Πως μπορεί να χωρέσει η χαρά και η λύπη μαζί σε μια ιστορία γέννας;

«Ήταν τόσο όμορφο και πολύτιμο. Θα το έκανα ξανά, και ξανά, και ξανά,» λέει η Julie στον φωτογράφο Ela Wunderli του f Itsy Photography, ο οποίος τη φωτογράφισε στη γέννα του έβδομου παιδιού της που έφερε το όνομα Lily, όμως πέθανε λίγο αφού γεννήθηκε.

Πως μπορεί να χωρέσει η χαρά και η λύπη μαζί σε μια ιστορία γέννας;

Στην 36η εβδομάδα εγκυμοσύνης της, η Julie και η οικογένειά της μετακόμισαν από την Αριζόνα στην Καλιφόρνια. Μέσα σε μια εβδομάδα μικρού «πανικού» και unpacking υπήρχε και το ραντεβού με τη νέα της γυναικολόγο. «Στο ραντεβού ήθελαν να κάνουμε έναν υπέρηχο κι εκεί είναι που άρχισε ο γιατρός μας να έχει κάποιες ανησυχίες για την έβδομη εγκυμοσύνη μου. Μέχρι την επόμενη ημέρα, οι γιατροί μας ενημέρωσαν πως η κόρη μας είχε μάλλον Τρισωμία 13 ή 18. Παρόλα αυτά, έπρεπε να γεννηθεί, ώστε να επιβεβαιωθούν όλα τα παραπάνω».

Trisomy 13 moro 6



Η Τρισωμία είναι η ύπαρξη τριών παραπάνω χρωμοσωμάτων στον οργανισμό. Η πιο γνωστή στον απλό άνθρωπο, είναι η Τρισωμία 21, ή αλλιώς σύνδρομο Down. Η Τρισωμία 13 (σύνδρομο Patau) και η Τρισωμία 18 (σύνδρομο Edwards) είναι γενετικές ανωμαλίες, οι οποίες δημιουργούν προβλήματα υγείας που επηρεάζουν σχεδόν όλα τα όργανα του σώματος. Το χειρότερο όλων όμως, είναι πως αυτές οι διαγνώσεις είναι μοιραίες, αφού πάνω από τα μισά μωρά που γεννιούνται έτσι, πεθαίνουν μέσα σε μια εβδομάδα. Όποια από αυτά καταφέρουν και ζήσουν, δεν γιορτάζουν ούτε καν τα πρώτα τους γενέθλια.

Η μικρή Lily όμως, τα κατάφερε και αυτό ήταν ένα μικρό θαύμα την ώρα της γέννας. Οι γιατροί την έβαλαν στο CPAP (ένα μηχάνημα υποστήριξης) και μετά στο NICU για παρακολούθηση. Αργότερα, τα έξι αδέρφια της ήρθαν να την επισκεφτούν και αφού έπλυναν καλά τα χέρια τους, άγγιξαν το μικρό τους αδερφάκι και προχώρησαν στο δωμάτιο της μητέρας τους. Ύστερα, είχε και η Julie τη δυνατότητα να περάσει λίγο χρόνο με την Lily το NICU, ενώ ο Ela τις φωτογράφισε μαζί.

Trisomy 13 moro 3

«Δεν θα μπορούσα να είμαι περισσότερο χαρούμενος από τη στιγμή που την τράβηξα φωτογραφία να ανοίγει τα ματάκια της -ακόμη κι αν αυτό ήταν για μισό δευτερόλεπτο» είπε ο Ela.

Η Lily έζησε για δυόμιση ημέρες. Όμως ήταν αρκετές για την τόση αγάπη που πήρε. Έφυγε από τη ζωή χωρίς σωληνάκια, στην αγκαλιά της μαμάς της, ενώ όλη η οικογένεια μαζί έγραψε έναν επικήδειο λόγο.

Trisomy 13 moro 1

Ο Ela μοιράστηκε μαζί μας όλες του τις φωτογραφίες από αυτές τις δυο πιο ευτυχισμένες ημέρες της ζωής της οικογένειας της Lily.

Πηγή: popsugar

Δείτε τις φωτογραφίες

Διαβάστε επίσης

Η δύναμη της μουσικής: Αγοράκι με σύνδρομο Down τραγουδά μαζί με την αδελφή του (video)

Εγκυμοσύνη: Μπορούμε να εξετάσουμε με σιγουριά αν το έμβρυο έχει Σύνδρομο Down;

Γνωστή ηθοποιός δημοσίευσε φωτογραφία της κόρης της με Σύνδρομο Down και είναι απλά αξιολάτρευτη

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved