Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα παιδιά που γεννιούνται τον χειμώνα

Το παιδί σας έχει γεννηθεί τον χειμώνα; Τότε, αυτά είναι τα πράγματα, που θα πρέπει να γνωρίζετε.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα παιδιά που γεννιούνται τον χειμώνα

Στα παιδιά του χειμώνα, λένε, ότι αρέσει περισσότερο η εποχή αυτή και ότι μπουσουλάνε νωρίτερα. Επίσης, γεννιούνται μεγαλύτερα από τα παιδιά του καλοκαιριού. Αλλά αυτά δεν είναι τα μόνα που ισχύουν για τα παιδιά που γεννιούνται κατά τους χειμερινούς μήνες.

Δείτε παρακάτω, όσα θα πρέπει να γνωρίζετε για τα χειμωνιάτικα παιδιά.

Είναι πιο υγιή

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, τα παιδιά που γεννήθηκαν τους χειμερινούς μήνες είναι πιο υγιή από τα υπόλοιπα. Και ο λόγος, όπως εκτιμούν οι επιστήμονες, είναι ότι οι μητέρες διανύουν το μεγαλύτερο μέρος της εγκυμοσύνης τους κατά τους καλοκαιρινούς και φθινοπωρινούς μήνες και μπορούν να τρέφονται καλύτερα, αφού τα εποχικά φρούτα και λαχανικά περιέχουν περισσότερες βιταμίνες

paidia gennithikan xeimona 1

Έχουν περισσότερες πιθανότητες να γεννηθούν πρόωρα

Σύμφωνα με σχετική έρευνα, τα μωρά που γεννιούνται τον χειμώνα έχουν 10% περισσότερες πιθανότητες να γεννηθούν πρόωρα. Ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες κινδύνου φαίνεται πως είναι η γρίπη που την εποχή αυτή βρίσκεται στο αποκορύφωμά της.

Έχουν καλύτερη όραση

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, τα χειμωνιάτικα παιδιά έχουν καλύτερη όραση και λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν μεγαλώνοντας, μυωπία, επειδή δεν εκτίθενται κατά τη νεογνική ηλικία στο έντονο ηλιακό φως.

paidia gennithikan xeimona 2

Γεννιούνται μεγαλύτερα σε σχέση με τα καλοκαιρινά μωρά

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ τα παιδιά που γεννιούνται τον χειμώνα, τείνουν να είναι πιο βαριά, πιο ψηλά και με μεγαλύτερη περίμετρο κεφαλιού από τους συνομηλίκους τους.

Είναι πιο ήρεμα

Αγαπητοί γονείς, να ξέρετε πως αν το παιδί σας γεννήθηκε τον χειμώνα, όπως μας πληροφορεί σχετική έρευνα του Πανεπιστημίου του Queensland, έχει λιγότερα νεύρα και είναι πιο υπάκουο, σε σχέση με τα παιδιά που γεννήθηκαν καλοκαίρι

Διαβάστε επίσης

Παίζει ρόλο η εποχή γέννησης στην ανάπτυξη του παιδιού;

Έξι γεγονότα που δεν γνωρίζατε για τα μωρά που γεννιούνται το καλοκαίρι και θα σας εκπλήξουν

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved