Νηστίσιμο κέικ πορτοκάλι και γλάσο λεμονιού με 5 μόνο υλικά από τον Γιώργο Γεράρδο

Έχουμε πια μπει στη περίοδο της σαρακοστής και όπως κάθε χρόνο, τις επόμενες εβδομάδες θα σας προτείνω λαχταριστες νηστίσιμες συνταγές.

Νηστίσιμο κέικ πορτοκάλι και γλάσο λεμονιού με 5 μόνο υλικά από τον Γιώργο Γεράρδο

Σήμερα θα σας φτιάξω ένα απλό αλλά πεντανόστιμο κέικ αρωματισμένο με πορτοκαλί και γλάσο λεμονιού. Το κεικ αυτό είναι νηστίσιμο άρα δεν περιέχει βούτυρο και αυγά ενώ θα σας δείξω πως μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι άχνη ζάχαρη με το multi mayo της Kenwood για να ετοιμάσετε το γλάσο.

Υλικά

2 κούπες αλεύρι φαρινα
1 κούπα ζάχαρη
2/3 κούπας ηλιέλαιο
1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα του
1/2 λεμόνι χυμό και ξύσμα

Τρόπος παρασκευής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς, στρώνουμε λαδόκολλα σε μια φόρμα κέικ και τη λαδώνουμε. Κρατάμε 3 κουταλιες σούπας ζάχαρη και βάζουμε την υπόλοιπη σε ένα μπολ μαζί με το λάδι, το χυμό με το ξυσμα πορτοκαλιου και το ξύσμα λεμονιού.

keik 2


Χτυπάμε τα υλικά με το μίξερ k-mix της Kenwood για ένα δύο λεπτά μεχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμεε το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

keik 6

Αδειάζουμε τη ζύμη στη φόρα και ψήνουμε για περίπου 35-40 λεπτα μέχρι να βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο και να βγαίνει καθαρό.
Αφήνουμε το κεικ να παγώσει λιγο και ετοιμάζουμε το γλασο. Για να φτιάξουμε αχνη απλά χτυπάμε τη ζάχαρη που κρατήσαμε στο multi mayo της Kenwood για 3-4 λεπτά.

keik 1


Προσθέτουμε στην αχνη μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα χυμό ώστε να δέσει ένα πηχτό αλλά ρευστο γλασο.

keik 8


Αναποδογυριζουμε το κεικ και περιχύνουμε το γλασο.

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved