Δίδυμη εγκυμοσύνη: Η ανάπτυξη των δίδυμων εμβρύων μήνα με το μήνα (pics)

Εγκυμοσύνη και δίδυμα: Πολλοί είναι εκείνοι οι γονείς που ανακαλύπτουν στον πρώτο υπέρηχο κιόλας ότι δεν χτυπά μια καρδιά μέσα τους αλλά δύο!

Δίδυμη εγκυμοσύνη: Η ανάπτυξη των δίδυμων εμβρύων μήνα με το μήνα (pics)

Τότε το άγχος γίνεται διπλό και αντί για συμβουλές απλής εγκυμοσύνης, ψάχνουν στο διαδίκτυο για συμβουλές δίδυμης εγκυμοσύνης.

Πώς μεγαλώνουν τα δίδυμα μέσα στη μήτρα; Την απάντηση τη δίνει το babycenter.com μέσα από το άρθρο που δημιούργησε και που αναλύει εβδομάδα ανά εβδομάδα την ανάπτυξη των δίδυμων μωρών μέσα στη μήτρα.

Το babycenter.com ζήτησε από τον Peg Gerrity να μας ταξιδέψει μέσα στη μήτρα και να μας δείξει την ανάπτυξη των εμβρύων από τη στιγμή της σύλληψής τους μέχρι τη γέννησή τους.

3 εβδομάδες - Δίδυμη κύηση

didimi kyisi 3 evdomadon

Τα διζυγωτικά δίδυμα αναπτύσσονται από δύο διαφορετικά ωάρια που έχουν γονιμοποιηθεί από δύο διαφορετικά σπερματοζωάρια. Κατά την 3η εβδομάδα της κύησης:

Αμνιακός σάκος: Το αμνιακό υγρό αρχίζει να συγκεντρώνεται σε αυτή την κοιλότητα που σύντομα μα περιβάλλει τα έμβρυα και θα γίνει ο αμνιακός τους σάκος

Πλακούντας: Τα κύτταρα του πλακούντα σχηματίζουν την ορμόνη που θα δείξει στο τεστ ότι είστε έγκυος.

4 εβδομάδες - Δίδυμη κύηση

didimi kyisi 4 evdomadon

Τα δίδυμα τώρα πια μπορούμε να τα ονομάζουμε έμβρυα που έχουν δημιουργηθεί από δύο διαφορετικά ωάρια και όπου σιγά σιγά όλα τα όργανα θα αρχίσουν να αναπτύσσονται.

8 εβδομάδες - Δίδυμη κύηση

didimi egkimosini 8 evdomades

Κατά την 8η εβδομάδα, τα δίδυμά σας έχουν χέρια και πόδια. Οι καρδιές τους έχουν αρχίσει να χτυπούν εδώ και δύο εβδομάδες. Τα νευρικά κύτταρα στον εγκέφαλό τους αρχίζουν να συνδέονται το ένα με το άλλο. Επίσης ημιδιαφανή βλέφαρα καλύπτουν τα μάτια τους!

Δείτε τις αλλαγές των επόμενων εβδομάδων στην παρακάτω gallery

Διαβάστε επίσης:

Δίδυμη κύηση: Τι πρέπει να τρώτε για να να έχετε μια υγιή εγκυμοσύνη

Πώς θα μείνετε έγκυος σε δίδυμα

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved