Βότανα για αδυνάτισμα: Λουίζα - Τα 3 εκπληκτικά οφέλη της

Βότανα για αδυνάτισμα: Η λουίζα για όσους δεν το γνωρίζετε έχει αρκετά οφέλη. Προστατεύει τους μυς, μειώνει τη φλεγμονή, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, ηρεμεί το στομάχι, μειώνει τον πυρετό, καταπραΰνει τα νεύρα και χρησιμοποιείται επίσης ευρέως για την απώλεια βάρους.

Βότανα για αδυνάτισμα: Λουίζα - Τα 3 εκπληκτικά οφέλη της

Τι είναι η λουίζα;

Η λουίζα έχει την επίσημη ονομασία lippia citriodora ή Aloysia citrodora. Είναι φυλλοβόλος θάμνος με ύψος μεταξύ 1,5-2m και ανήκει στην οικογένεια Verbenaceae. Κατάγεται από τη Λατινική Αμερική απ' όπου μεταφέρθηκε στην Ευρώπη τον 17ο αιώνα μ.Χ. από Ισπανούς και Πορτογάλους εξερευνητές και καλλιεργήθηκε για την παραγωγή αιθέριου ελαίου. Η λουίζα είναι φαρμακευτικό και αρωματικό φυτό με πολλές χρήσεις από τη μαγειρική έως των καλλωπισμό. Τα φύλλα της είναι λογχοειδή και τα άνθη ποικίλλουν σε χρωματισμούς και είναι μικρά με χαρακτηριστικό έντονο άρωμα που θυμίζει λεμόνι. Ανθίζει τους καλοκαιρινούς μήνες που είναι και η ιδανική περίοδος συλλογής της. Από αρχαιότατους χρόνους χρησιμοποιούνταν στην καταπολέμηση διάφορων τύπου πόνων.

Τα ευεργετικά οφέλη της λουίζας

Βότανα για αδυνάτισμα: Λουίζα - Απώλεια βάρους

Ενώ το πράσινο τσάι συχνά προτείνεται σε εκείνους που κάνουν δίαιτα, η λουίζα είναι επίσης αποτελεσματική. Υπάρχουν μόνο 2 θερμίδες ανά μερίδα και ο πλούσιος συνδυασμός οργανικών ενώσεων έχει επίδραση στο σώμα που μειώνει τις «λιγούρες», εμποδίζοντας έτσι τα σνακ μεταξύ των γευμάτων σας. Επίσης, οι σημαντικές μεταβολικές επιδράσεις της μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση του ποσοστού καύσης λίπους βελτιστοποιώντας διάφορες σωματικές διαδικασίες.

votana gia adynatisma louiza 1

Βότανα για αδυνάτισμα: Λουίζα - Δυναμώνει τους μυς

Αυτή είναι μια από τις μοναδικές ιδιότητες αυτού του βοτάνου και κάτι που δεν βρίσκετε συχνά σε απλά τσάγια. Όταν χρησιμοποιείτε τη λουίζα ως συμπλήρωμα κατά τη διάρκεια της άσκησης, έρευνες έχουν δείξει ότι μειώνει τη βλάβη που προκαλείται στους μυς κατά τη διάρκεια της προπόνησης, χωρίς να παρεμποδίζει την ανάπτυξη συμπληρωματικής μυϊκής μάζας και της αντοχής. Αυτό κάνει τη λουίζα την τέλεια σύντροφο πριν την προπόνηση!

Βότανα για αδυνάτισμα: Λουίζα - Μειώνει τις φλεγμονές

Η αρθρίτιδα και οι τραυματισμοί μπορούν να κάνουν κακό στον αρθρώσεις και την κινητικότητα. Καθώς μεγαλώνουμε ή όταν τραυματιστούμε, μπορεί να είναι δύσκολη η ανάρρωση. Η λουίζα συνδέεται άμεσα με τη μείωση του πόνου στις αρθρώσεις και την ταχύτερη ανάκαμψη κατά τη διάρκεια τραυματισμών που σχετίζονται με την άρθρωση. Αυτό οφείλεται κυρίως στα εντυπωσιακά επίπεδα αντιοξειδωτικών που έχει αυτό το μικρό βότανο.

Βότανα για αδυνάτισμα: Λουίζα - Πώς θα τη χρησιμοποιήσετε

Βράστε τη:

Αφού βράσει το νερό στο μπρίκι, το αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τη συνιστώμενη δόση της λουίζας και αφήστε τη σκεπασμένη για 5 λεπτά. Σουρώστε καλά και πιείτε.

Σαν τσάι:

Για να το φτιάξετε χρησιμοποιήστε τα σκληρά φύλλα, τους βολβούς ή τις ρίζες της λουίζας. Στην περίπτωση αυτή, βράστε τη μαζί με νερό για 5 λεπτά, σουρώστε και πιείτε.

Στο φαγητό σας:

Η λουίζα έχει γεύση και άρωμα λεμονιού. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε σε σάλτσες που συνοδεύουν λευκά κρέατα ή ψάρια, ταιριάζει σε σούπες και σαλάτες, ενώ τα φρέσκα φύλλα της αρωματίζουν γλυκά και ποτά.

Διαβάστε επίσης:

Βότανα για αδυνάτισμα: Προτιμήστε τη λουϊζα

Δέκα βότανα που θα σας βοηθήσουν να αδυνατίσετε

Αδυνάτισμα με βότανα: Κι όμως γίνεται!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved