Βότανα στην εγκυμοσύνη: Επικίνδυνα βότανα που πρέπει να αποφύγετε

Βότανα που πρέπει να αποφύγετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης καθώς μπορούν να βλάψουν την δική σας υγεία και του εμβρύου!

Βότανα στην εγκυμοσύνη: Επικίνδυνα βότανα που πρέπει να αποφύγετε

Ο φύση είναι γεμάτη με μικρά θαύματα. Πριν η σύγχρονη ιατρική εμφανιστεί, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν βότανα και μπαχαρικά για να καταπολεμήσουν τις ασθένειες και να παραμείνουν υγιείς.

Αλλά με το χρόνο, όλα αυτά τα φυτικά φάρμακα «εξαφανίστηκαν» καθώς πλέον υπάρχουν σκευάσματα που αντιμετωπίζουν τυχόν ιώσεις και ασθένειες.

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν τη λύση για ένα κρυολόγημα ή έναν πόνο στα βότανα και σκαλίζουν παλιά βιβλία και συνταγές γιαγιάδων για ένα φυσικό γιατροσόφι. Όταν πρόκειται για την εγκυμοσύνη όμως, η χρήση των βοτάνων δεν θα πρέπει να γίνεται από τις έγκυες πόσο μάλλον όταν δεν έχουν ζητήσει και τη σύμφωνη γνώμη του ιατρού τους.

Διαβάστε αυτό το άρθρο για να μάθετε περισσότερα για τα βότανα που πρέπει να αποφύγετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

votana stin egkymosini 1

Κίνδυνοι που μπορεί να προκληθούν από την κατανάλωση βοτάνων στην εγκυμοσύνη

Ναι, τα βότανα είναι φυσικά. Αλλά σε αντίθεση με τα σύγχρονα φάρμακα, δεν υπάρχουν επιστημονικές έρευνες για να αποδειχθεί η ασφάλεια των βοτάνων κατά τη διάρκεια της κύησης. Μάλιστα υπάρχουν αρκετά βότανα που μια έγκυος δεν πρέπει να καταναλώνει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της.

Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) συνιστά οι έγκυες γυναίκες να αποφεύγουν τη χρήση βοτάνων χωρίς να συμβουλεύονται τον γιατρό τους καθώς κάποια από αυτά μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας.

Μερικοί από τους κινδύνους που συνδέονται με τη χρήση βοτάνων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι:

Τα βότανα μπορεί να προκαλέσουν και αρκετούς άλλους κινδύνους στην υγεία της εγκύου και του εμβρύου, οι οποίοι παραμένουν ασαφείς εξαιτίας της έλλειψης επιστημονικών δεδομένων.

votana stin egkymosini 2

Βότανα που πρέπει να αποφύγετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

Σύμφωνα με έρευνες, τα ακόλουθα βότανα δεν είναι ασφαλή για χρήση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Saw Palmetto:
Είναι ένα είδος φοίνικα της Β. Αμερικής

Goldenseal (κιτρίνόριζα):
Εάν είστε έγκυος, θα πρέπει να αποφεύγετε να καταναλώνετε κιτρινόριζα. Μπορεί να διασχίσει τον πλακούντα και να επηρεάσει δυσμενώς την ανάπτυξη του εγκεφάλου του εμβρύου.

Dong Quai:
Το Dong Quai υπήρξε ένα ιδιαίτερα προσφιλές βότανο στην Ανατολή για αρκετές χιλιάδες χρόνια. Συχνά αναφέρεται ως «γυναικείο ginseng». Η ρίζα Dong Quai περιέχει χημικές ουσίες που ονομάζονται φυτοοιστρογόνα και οι έγκυες γυναίκες πρέπει να μένουν μακριά από αυτό καθώς μπορεί να προκαλέσει σπασμούς στη μήτρα που μπορεί να οδηγήσουν σε αποβολή.

Ephedra (σπαθόχορτο):
Αποφύγετε φυτικά προϊόντα που περιέχουν ephedra όταν είστε έγκυος καθώς μπορεί να προκαλέσουν προώρο τοκετό.

Yohimbe:
Το βότανο αυτό μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση και να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του αγέννητου μωρού σας.

Pau D'arco:
Μεγάλες δόσεις του βοτάνου αυτού μπορεί να προκαλέσουν κίνδυνο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας.

Passion flower (λουλούδι του πάθους):
Το Passion flower προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία. Αλλά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης η χρήση του να αποφευχθεί.

Black Cohosh (σιμισιφούγκα):
Ένα άλλο βότανο που πρέπει να αποφύγετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι το black cohosh. Μπορεί να προκαλέσει συσπάσεις της μήτρας και να προκαλέσει πρόωρο τοκετό. Το συγκεκριμένο βότανο πρωτίστως χρησιμοποιείται για τη θεραπεία γυναικολογικών προβλημάτων.

Blue Cohosh:
Το Blue cohosh είναι ένα βότανο που μπορεί να είναι τοξικό για την καρδιά, για αυτό και μόνο θα πρέπει να αποφευχθεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Ρωμαϊκό χαμομήλι:
Η κατανάλωση του ρωμαϊκού ΧΑΜΟΜΗΛΙ, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο αποβολής

Φλισκούνι:
Το φλισκούνι είναι ένα είδος συγγενές της μέντας και του δυόσμου και μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί γι’ αυτά. Όμως, η χρήση του δεν είναι ασφαλής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μπορεί να προκαλέσει αποβολή και θάνατο εμβρύου λόγω βλάβης του εγκεφάλου και του ήπατος.

Άλλα βότανα που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία σας και την ανάπτυξη του μωρού σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι:

  • Αλοή
  • Ginseng (Αμερικανικά & Κορεάτικα)
  • Νυχτολούλουδο
  • Βάλσαμο
  • Kava Kava
  • Senna

πηγή: mumjunction.com

Διαβάστε επίσης:
Βότανα που καταπραΰνουν τις καούρες

Βότανα για την εγκυμοσύνη: Μην αποφασίζετε μόνη σας τι θα καταναλώσετε

Μπορώ να πίνω τσάι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved