«Είμαι δυσλεκτικός» - Ένα βίντεο που δείχνει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα δυσλεκτικά παιδιά

Τι συμβαίνει στο μυαλό ενός παιδιού με δυσλεξία και πώς μπορεί να ξεπεράσει τα εμπόδια που ορθώνονται μπροστά του καθημερινά;

«Είμαι δυσλεκτικός» - Ένα βίντεο που δείχνει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα δυσλεκτικά παιδιά

Το βίντεο I AM DYSLEXIC που θα δείτε, δίνει απαντήσεις σ’ αυτά τα ερωτήματα και παράλληλα θέτει προβληματισμούς για το πώς η κοινωνία και τα εκπαιδευτικά συστήματα αντιμετωπίζουν τα δυσλεκτικά παιδιά. Το πλέον σημαντικό είναι ότι δημιουργοί του βίντεο είναι οι Mads Johan και Katie Wyman, που έχουν δυσλεξία.

«Είμαστε και οι δύο δυσλεξικοί και έχουμε προσωπική εμπειρία από τον διαφορετικό τρόπο με τον οποίο το σχολικό σύστημα προσπαθεί να αντιμετωπίσει τους δυσλεκτικούς μαθητές, το καλό και το κακό. Έχουμε κάνει αυτή τη μικρού μήκους ταινία με την ελπίδα να βοηθήσουμε όσα παιδιά έχουν κάποιες μαθησιακές δυσκολίες και να τους πούμε ότι δεν πρέπει να νιώθουν αυτή την ιδιότυπη μοναξιά. Θέλουμε να τους πούμε : «Ναι, αυτό είναι ένα δύσκολο ταξίδι, αλλά δεν είστε μόνοι και μπορείτε να ξεπεράσετε τα εμπόδια».

Είναι κάτι που σε πολλούς από εμάς δεν το έχουν πει ποτέ. Ως εκ τούτου, θέλουμε να δουν αυτή την ταινία όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι, με την ελπίδα ότι θα δώσει το θάρρος σε όποιον το χρειάζεται, να συνεχίσει», αναφέρει ο Mads Johan.

Δείτε το βίντεο, αξίζει τον κόπο.

Διαβάστε επίσης

Δυσλεξία: Είναι η βοήθεια ή η υποστήριξη απαραίτητη για το παιδί που έχει δυσλεξία;
Η αιτία της δυσλεξίας μπορεί να βρίσκεται στα μάτια - Αισιόδοξα τα μηνύματα από Γάλλους ερευνητές
Επαναστατική μέθοδος Ελλήνων επιστημόνων για την δυσλεξία (vid)

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved