Νεογέννητο μωρό: Πότε μπορεί να κάνει την πρώτη του βόλτα;

Θα πρέπει να έχει σαραντίσει ή όχι για την πρώτη του βόλτα;

Νεογέννητο μωρό: Πότε μπορεί να κάνει την πρώτη του βόλτα;

Οι παλαιότερες μαμάδες τηρώντας πιστά την παράδοση, κυρίως από τη θρησκευτική πλευρά, δεν έβγαζαν το μωρό έξω, προτού σαραντίσει και πάρει την ευχή από τον παπά. Οι νέες μαμάδες, πλέον, δεν εξετάζουν και τόσο αυτή την πλευρά και κάνουν την πρώτη βόλτα με το μωρό, νωρίτερα από τις νεογέννητου μωρού. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, η απορία είναι η εξής: Πότε είναι η σωστή στιγμή για ένα νεογέννητο μωρό να κάνει την πρώτη του βόλτα, στον έξω κόσμο;

Ας πάρουμε τη θρησκευτική πλευρά. Αν, λοιπόν, μία μαμά, θελήσει να κάνει νωρίτερα την πρώτη βόλτα με το μωράκι της, δεν χρειάζεται να περιμένει να συμπληρώσει 40 ημέρες. Μπορεί να πάρει την ευχή από τον παπά, στις 20 ημέρες.

Προετοιμαστείτε για την πρώτη βόλτα

Είναι αυτονόητο ότι η πρώτη βόλτα εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες. Ένας άστατος καιρός ή οι χαμηλές θερμοκρασίες (αυτό αφορά τους χειμωνιάτικους μήνες) είναι απαγορευτικά. Απαγορευτικές, όμως, είναι και οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού, αλλά και η υγρασία.

neogennito proti volta 2



Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η επαφή του νεογέννητου μωρού με το εξωτερικό περιβάλλον, δεν γίνεται με τη μία, αλλά σταδιακά. Στην αρχή βγείτε για λίγα μόνο λεπτά στο μπαλκόνι. Προηγουμένως, σιγουρευτείτε ότι το μωρό φορά τα κατάλληλα ρούχα, ώστε να μην κρυώσει.

Είναι σημαντικό να προστατεύστε το κεφαλάκι του. Όπως έλεγαν και οι παλαιοί, αν το μωρό είναι καλά προφυλαγμένο στο πίσω μέρος του κεφαλιού, είναι ασφαλές.

Αν η πρώτη βόλτα γίνει κατά τη διάρκεια του χειμώνα και κάνει κρύο, στρώστε στο καροτσάκι μια ζεστή κουβερτούλα και σκεπάστε το μωρό, καλά. Μπορείτε, επίσης, με μια μάλλινη κουβέρτα να καλύψετε γύρω-γύρω το καρότσι. Αυτό αφορά, είτε τη βόλτα έξω, είτε μία ολιγόλεπτη παραμονή στο μπαλκόνι ή τον κήπο του σπιτιού σας.

Αν η πρώτη βόλτα γίνει κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ή την άνοιξη, μην ξεγελαστείτε από την ηλιοφάνεια. Κι εδώ, πρέπει να προστατεύσετε καλά το μωρό. Το καλοκαίρι επιλέξτε για το μωρό, άνετα και βαμβακερά ρουχαλάκια. Κρατήστε το μακριά από σημεία που τα «χτυπάει» ο ήλιος, ενώ έχετε κατά νου, ότι και τα σκιερά μέρη δεν είναι τόσο ασφαλή, όσο πιστεύετε. Τέλος, μην αφήνετε το νεογέννητο μωρό να κοιμάται σε εξωτερικούς χώρους, ούτε καν σε σκιά.

Διαβάστε επίσης

Το μωρό μετά τον τοκετό: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις πρώτες ώρες της ζωής του

Πρώτη φορά βόλτα με το μωρό σας; Δείτε τι πρέπει να περιέχει η τσάντα που θα έχετε μαζί σας!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved