Προσοχή! Μην κάνετε αυτό το λάθος όταν ξεπαγώνετε το κοτόπουλο

Πώς θα ξεπαγώσετε με ασφάλεια το κοτόπουλο και το λάθος που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε!

Προσοχή! Μην κάνετε αυτό το λάθος όταν ξεπαγώνετε το κοτόπουλο

Εσείς αλήθεια, πώς ξεπαγώνετε το κοτόπουλο για να το μαγειρέψετε; Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να ξεπαγώσει κανείς ένα κοτόπουλο και ένας που δεν πρέπει ΠΟΤΕ μα ποτέ να τον εφαρμόζουν.

Με ποιους τρόπους μπορείς να ξεπαγώσεις με ασφάλεια ένα κοτόπουλο

1ος τρόπος για να ξεπαγώσει κανείς ένα κοτόπουλο

kotopoulo xepagoma se psigeio

Αν έχετε σκοπό να μαγειρέψετε το κοτόπουλο την επόμενη ημέρα, ξεπαγώστε το στο ψυγείο. Βάλτε το κατεψυγμένο κοτόπουλο σε ένα μπολ και τοποθετήστε το στο ψυγείο να ξεπαγώσει χωρίς κινδύνους. Θα χρειαστεί τουλάχιστον 24 ώρες για να ξεπαγώσει και για αυτό θα πρέπει να το βάλετε στη συντήρηση του ψυγείου αποβραδίς.

2ος τρόπος για να ξεπαγώσει κανείς ένα κοτόπουλο

kotopoulo se fourno mikrokimaton

Αν ξεχάσατε να βάλετε το κοτόπουλο στη συντήρηση τότε θα πρέπει να το ξεπαγώσετε πιο γρήγορα για να το μαγειρέψετε. Αν λοιπόν χρησιμοποιείτε φούρνο μικροκυμάτων στο σπίτι, χρησιμοποιήστε τον για να ξεπαγώσετε με ασφάλεια το κοτόπουλο που θα μαγειρέψετε. Τοποθετήστε το μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων, επιλέξτε την αντίστοιχη ρύθμιση (ξεπάγωμα πουλερικών) και ξεπαγώστε το.

3ος τρόπος για να ξεπαγώσει κανείς ένα κοτόπουλο

kotopoulo se nero

Αν δεν έχετε φούρνο μικροκυμάτων, υπάρχει ακόμη ένας τρόπος που μπορείτε να ξεπαγώσετε το κοτόπουλο με ασφάλεια. Ποιος είναι αυτός; Μα φυσικά το κρύο νερό. Γεμίστε ένα μπολ με κρύο νερό και βυθίστε μέσα το κοτόπουλο αφού πρώτα το έχετε βάλει μέσα σε ένα σακουλάκι που κλείνει αεροστεγώς. Μέχρι να ξεπαγώσει, φροντίστε να ανανεώνετε το κρύο νερό κάθε 30 λεπτά.

Με ποιον τρόπο δεν πρέπει ΠΟΤΕ να ξεπαγώνεις ένα κοτόπουλο

Μην ξεπαγώνετε ποτέ το κοτόπουλο σε θερμοκρασία δωματίου ή ζεστό νερό καθώς έτσι δεν θα χάσει μόνο την ποιότητά του, αλλά επίσης κινδυνεύει να μολυνθεί και με επιβλαβή βακτήρια.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, μεταξύ των παραπάνω μεθόδων που αναφέραμε, απόψυξη στη συντήρηση, το κρύο νερό και τον φούρνο μικροκυμάτων, καταλληλότερη ειναι η απόψυξη εντός του ψυγείου.

Διαβάστε επίσης:
Μην κάνετε ποτέ αυτό το λάθος όταν αποψύχετε κοτόπουλο!

Γρήγορη απόψυξη: Στο νερό ή στο φούρνο μικροκυμάτων; Τι είναι πιο ασφαλές

Τι δεν πρέπει να κάνουμε όταν αποψύχουμε κρέατα

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved