Πατάτες στο φούρνο αλλιώς με πέντε υλικά από τον Γιώργο Γεράρδο

Δεν υπάρχει τίποτα πιο νόστιμο και ταπεινό από τις πατάτες φούρνου. Το καλό επίσης είναι ότι σχεδόν όλα τα παιδιά τρελαίνονται για πατάτες. 

Πατάτες στο φούρνο αλλιώς με πέντε υλικά από τον Γιώργο Γεράρδο

Σήμερα θα σας δείξω ένα από τα αγαπημένα φαγητά των παιδιών μου που ουσιαστικά είναι μια παραλλαγή της κλασικής πατάτας φούρνου.Πρόκειται για μια απλή συνταγή με ελάχιστα υλικά και η νοστιμιά της είναι το κάτι άλλο.Το μυστικό είναι να κόψουμε τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες για να γίνουν τραγανές.Μπορείτε να τις κόψετε στο χέρι αλλά για ακρίβεια και ταχύτητα τις κόβω πάντα στον κάδο του ραβδομπλεντερ k-mix της Kenwood και σε ελάχιστο χρόνο έχω τέλειες λεπτές φέτες!

Tip. Η απλότητα της συνταγής είναι και η γοητεία της, αλλά αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε λίγο πρασο, μανιτάρια ή πιπεριες σε φετες ανάμεσα στις πατάτες ή να προσθέσετε ένα φλυτζανι γάλα.

Υλικά

1 κιλό πατάτες Νάξου ή Κύπρου
1 ξερό κρεμμύδι
30γρ βούτυρο (μια γεμάτη κουταλια σούπας)
3 κς παρθένο ελαιόλαδο
50γρ παρμεζάνα
1/2 κ.γ ρίγανη
1/2 κ.γ πάπρικα γλυκιά ή καπνιστή
Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Προθερμαινουμε το φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία, 140 βαθμούς.Αποφλοιωνουμε και πλένουμε τις πατάτες.Προσαρμοζουμε τον δίσκο κοπής για φέτες στον κάδο του K-mix και κοβουμε τις πατάτες με το κρεμμύδι.

PATATES 5

Όπως είναι στον κάδο αλατιζουμε και στρωνουμε τα λαχανικά κυκλικα σε ένα ταψάκι διαμέτρου 24-28 εκατοστών.Ζεσταίνουμε το λάδι με το βούτυρο σε ένα μπρίκι μέχρι να αρχίζει να κοχλαζει.

PATATES 2

Με ένα πινέλο περνάμε τις πατάτες με το μείγμα ώστε να πάει παντού.

PATATES 6


Τέλος τρίβουμε το πιπέρι και ραντίζουμε τις πατάτες με τη ρίγανη και τη πάπρικα. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα και να μαλακώσουν. Εν τω μεταξύ τρίβουμε τη παρμεζάνα στο k-mix με τον αντίστοιχο δίσκο κοπής.

Πασπαλίζουμε τις πατάτες με τη παρμεζάνα, δυναμωνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για αλλά δέκα λεπτά μέχρι να γίνει μια υπέροχη τυρενια κρουστά.

PATATES 3


Σερβίρουμε αμέσως σαν συνοδευτικό για κάποιο μαγειρευτο ή κρεατικό ή σαν γεύμα με σαλάτα.

Καλή επιτυχία!

Διαβάστε επίσης

Τραγανές baby πατάτες με παρμεζάνα - Εύκολες και νόστιμες
Ψητές πατάτες hasselback με σκόρδο και τυρί
Πατάτες φούρνου με δενδρολίβανο και κρούστα παρμεζάνας

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved