«Κοινωνικό πείραμα»: Υπέρβαρη φωτογράφος απαθανατίζει την αντίδραση ανθρώπων όταν τη βλέπουν (pics)

Το «πείραμα» μίας φωτογράφου, που έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια στο διαδίκτυο.

«Κοινωνικό πείραμα»: Υπέρβαρη φωτογράφος απαθανατίζει την αντίδραση ανθρώπων όταν τη βλέπουν (pics)

Η φωτογράφος Haley Morris-Cafiero δεν περίμενε ότι μία συνηθισμένη βόλτα της για να βρει το μέρος της επόμενης φωτογράφησής της, θα αποτελούσε για εκείνη πηγή έμπνευσης για ένα κοινωνικό πείραμα! Ένα πείραμα, όπως η ίδια το ονομάζει, που της προσέφερε παγκόσμια φήμη και αυτή τη στιγμή το πρότζεκτ της «Wait Watchers» θα αποτελούσε πεδίο συζήτησης, σκέψης, ποικίλων αντιδράσεων και σχολίων.

Όλα ξεκίνησαν το 2010, όταν βρέθηκε στην πλατεία Times και παρατήρησε έναν άνδρα να την κοιτάζει περίεργα. Η ίδια θεώρησε ότι ο άγνωστος άνδρας την κοιτούσε επικριτικά για την εμφάνιση της, αφού είναι μία υπέρβαρη γυναίκα, που έχει θυροειδή και για πολλά χρόνια αντιμετωπίζει, όπως η ίδια έχει παραδεχτεί, διατροφικές διαταραχές. Το βλέμμα εκείνο, λοιπόν, της έδωσε την ιδέα να φωτογραφίζει ανθρώπους, όταν βρίσκονται στον ίδιο χώρο με την ίδια, θέλοντας να απαθανατίσει τις αντιδράσεις τους.

haley morris 16



Έτσι, έστησε το τρίποδο της και η ίδια σε ρόλο μοντέλου, πότε τρώγοντας παγωτό και πότε μιλώντας στο τηλέφωνο, περίμενε τους υποψήφιους πρωταγωνιστές του «πειράματός» της. Για να μην προκαλέσει τα βλέμματα, επέλεξε μία ατημέλητη εμφάνιση. Και το «πείραμα» της πέτυχε, αφού είχε το αποτέλεσμα, που η ίδια υποψιαζόταν. Τα βλέμματα στράφηκαν πάνω της. Όταν δημοσίευσε τις φωτογραφίες τα σχόλια ήταν ποικίλα και οι περισσότεροι την παρότρυναν να προσέξει περισσότερο την εμφάνιση της, ώστε να μην προσελκύει την προσοχή των άλλων. Και όπως λέει η ίδια, το έκανε.

Ωστόσο, όπως ισχυρίζεται οι αντιδράσεις ήταν οι ίδιες. Και έχει ως πειστήριο μία σειρά φωτογραφιών. Και οι φωτογραφίες αυτές, έχουν διχάσει το διαδίκτυο. Υπάρχουν, δηλαδή, εκείνοι που συμφωνούν μαζί της, ότι δηλαδή οι άνθρωποι γίνονται αδιάκριτοι, ακόμη και σκληροί με τους συνανθρώπους τους, που τους θεωρούν διαφορετικούς από εκείνους. Και υπάρχουν κι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι οι «επικριτές» στις φωτογραφίες δεν είναι ξεκάθαρο ότι κοροϊδεύουν την ευτραφή φωτογράφο.

haley morris 9

Και η αλήθεια είναι αυτή. Σε κάποιες φωτογραφίες είναι ξεκάθαρο ότι νεαρά άτομα γελάνε μαζί της και σε άλλες φαίνεται ότι κοιτάζουν κάτι που τους τράβηξε την προσοχή και αυτή δεν είναι η φωτογράφος. Δείτε τις φωτογραφίες της και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.

Πηγή: boredpanda

Διαβάστε επίσης

Θα εντυπωσιαστείτε! Δείτε πώς ήταν 20 άνθρωποι στην εφηβεία τους και πώς είναι σήμερα (pics)

Φωτογράφος μέσα από υπέροχα πορτρέτα ανθρώπων με φακίδες αναδεικνύει τη μοναδική ομορφιά τους (pics)

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved