Φασουλολάχανα, νηστίσιμο φαγητό από τον Γιώργο Γεράρδο

Είναι ένα πολύ απλό, σχεδόν φτωχικό φαγητό που είναι πεντανοστιμο και κατά τη γνώμη μου είναι ένα ιδανικό comfort food για το χειμώνα. 

Φασουλολάχανα, νηστίσιμο φαγητό από τον Γιώργο Γεράρδο

Έτσι λοιπόν σήμερα θα φτιάξουμε αυτή τη συνταγή όπως τη θυμάμαι!

Μάλιστα, στη προγιαγιά μου άρεσαν οι πικάντικες γεύσεις και πρόσθετε πάντα μια δυο ξερές καυτερές πιπεριές, ενώ χύλωνε το φαγητό με λιωμένα φασόλια στο γουδί. Σε αυτή τη συνταγή χρησιμοποιώ μέτρια φασόλια αλλά εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια θέλετε και απλά να προσαρμόσετε το χρόνο βρασμού.

Υλικά

250γρ φασόλια ξερα
1 κιλό λάχανο
1 κρεμμύδι
5κς παρθένο ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 καυτερή πιπερίτσα, προαιρετικά
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Μουλιάζουμε απο το προηγούμενο βράδυ τα φασόλια σε άφθονο νερό. Βράζουμε τα φασόλια σε ενάμιση λίτρο νερό για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Ψιλοκοβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε με το ελαιόλαδο και λίγο αλατι για 4-5 λεπτα μέχρι να γίνει κάπως διάφανο. Το αλάτι τραβάει τα υγρά του κρεμμυδιού και έτσι δεν 'αρπάζει', δεν καίγεται δηλαδή.

soupafasolia 7

Χοντροκόβουμε το λάχανο, το προσθέτουμε στη κατσαρόλα και σοτάρουμε για αλλά 3-4 λεπτά.

soupafasolia 3


Κρατάμε 4 κουταλιές της σούπας φασόλια και προσθέτουμε τα υπό στη κατσαρόλα μαζί με δύο ποτήρια από το νερό που τα βράσαμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το λάχανο.

Για να χυλωσουμε το φαγητό, χτυπάμε τα φασόλια που κρατήσαμε στο multi mayo της Kenwood μαζί με το σκόρδο, τη πιπεριά μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός.

soupafasolia 4


Τον προσθέτουμε στο φαγητό στα τελευταία πέντε λεπτά μαγειρέματος και ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας.

soupafasolia 1


Σερβίρουμε τα φασουλολάχανα ζεστά με μια κουταλιά ελαιόλαδο καλής ποιότητας, ιδανικά αγουρέλαιο που δίνει μια υπέροχη γεύση.

Καλή επιτυχία!

Διαβάστε επίσης

Συνταγή για φασόλια γίγαντες στο φούρνο με ντομάτα και θυμάρι
Φασολάδα η ελληνική!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved