμμετοχή γονέων και παιδιών που υποδύονται τους μάστορες στο κωμικό φινάλε του έργου. Η θεατροποίηση του έργου γίνεται με μουσική επιμέλεια και ζωντανή μουσική από τον Δημήτρη Τουρναβίτη, διευθυντή των Ωδείων Πεντέλης και Εθνικού Ωδείου Νεαπόλεως. Τα παιδιά, με το πέρας της παρουσίασης, θα κρατήσουν σαν δωράκι τα στοιχεία της μεταμφίεσής τους.

Το κορίτσι που επιμένει του Τηλέμαχου Τσαρδάκα, σε μουσική Διονύση Μπάστα
ώρα 13:οο- 14:00

Ζωντανεύοντας τους μύθους

Ο συγγραφέας Τηλέμαχος Τσαρδάκας και ο συνθέτης Διονύσης Μπάστας θα μιλήσουν στα παιδιά για το έργο και τον μύθο της Ευρυδίκης και του Ορφέα. Σκηνή του έργου θα ζωντανέψουν ηθοποιοί με συνοδεία ζωντανή ερμηνεία τραγουδιών από τον συνθέτη Διονύση Μπάστα και τους ηθοποιούς Μαρία Δελετζέ, Θοδωρή Ζωγόπουλου, Πάολα Καλλιγά και Μάριο Κρητικόπουλο. Και, τέλος, θεατρικό παιχνίδι για παιδιά με θέμα την ελληνική μυθολογία και τους αρχαίους ήρωες.

Πληροφορίες
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, Τ.Κ. 177 78, Τηλ. 210 3418550 & 210 3418579
Facebook: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης - Michael Cacoyannis Foundation
Twitter: @MCF_MCacoyannis
Instagram: @mcf.gr | Hashtag: #MCF
Youtube: MCacoyannisF

Ημερομηνία εκδήλωσης: Σάββατο 17 Μαρτίου 2018, ώρα 12:00 με 14:00

Είσοδος ελεύθερη, απαραίτητη η κράτηση θέσεων στα τηλέφωνα του Ιδρύματος

Λίγα λόγια για τους συντελεστές

Χρύσα Σπηλιώτη: Ηθοποιός και θεατρική συγγραφέας. Έχουν ανέβει δέκα έργα της από τα οποία το Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; (μεταφρασμένο σε 7 γλώσσες) έχει παρουσιαστεί και στο εξωτερικό: Νέα Υόρκη, Άμστερνταμ, Βρυξέλλες, Φεστιβάλ Μότοβουν (Κροατία), και το Φωτιά και νερό έχει παιχτεί στο Λονδίνο. Στην παιδαγωγική της δραστηριότητα περιλαμβάνονται το εφηβικό έργο Η αληθινή σου ιστορία; βασισμένο σε κείμενα του Λουκιανού, η συγγραφή παιδικών σειρών στην ΕΡΤ («Φώτα, παρακαλώ», «Μπουρμπουλήθρες», «Γύρω γύρω όλοι»), το τηλεοπτικό θεατρικό έργο «Στη χώρα του Καρνάβαλου», και οι ραδιοφωνικές σειρές του 2ου Προγράμματος της ΕΡΤ «Και όνειρα γλυκά», «Χίλιες νύχτες κι ένας Νασρεντίν». Έχει επίσης διδάξει θεατρικό παιχνίδι σε σχολεία και πολιτιστικούς χώρους.

Ο Τηλέμαχος Τσαρδάκας σπούδασε Νομικά και Διεθνείς Σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Κόβεντρι και έκανε μεταπτυχιακά στο UCL του Λονδίνου. Έχουν εκδοθεί τέσσερις συλλογές με ποιήματά του: Αιμοσφαίριο του ουρανού («Αχαϊκές Εκδόσεις», 1998), Μικρές μπαλάντες γι’ απόψε (Εκδ. Λιβάνη, 2003), Το σκοτεινό αγγελάκι και το δέντρο (Εκδ. Γαβριηλίδη, 2007), Σονέτα για τα χείλη σου (Εκδ. «Anima Libri», 2014) καθώς και το μακροσκελές ποίημα Μικρή πατρινή σερενάτα (Εκδ. «Το Δόντι», 2015). Ποιήματά του έχουν δημοσιευτεί σε πολλά λογοτεχνικά περιοδικά και ανθολογίες και έχουν μεταφραστεί σε 11 γλώσσες. Επίσης έχουν εκδοθεί τα θεατρικά έργα Το Σκυλί του Ωρίωνα (Θέατρο act 2011, Θέατρο του Νέου Κόσμου 2014-2015 [εκδ. «Χαραμάδα», 2011) και Δεν είναι αλήθεια (Θέατρο act 2009 [εκδ. «Κήπος με τις Λέξεις», 2009 μαζί με συγγραφική ομάδα]). Έχει σκηνοθετήσει πολλές παραστάσεις. Έχει γυρίσει την ταινία μικρού μήκους Θέλω να πάρω κάτι από τα χέρια σου (βασισμένη στην ποίηση του Δημήτρη Κάββουρα). Διευθύνει το Θέατρο act στην Πάτρα.

Ο Διονύσης Μπάστας έχει Πτυχίο Ειδικού Αρμονίας και Πτυχίο Αντίστιξης, με βαθμό Άριστα, Πτυχίο Πιάνου, έχει γνώσεις μαντόλας, κι έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ενορχήστρωσης και ενοργάνωσης. Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος Abbie Gale και είναι μέλος του συγκροτήματος RainingPleasure (δισκογραφία-εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό). Κατά την περίοδο 2016-2017 υπήρξε καθηγητής στο ΔΙΕΚ Πάτρας στο Τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας. Έχει συνθέσει μουσική για θεατρικά έργα σε συνεργασία με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, τα ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και Ιωαννίνων, το Θέατρο Λιθογραφείο, το Θέατρο Επίκεντρο και το Θέατρο act. Έχει εργαστεί ως ραδιοφωνικός παραγωγός-ηχολήπτης και εκφωνητής στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση. Από το 2004 μέχρι και σήμερα, είναι ιδιοκτήτης του στούντιου ηχογράφησης NoiseBox Studio.

Στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο Parking του εμπορικού κέντρου Athens Heart από Δευτέρα έως Σάββατο 08:00-22:00. Από 22:00 έως 01:00 η χρέωση είναι 2,5€ και 1€ για κάθε επιπλέον ώρα στάθμευσης. Τις Κυριακές οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ θα επιβαρύνονται με 2,5€ για χρήση του parking από 10:00 έως 01:00. Από 01:01πμ θα επιβαρύνεται με κόστος 1€ για κάθε επιπλέον ώρα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved