Φτιάξτε ένα βατραχάκι με χαρτόνια

Οι κατασκευές με χαρτόνια είναι σίγουρα από τις αγαπημένες των παιδιών καθώς μπορούν εύκολα να τις διαχειριστούν.

Φτιάξτε ένα βατραχάκι με χαρτόνια

Δείτε πως μπορείτε να φτιάξετε ένα βατραχάκι με χαρτόνια. Θα χρειαστείτε: απλά χρωματιστά χαρτόνια, κόλλα για χαρτί, ψαλίδι και μολύβι.


Θα χρειαστείτε δύο χρωματιστά φύλλα χαρτόνι (το ένα να είναι πράσινο) ίδιων διαστάσεων. Διπλώστε το πράσινο χαρτί στην μέση. Κατόπιν με ένα ψαλίδι κάντε μια εγκοπή στο κέντρο του χαρτιού, όπως φαίνεται στο διπλανό σχήμα. Όσο πιο μεγάλη είναι η εγκοπή τόσο μεγαλύτερο θα είναι το στόμα. Χωρίς να ξεδιπλώσετε το χαρτί, διπλώστε τις δυο γωνίες τις εγκοπής, όπως φαίνεται στο σχήμα. Τώρα ξεδιπλώστε το χαρτί και πιέστε το προσεχτικά, από την πίσω πλευρά, ώστε να ξεπεταχτεί το "στόμα".
Ζωγραφίστε γύρω από το στόμα ένα βατραχάκι και κόψτε το περίγραμμα της ζωγραφιάς σας με το ψαλίδι. Πάρτε το δεύτερο χαρτί και διπλώστε το στη μέση όπως πριν. Κατόπιν ανοίξτε το και κολλήστε στην μέση το βατραχάκι έτσι ώστε να μπορεί να διπλώνει. Ζωγραφίστε τα μάτια του βατράχου, γράψτε το μήνυμά σας μέσα στο στόμα ή και έξω από τη φιγούρα και η κάρτα σας είναι έτοιμη. Δείτε το βήμα βήμα στις φωτογραφίες που ακολουθούν.
Πηγή: paixnidokouto

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved