Μόλις γέννησα και ναι, δεν θέλω καμιά επίσκεψη

Μία μαμά εξηγεί, γιατί δεν θέλει να την επισκεφτεί κανείς στο μαιευτήριο, όταν γεννήσει το δεύτερο παιδί της.

Μία Μαμά
Μόλις γέννησα και ναι, δεν θέλω καμιά επίσκεψη

«Αφού έφερα στον κόσμο το πρώτο μου παιδάκι, άκουσα ενοχλητικά σχόλια από μέλη της οικογένειάς μου: «Πάλι κοιμάσαι;», «Να δω το σημάδι σου;», «Δεν νομίζω ότι αλλάζεις σωστά την πάνα»… Γνωρίζω ότι όσοι είπαν αυτές ή παρόμοιες φράσεις, μπορεί να μην είχαν κακή πρόθεση, αλλά θα προτιμούσα να μην δεχόμουν επισκέψεις στο μαιευτήριο. Είχα εκφράσει αυτή την επιθυμία, καθώς η γέννηση του μωρό μου ήθελα να είναι μία προσωπική εμπειρία. Παρόλα αυτά, κάποιοι δεν τη σεβάστηκαν, και εγώ φέρθηκα ώριμα και δεν δημιούργησα πρόβλημα όταν ήρθαν να με επισκεφτούν.

Προσπαθούσα να μένω ξύπνια και να χαμογελάω, αλλά ένιωθα εξαντλημένη. Προσπερνούσα τα προσβλητικά σχόλιά τους, και υποδυόμουν πως η παρουσία τους ήταν ένα ευχάριστο γεγονός…

maieitirio episkepsi 2

Αντί να περνάω χρόνο χτίζοντας τη σχέση μου με το αγγελούδι μου, έπρεπε να μοιράζομαι στιγμές με μακρινούς συγγενείς και κόσμο που δεν ήθελα να δω, ενώ νοσοκόμες μπαινοέβγαιναν στο δωμάτιο. Δεν είναι ότι δεν εκτιμάω το γεγονός ότι ο γιός μου ήταν αγαπητός ή ότι δεν αποδέχομαι τις αγκαλιές, τα χαμόγελα και τα δώρα όσων με επισκέφτηκαν. Απλώς, ήθελα να ανακτήσω τις δυνάμεις μου και να ευχαριστηθώ το μωρό μου.

Όταν τελικά, ο άντρας μου έφτασε, ήθελα επίσης να περάσω χρόνο μόνη μου μαζί του. Αυτό ήταν δυνατό μόνο τα ξημερώματα, όταν οι επισκέπτες, οι νοσοκόμες και οι γιατροί δεν ήταν εκεί. Δυστυχώς, αυτές ήταν και οι ώρες που εγώ και ο σύζυγός μου, θέλαμε επίσης να κοιμηθούμε. Ήταν ένα συναισθηματικά εξαντλητικό ταξίδι.

Πλέον, περιμένουμε το δεύτερο μωρό μας. Τους τελευταίους μήνες, λοιπόν, συζήτησα το θέμα με τον σύζυγό μου, αρκετές φορές. Προσωπικά, δεν θέλω κανέναν επισκέπτη. Προσπάθησα να είμαι καλή την τελευταία φορά, επιτρέποντας στον κόσμο να με δει αμέσως μετά τη γέννα και δεν ένιωσα καθόλου άνετα.

maieitirio episkepsi 1



Ο άντρας μου, δεν συμφωνεί με την απόφασή μου γιατί πιστεύει ότι οι γονείς του θα νιώσουν προσβεβλημένοι. Καταλαβαίνω ότι δεν θέλει να τους πληγώσει, αλλά δεν θέλω να έχω την ίδια εμπειρία με την προηγούμενη φορά. Να κάνω μία VIP λίστα και να ενημερώσω το μαιευτήριο να διώχνει τους υπολοίπους ή να αφήσω τους πάντες να με επισκεφτούν, για να αποφύγω τα παράπονα;

Καταλήξαμε ότι το θέμα είναι να αισθάνομαι εγώ καλά. Δεν γίνεται όλοι να είναι ευχαριστημένοι. Αυτή τη στιγμή πρέπει να επικεντρωθούμε στη δική μου ηρεμία και όχι στην ευτυχία των άλλων.

Αν δεν θέλω κανείς να έρθει στη γέννηση του δεύτερου μωρό μου, οι φίλοι και οι συγγενείς θα πρέπει να το αντιμετωπίσουν. Έχω το δικαίωμα να έχω μία πολύ προσωπική στιγμή και να νιώθω άνετα. Είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός για εμένα για αυτό και σχεδιάζουμε με τον άντρα μου να ζητήσουμε από το προσωπικό του μαιευτηρίου να απαγορέψει τελείως τις επισκέψεις. Αν κάποιος έχει πρόβλημα με αυτό, πρέπει να το ξεπεράσει και να σεβαστεί την επιθυμία μου».

Πηγή: scarymommy.com

Διαβάστε επίσης

Αυτό συμβαίνει όταν επισκέπτεσαι ένα νεογέννητο χωρίς την άδεια της μητέρας του

Οι 9 μη διαπραγματεύσιμοι κανόνες όταν επισκέπτεστε μαμά με νεογέννητο

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved