Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου: Τα παιδιά που πάλεψαν και νίκησαν τον καρκίνο (pics)

Είναι οι μικροί ήρωες της ζωής. Οι αληθινοί survivors. Τα παιδιά, που ήρθαν αντιμέτωπα από πολύ νωρίς με τον καρκίνο, τον κέρδισαν και σήμερα καταστρώνουν τα σχέδια για το μέλλον τους.

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου: Τα παιδιά που πάλεψαν και νίκησαν τον καρκίνο (pics)

Στην πολύ τρυφερή ηλικία άκουσαν την άγνωστη για εκείνα, μέχρι τότε, λέξη «καρκίνος». Αν και δεν γνώριζαν τη σημασία της, τα περισσότερα παιδιά, όπως εξομολογούνται, ένιωσαν φόβο. Από πολύ νωρίς, κλήθηκαν να δώσουν τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής τους, για τη ζωή τους. Η καθημερινότητά τους άλλαξε. Η ανεμελιά και η ξεγνοιασιά των παιδικών χρόνων αντικαταστάθηκε από εξετάσεις, χημειοθεραπείες, ακτινοβολίες. Η ζωή τους μοιραζόταν ανάμεσα στο νοσοκομείο και το σπίτι.

Άλλα παιδιά ήταν σε ηλικία να καταλάβουν τι συμβαίνει στη ζωή τους. Άλλα ήταν πολύ μικρά για να κατανοήσουν αυτή την απότομη, βίαιη αλλαγή της καθημερινότητάς τους. Όλα τους, όμως, στο τέλος τα κατάφεραν. Νίκησαν τον καρκίνο και σήμερα ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία, καταστρώνουν σχέδια και στέλνουν το δικό τους ισχυρό και αισιόδοξο μήνυμα στα παιδάκια που βρίσκονται στην ίδια θέση.

Γνωρίστε παρακάτω, μερικούς από τους ήρωες της ζωής.

Matthew

mat

Ο Matthew ήταν, μόλις, 9 χρόνων το 2007 όταν διαγνώστηκε με λευχαιμία. Μετά από μία μακρά περίοδο για να βρουν μόσχευμα, βρέθηκε συμβατός δότης στη Γερμανία. Λίγες μέρες, πριν τα 10α γενέθλια του, έγινε η επέμβαση που στέφθηκε με επιτυχία. Σήμερα, ο Matthew στέκεται ενεργά στο πλευρό παιδιών με καρκίνο.


Armando

paidia me karkino 8

Ο Armando διαγνώστηκε με λευχαιμία το 2010 και 4 χρόνια μετά έκλεισε πίσω το κεφάλαιο αυτό. Σήμερα, είναι ένας καλός μαθητής, δεν έχει χάσει το χαμόγελό του, ενώ όταν μεγαλώσει, θέλει να γίνει μπασκετμπολίστας.

Gabriella

paidia me karkino 12

Η Gabriella διαγνώστηκε με γλοίωμα του οπτικού νεύρου, το 2004. Τα επόμενα χρόνια υποβλήθηκε σε χειρουργικές επεμβάσεις και χημειοθεραπείες. Έχουν περάσει 7 χρόνια από τότε που είναι καλά. Σήμερα, αν και έχει χάσει την όραση από το ένα της μάτι, ασχολείται με τη ζωγραφική, ενώ συμμετέχει σε τουρνουά γκολφ σημειώνοντας, μεγάλες επιτυχίες.

Lauren

paidia me karkino 13

Η Lauren διαγνώστηκε με λέμφωμα το 2005 κι ενώ ήταν, μόλις 2 ετών. Ακολούθησε ένας κύκλος θεραπείας και σήμερα, είναι καλά και πρέσβειρα του Kids Beating Cancer, βοηθώντας παιδιά με καρκίνο.

Mariah

paidia me karkino 1

Η Mariah διαγνώστηκε με οστεοσάρκωμα όταν ήταν 2 ετών. Μετά από μία μακρά νοσηλεία, επώδυνες θεραπείες και ακρωτηριασμό του ποδιού της, σήμερα είναι καλά και σπουδάζει στο πανεπιστήμιο της Μινεσότα. Διατηρεί το δικό της blog, όπου μέσα από αυτό στηρίζει παιδιά και τους γονείς τους, που έχουν έρθει αντιμέτωπα με τον καρκίνο.

Noah

paidia me karkino 15

Σε ηλικία 4 χρόνων ο Noah διαγνώστηκε με επιθετική μορφή λευχαιμίας. Οι γιατροί τού έδιναν 50% πιθανότητες να ζήσει. Ο μικρούλης τα κατάφερε και σήμερα είναι 8 χρόνων, έχοντας αφήσει πίσω την αρρώστια.

Sofia

paidia me karkino 1

Από πολύ νωρίς, η Sofia ήρθε αντιμέτωπη με τον παιδικό καρκίνο. Τα κατάφερε και σήμερα, τρία χρόνια μετά, είναι υγιής και χαμογελαστή.

Δείτε περισσότερες ιστορίες παιδιών, στην gallery που ακολουθεί.

Πηγή: kidsbeatingcancer.com, Boredpanda.com, popsugar

Διαβάστε επίσης

Κοριτσάκι μετά τη μάχη της με τον καρκίνο, επέστρεψε στο σχολείο και την περίμενε μία έκπληξη (vid)

Γιατί οι παιδικοί καρκίνοι εμφανίζουν αύξηση;

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved