Έγκυος μετά από πολλαπλές αποβολές... Πώς θα τα βγάλω πέρα 9 μήνες;

Πώς είναι να μένεις έγκυος, μετά από πολλαπλές αποβολές; Όλα τα συναισθήματα που ασιθάνεται με γυναίκα, σε αυτήν τη θέση, μέσα από μία συγκινητική ιστορία.

Έγκυος μετά από πολλαπλές αποβολές... Πώς θα τα βγάλω πέρα 9 μήνες;

Όταν συνειδητοποίησα ότι είμαι έγκυος -για τέταρτη φορά- άρχισα να πανικοβάλλομαι. Και αυτό γιατί τις προηγούμενες τρεις φορές που έμαθα ότι κυοφορώ, δεν είχε αίσιο τέλος…

Μετά από τις πολλαπλές αποβολές που βίωσα, είχα πει στον άντρα μου ότι δεν ήθελα να δοκιμάσω ξανά. Κάθε φορά που μάθαινα ότι ήμουν έγκυος του έλεγα ότι θα ήταν η τελευταία. Παρόλα αυτά, όταν έμαθα τα νέα και αφού ξεπέρασα το σοκ, άρχισα να έχω ελπίδες και να πιστεύω ότι έχω την ευκαιρία να γίνω επιτέλους μανούλα. Ονειροπολούσα για ώρες, ενώ φανταζόμουν τη ζωή μου με το μικρό ανθρωπάκι που θα έρχονταν στον κόσμο. Το σκεφτόμουν να μεγαλώνει, ακόμα και να κάνει τα δικά του παιδιά…

egkymosini meta apo apovoli 1

Η αλήθεια είναι πως, δεν ξεπέρασα ποτέ το τραύμα από τις προηγούμενες εμπειρίες μου. Ο πόνος και η απογοήτευση ήταν από τα πιο έντονα συναισθήματα που έχω βιώσει ποτέ στη ζωή μου. Παρόλα αυτά, κάθε φορά, που μάθαινα ότι είμαι έγκυος, πίστευα ότι θα τα καταφέρω και ότι θα πραγματοποιήσω ένα όνειρο ζωής.

Την τέταρτη φορά που έμαθα την ευχάριστη είδηση, ο φόβος άρχισε να με κυριεύει και δεν μπορούσα να χαρώ. Προσπάθησα να τον καταπολεμήσω, να διατηρήσω μία θετική στάση και να πιστέψω πως αυτή τη φορά θα μπορέσω να αποκτήσω ένα μικρό αγγελούδι.

egkymosini meta apo apovoli 4

Κάθε μέρα ήταν μία πρόκληση για εμένα. Κάθε εβδομάδα πήγαινα στον γιατρό, για να ελέγξουμε ότι όλα πάνε καλά, ενώ ένιωθα πολύ αγχωμένη. Έβλεπα εφιάλτες και δεν μπορούσα να αποβάλλω τις αρνητικές σκέψεις...
Όταν, όμως, έκανα το υπερηχογράφημα και έβλεπα το μωρό μου να κινείται και να μεγαλώνει, άρχισα να αποκτώ περισσότερη αυτοπεποίθηση. Ο φόβος έδινε τη θέση του στην ελπίδα. Κανένα εμπόδιο δεν ήταν αρκετό. Και όταν τελικά το μωράκι μου ήρθε στον κόσμο, τα συναισθήματά μου ήταν απερίγραπτα.

egkymosini meta apo apovoli 3

Η εγκυμοσύνη αρχικά με έκανε να νιώθω ευάλωτη, μετά από τις αποτυχημένες προσπάθειες που είχα. Κάποιες φορές έμενα σπίτι και έκλαιγα, άλλες προσπαθούσα να συγκρατηθώ και να δείχνω στους συναδέλφους ότι είμαι εντάξει. Παρόλα αυτά, ήμουν γενναία που αποφάσισα να ξαναπροσπαθήσω. Μπορεί να ήταν από τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής μου, αλλά στο τέλος νίκησα!

Πηγή: scarymommy.com

Διαβάστε επίσης

Εσείς γνωρίζετε γιατί κάποια μωρά ονομάζονται «μωρά του ουράνιου τόξου»;

Η διάσημη ηθοποιός απέβαλε στον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης της. Το μήνυμα της «ραγίζει» καρδιές

Έγκαιρη εξέταση αίματος μπορεί να προβλέψει τον κίνδυνο αποβολής

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved