Bobos Arts Events: «Το παιχνίδι της τέχνης και της κίνησης»

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου το Bobos Arts Events παρουσιάζει ένα παιχνίδι για τις αισθήσεις, το σώμα και την τέχνη, στο οποίο μικροί και μεγάλοι καλούνται να εκφραστούν δημιουργικά και να έρθουν σε επαφή ο ένας με τον άλλον.

Bobos Arts Events: «Το παιχνίδι της τέχνης και της κίνησης»

Μέσα από τα παιχνίδια με τις αισθήσεις και τη σωματική κίνηση, σκοπός είναι το παιδί να αφεθεί ελεύθερο να εκφραστεί, να ανοιχτεί και να αποκτήσει εμπιστοσύνη στο σώμα του και στο γονιό του και ταυτόχρονα ο γονιός, μέσα από την ίδια διαδικασία, να αφήσει κατά μέρος τις αναστολές του, να χαλαρώσει και να δει τον κόσμο για λίγο μέσα από τα μάτια του παιδιού του.

Σε αυτή τη δράση τα παιδιά μαθαίνουν από τους γονείς και οι γονείς από τα παιδιά!

Χρησιμοποιώντας τις βασικές αρχές της yoga θα χαλαρώσουμε το σώμα και στη συνέχεια, με μια σειρά σωματικών αλλά και ζωγραφικών παιχνιδιών, θα παρατηρήσουμε και θα μάθουμε να προσεγγίζουμε ο ένας τον άλλον. Θα μιμηθούμε τις κινήσεις των ζώων, θα γίνουμε βουνά, γέφυρες, δέντρα, θα ζωγραφίσουμε με το σώμα και θα ζήσουμε μια ξεχωριστή δημιουργική εμπειρία που θα μας επιτρέψει να εκφραστούμε, να εκτονωθούμε και θα μας φέρει πιο κοντά.

Φορέστε άνετα ρούχα και παπούτσια και ελάτε να γίνουμε για λίγο πάλι παιδιά!

Για παιδιά από 4 έως 10 ετών και το γονέα – συνοδό τους.

Σύλληψη – συντονισμός: Ελεάννα Πάσχου, Παιδαγωγός, Μοντεσσοριανή δασκάλα, Hatha & Kids yoga instructor

Το Bobos Arts Events είναι μια σειρά ξεχωριστών πολιτιστικών εκδηλώσεων για παιδιά, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων του παιδικού πολιτιστικού φεστιβάλ Bobos Arts Festival.

Σε συνεργασία με έμπειρους παιδαγωγούς, καλλιτέχνες και ανθρώπους όλων των ειδικοτήτων, με αγάπη για το παιδί και την τέχνη, φαντασία και όρεξη για πρωτότυπο δημιουργικό παιχνίδι, το Bobos Arts Events παρουσιάζει μια σειρά ιδιαίτερων παιδικών πολιτιστικών δράσεων, οι οποίες σκοπό έχουν να φέρουν τα παιδιά σε επαφή με τις τέχνες και να τα βοηθήσουν με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο να μάθουν για αυτές αλλά και μέσα από αυτές.

Πληροφορίες:
Κυριακή 25 Φεβρουαρίου,
Ώρες: 12.00-13.30
The Hub Events, Αλκμήνης 5, Κάτω Πετράλωνα
Τηλέφωνα: 210 3411009, 698 6008523

Εισιτήριο: 18€ / παιδί & συνοδός
Προπώληση εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/happenings/the-hub-events/to-paixnidi-tis-texnis-kai-tis-kinisis/
Περισσότερες πληροφορίες: https://www.facebook.com/events/1555400961176332/

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved