Ενενήντα χρόνια Όσκαρ: Οι παιδικές ταινίες που κατέκτησαν το αγαλματίδιο και οι μεγάλες αδικημένες

Η αντίστροφη μέτρηση για τα βραβεία Όσκαρ ξεκίνησε και σε λίγες ώρες, θα γνωρίζουμε τους μεγάλους νικητές.

Ενενήντα χρόνια Όσκαρ: Οι παιδικές ταινίες που κατέκτησαν το αγαλματίδιο και οι μεγάλες αδικημένες

Και ανάμεσα στους συντελεστές που αγωνιούν για την κατάκτηση του πολυπόθητου χρυσού αγαλματιδίου, είναι και εκείνοι των παιδικών ταινιών. Άλλωστε στα 90 χρόνια του θεσμού (συμπληρώνονται φέτος) οι παιδικές ταινίες είχαν μία σταθερή και δυναμική παρουσία. Ωστόσο, ήταν και οι μεγάλες αδικημένες.

paidikes oskar 9



Και αυτό διότι δεν υπήρχε ειδική κατηγορία για τα animation και να διεκδικούσαν κάποιο βραβείο Όσκαρ, είχαν απέναντί τους ταινίες-μεγαθήρια, που δύσκολα τα έβαζαν μαζί τους. Όπως συνέβη με την «Πεντάμορφη και το Τέρας», που ήταν η πρώτη παιδική ταινία που προτάθηκε για Όσκαρ καλύτερης ταινίας το 1991, αλλά φυσικά το έχασε.

paidikes oskar 2

Χωρίς αμφιβολία, ο μεγάλος αδικημένος αυτού του «αχταρμά» ήταν ο «Βασιλιάς των λιονταριών». Ήταν, όμως, και μεγάλος νικητής, αφού την αδικία δεν τη θέλει κανείς. Έτσι, μπορεί να μην απέσπασε το χρυσό αγαλματίδιο για την καλύτερη ταινία, όμως, έφυγε τη βραδιά εκείνη με τα πολυπόθητα αγαλματίδια στην κατηγορία της μουσικής. Άλλωστε το soundtrack της ταινίας ήταν και το μεγάλο του ατού, φέροντας τη βαριά υπογραφή του τεράστιου Elton John, ο οποίος και κέρδισε το Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού, ενώ ο Hans Zimmer κατέκτησε το Όσκαρ καλύτερης μουσικής.

paidikes oskar 15



Βραβείο Όσκαρ καλύτερης παιδικής ταινίας (Academy Award for Best Animated Feature) θεσπίστηκε μόλις το 2001 και τη χρονιά εκείνη το κατέκτησε ο «Shrek». Και δικαιολογημένα.

Ας δούμε, λοιπόν, στην παρακάτω gallery, τις Οσκαρικές παιδικές ταινίες από το 2001 μέχρι σήμερα. Φέτος, το μεγάλο φαβορί είναι η Coco!

Διαβάστε επίσης

Shirley Temple: 20 σπάνιες φωτογραφίες της πιτσιρίκας-φαινόμενο που πήρε Όσκαρ στα 7 της χρόνια

Παιδιά στο κόκκινο χαλί (pics)

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved