Υποκλινόμαστε! 12 μαμάδες που πάλεψαν με τον καρκίνο ποζάρουν χαμογελαστές δίπλα στα παιδιά τους

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου και μαμάδες, οι οποίες βγήκαν νικήτριες μέσα από τη «μάχη» με την αρρώστια, στέλνουν το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα.

Υποκλινόμαστε! 12 μαμάδες που πάλεψαν με τον καρκίνο ποζάρουν χαμογελαστές δίπλα στα παιδιά τους

Η 4η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου και σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, σχεδόν το 50% των πιο συχνών μορφών καρκίνων μπορεί να προληφθεί. Άλλωστε, αυτός είναι και ο σκοπός της Ημέρας αυτής, να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν όλοι, μέσα από δράσεις κι εκστρατείες, για το πόσο σημαντική είναι η πρόληψη. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο καρκίνος είναι η δεύτερη αιτία θανάτου παγκοσμίως, μετά τις καρδιαγγειακές παθήσεις.

mamades karkinos 16

Βέβαια, η επιστήμη σημειώνει σημαντικές προόδους και χάριν αυτών, τα ποσοστά επιβίωσης των ασθενών έχουν αυξηθεί σημαντικά. «Γνωρίζουμε πώς να τον προλαμβάνουμε. Γνωρίζουμε πώς να τον εντοπίζουμε. Γνωρίζουμε πώς να τον θεραπεύουμε όλο και καλύτερα. Και κερδίζουμε στη μάχη κατά του καρκίνου», δηλώνει ο Christoph Leroy, υπεύθυνος επικοινωνίας της Ένωσης κατά του Καρκίνου στη Γαλλία.

Και πράγματι. Κάνοντας μία βόλτα στο διαδίκτυο θα «πέσεις» πάνω σε υπέροχες και συγκινητικές ιστορίες ανθρώπων, που έδωσαν «μάχη» με τον καρκίνο και κατάφεραν να βγουν νικητές. Ωστόσο, στις ιστορίες αυτές, ξεχωριστές είναι κι εκείνες με μαμάδες, οι οποίες ήρθαν αντιμέτωπες με την ασθένεια, λίγο μετά την απόκτηση του παιδιού τους ή αργότερα. Ακόμη και στη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, αντί να είναι ήρεμες και να περιμένουν με ανυπομονησία τον ερχομό του μωρού τους, ανακάλυπταν ότι έχουν καρκίνο. Κι έδωσαν την πιο δύσκολη, την πιο μεγάλη, την πιο γενναία μάχη της ζωής τους, για τη ζωή τους!

mamades karkinos 15

Μαμάδες, που στάθηκαν απέναντι στο «τέρας» με απαράμιλλο θάρρος, με έναν και μοναδικό στόχο: να νικήσουν. Και τα κατάφεραν ή βρίσκονται κοντά στο να τα καταφέρουν. Για τα παιδιά τους, για εκείνες, για την υπέροχη οικογένεια που δημιούργησαν και δεν έχουν προλάβει να την χαρούν, όπως είχαν σχεδιάσει και ονειρευτεί.

Παρακάτω ακολουθούν φωτογραφίες, που βρήκαμε στο διαδίκτυο, μαμάδων που μίλησαν δημοσίως για την προσωπική τους ιστορία, για τη μάχη τους με τον καρκίνο, με σκοπό να δώσουν θάρρος και κουράγιο και σε άλλες μαμάδες, που βρίσκονται στην ίδια θέση μάχης. Οι μαμάδες αυτές ποζάρουν με τα παιδιά τους και δίνουν ξεχωριστά, μέσα από το παράδειγμά και το χαμόγελό τους, το πιο ισχυρό μήνυμα: μπορείς να τα καταφέρεις! Μπορείς να νικήσεις ΕΣΥ!!!

Διαβάστε επίσης

Καρκίνος του μαστού: πρόληψη και θεραπεία

«Τελευταία χημειοθεραπεία της μαμάς» - Το συγκινητικό βίντεο που ανάρτησαν οι γιοι της ηθοποιού

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved