Οι 4 τροφές που είναι επικίνδυνες για το αγέννητο μωρό σας

Δείτε ποιες τροφές είναι επικίνδυνες για την ομαλή ανάπτυξη του εμβρύου.

Οι 4 τροφές που είναι επικίνδυνες για το αγέννητο μωρό σας

Και το υπέροχο ταξίδι της εγκυμοσύνης ξεκίνησε. Ωστόσο, αυτή την περίοδο, η μέλλουσα μαμά οφείλει να είναι διπλά προσεκτική, για το καλό της ίδιας, αλλά και του μωρού, που κουβαλάει. Και κάποιες συνήθειες, που είχε προ εγκυμοσύνης και είναι βλαβερές για το έμβρυο, όπως το κάπνισμα και το αλκοόλ, θα πρέπει να τις κόψει.

Ωστόσο, η έγκυος θα πρέπει να είναι προσεκτική και με τη διατροφή της και τις τροφές, που καταναλώνει, διότι κάποιες μπορεί να αποδειχθούν βλαβερές για το ίδιο το έμβρυο. Έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια ότι ορισμένες χημικές ουσίες, που εμπεριέχονται σε τρόφιμα, μπορούν να προκαλέσουν διάφορες επιπλοκές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Ας δούμε, λοιπόν, ποιες 4 τροφές μπορούν να αποδειχθούν επικίνδυνες για το αγέννητο μωρό και θα πρέπει να τις ξεχάσετε στη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Κονσερβοποιημένες τροφές

Όσο είστε έγκυος τις κονσέρβες τις βάζετε στην άκρη. Τα συσκευασμένα τρόφιμα που συσκευάζονται και αποθηκεύονται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, δεν συνίστανται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς η επένδυση στα δοχεία, συχνά περιέχει Δισφαινόλη Α (BPA), η οποία επηρεάζει την εμβρυϊκή ενδοκρινική δραστηριότητα. Επίσης, μπορεί να είναι πολύ παλιά και να έχουν βακτηρίδια λόγω της μεγάλης διάρκειας ζωής τους.

egkymsini trofes 2

Καφεΐνη

Η καφεΐνη, ειδικά η μεγάλη κατανάλωσή της, δεν είναι καλή τόσο για τη μέλλουσα μαμά, όσο και για το έμβρυο. Αν καταναλώνετε, θα πρέπει να την περιορίσετε. Επίσης, θα πρέπει να ξέρετε ότι καφεΐνη συναντάμε και σε προϊόντα, το τσάι ή η σοκολάτα. Τέλος και το πιο πολύ, η καφεΐνη όταν καταναλώνεται σε μεγάλες δόσεις στην εγκυμοσύνη, έχει συνδεθεί με το χαμηλό βάρος του μωρού

Κρέας που δεν έχει ψηθεί καλά

Αν ανήκετε στην κατηγορία εκείνη, που προτιμάνε το κρέας να είναι ελαφρώς άψητο, στην εγκυμοσύνη, θα πρέπει να κάνετε υποχωρήσεις, ως προς τις προτιμήσεις. Και να ξεχάσετε αυτό τον τρόπο μαγειρέματος. Σχετική έρευνα έχει αποδείξει ότι τα άψητα κρέατα πρέπει να αποφεύγονται καθώς περιέχουν βακτήρια λιστέρια. Επίσης, το κατεψυγμένο κρέας, όπως το κατσίκι, το αρνί, το βοδινό, το κοτόπουλο, θα πρέπει να μαγειρεύονται πάρα πολύ καλά, ενώ τα αλλαντικά θα πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο.

Μη παστεριωμένα γαλακτοκομικά προϊόντα

Το γάλα είναι σημαντικό σε μια εγκυμοσύνη καθώς παρέχει ασβέστιο, πρωτεΐνες και μέταλλα. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να καταναλώνετε μη παστεριωμένα γαλακτοκομικά προϊόντα, καθώς διατρέχετε τον κίνδυνο να προσβληθείτε από σοβαρή τροφική δηλητηρίαση. Επίσης, θα πρέπει να αποφεύγετε και τα μαλακά τυριά, διότι μπορεί να περιέχουν μικροοργανισμούς, που θα βλάψουν το έμβρυο.

Διαβάστε επίσης

9 τροφές που δεν πρέπει να τρώτε όταν είστε έγκυος- Ορισμένες θα σας εκπλήξουν

Επτά παράγοντες στην εγκυμοσύνη που μπορούν να επηρεάσουν το μωρό σας

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved