Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου: 8 ιδέες για να την γιορτάσετε και με τα παιδιά σας

Κάντε την γιορτή των Ερωτευμένων, οικογενειακή υπόθεση!

Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου: 8 ιδέες για να την γιορτάσετε και με τα παιδιά σας

Παραδοσιακά, η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι η γιορτή του έρωτα και της αγάπης για τα ζευγάρια. Αλλά από τότε που αποκτήσατε παιδιά και είναι κι εκείνα, πλέον, η μεγάλη σας αγάπη, γιατί να μην γιορτάσετε τον Βαλεντίνο και μαζί τους; Γιατί να μην γίνει η γιορτή αγάπης των γονιών με τα παιδιά τους;

Τι λέτε, αυτή τη φορά, να κάνετε την αλλαγή και να τον γιορτάσετε οικογενειακά; Και σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν πολλές ιδέες, για να κάνετε πράγματα ή να μοιραστείτε πράγματα με τα παιδιά σας, που θα τους δείξετε την αγάπη σας για εκείνα.

Ας δούμε κάποιες ιδέες.

Ανταλλάξτε δώρα

Επιλέξτε μικρά συμβολικά δώρα, για να ανταλλάξετε μεταξύ σας. Φτιάξτε καρτούλες, αγοράστε λουλούδια, αρκουδάκια ή γλυκάκια. Να ξέρετε, ο, τι και αν επιλέξετε, τα παιδιά θα ενθουσιαστούν με τη διαδικασία και μόνο.

valentine me paidia 3

Κάντε ένα πάρτι

Δεν χρειάζεται να βγείτε έξω. Βάλτε μουσική, πάρτε τα παιδιά σας και χορέψτε, τραγουδήστε, διασκεδάστε και γελάστε με την ψυχή σας.

Πηγαίνετε σινεμά

Επειδή η γιορτή πέφτει καθημερινή και την άλλη μέρα έχουν σχολείο, μπορείτε να πάτε σε μία απογευματινή προβολή στο σινεμά. Αφιερώστε αυτές τις δύο ώρες στα παιδιά σας. Θα το εκτιμήσουν, θα περάσουν ωραία, θα νιώσουν την αγάπη σας.

valentine me paidia 1

Κάντε «σκασιαρχείο»

Λόγω της ημέρας που πέφτει (Τετάρτη 14/2) το πιθανότερο είναι τα παιδιά να έχουν κάποιες δραστηριότητες. Για τη συγκεκριμένη ημέρα, κάντε ένα μικρό «σκασιαρχείο» και πηγαίνετε με τα παιδιά σας μία βόλτα, σε πάρκο, σε παιδική χαρά, οπουδήποτε.

Φτιάξτε γλυκό

Για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, υπάρχουν πολλές συνταγές, κυρίως σοκολατένιες απολαύσεις, που μπορείτε να τις φτιάξετε μαζί με τα παιδιά σας. Μπορείτε να δείτε εδώ εύκολες συνταγές με γλυκά για του Αγίου Βαλεντίνου.

valentine me paidia 1

Φτιάξτε κάρτες

Μπορείτε, επίσης, να φτιάξετε μαζί τους κάρτες για την ημέρα αυτή. Πρόκειται για μία διαδικασία, που θα την απολαύσουν. Μπορείτε εδώ να δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε χειροποίητες κάρτες για του Αγίου Βαλεντίνου.

Φτιάξτε μαζί τους χειροτεχνίες

Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το καλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε στο σύντροφό σας είναι μια κάρτα που έχετε φτιάξει παρέα με τα παιδιά σας. Είναι μία καλή ευκαιρία να κάνετε κάτι μαζί τους, που θα φέρουν τη σφραγίδα τους. Δείτε εδώ 10 χειροτεχνίες, που μπορείτε να φτιάξετε.

Μαγειρέψτε το αγαπημένο τους φαγητό

Αντί για δείπνο για δύο, την ημέρα αυτή, κάντε ένα οικογενειακό δείπνο. Μπείτε στην κουζίνα και φτιάξτε το αγαπημένο φαγητό των παιδιών σας. Στρώστε το τραπέζι και φτιάξτε μία γιορτινή ατμόσφαιρα.

Δείτε επίσης

Απίθανες ιδέες διακόσμησης για του Αγίου Βαλεντίνου (pics)

10 γλυκάκια σε σχήμα καρδιάς που μπορείτε να φτιάξετε με τα παιδιά σας

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved