Ξεστολίζουμε: Έξυπνοι τρόποι να αποθηκεύσετε τα χριστουγεννιάτικα για του χρόνου (pics)

Και ήρθε του Άι Γιαννιού. Η μέρα που παραδοσιακά ξεστολίζουμε!

Ξεστολίζουμε: Έξυπνοι τρόποι να αποθηκεύσετε τα χριστουγεννιάτικα για του χρόνου (pics)

Και έφτασε η μέρα αυτή, που με βαριά καρδιά θα ξεστολίσουμε το σπίτι. Θα μαζέψουμε το δέντρο, τα στολίδια, τα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά και θα τα βάλουμε, πίσω, μέχρι την επόμενη χρονιά. Κατά γενική ομολογία, είναι η πιο μελαγχολική μέρα, αφού και τυπικά ολοκληρώνεται η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων. Ανοίγουν και τα σχολεία, οπότε διπλή η…. θλίψη για μικρούς και μεγάλους.

Αλλά ας πάμε στο πρακτικό μέρος. Επιχείρηση – ξεστόλισμα. Τι λέτε, να χρησιμοποιήσουμε κάποια μικρά κι έξυπνα tips αποθήκευσής τους, ώστε να το βρούμε μπροστά μας του χρόνου; σας έχουμε τρόπους, που θα σας βολέψουν.

Έχουμε και λέμε, λοιπόν:

xestolisma idees 5

Τα φωτάκια, που είναι και το μεγαλύτερο παίδεμα, αφού μπερδεύονται μεταξύ τους και όταν είναι να στολίσουμε, μας παίρνει κάμποση ώρα, μέχρι να τα ξεμπλέξουμε. Για να μη γίνουν, λοιπόν, και πάλι… γόρδιος δεσμός, τα τυλίγουμε σε μία κρεμάστρα! Ναι, σε μία κρεμάστρα, έτσι του χρόνου με μία κίνηση θα είναι έτοιμα για να τα τοποθετήσουμε.

xestolisma idees 3

Πόσες χριστουγεννιάτικες μπάλες δεν έχουμε κλάψει, κάθε φορά που στολίζουμε και διαπιστώνουμε ότι έχουν σπάσει; Για να μην έχουμε τέτοια ατυχήματα, τις εύθραυστες μπάλες, τις βάζουμε μέσα σε αυγοθήκες, αν συμπίπτουν σε μέγεθος. Επίσης, μπορούμε να τις βάλουμε μέσα σε σακούλες τροφίμων. Ένας άλλος τρόπος είναι να τις βάλουμε με σειρά σε ένα αποθηκευτικό κουτί. Αν έχει και ραφάκια στο εσωτερικό, ακόμη καλύτερα.

xestolisma idees 2

Τις γιρλάντες και τα γκι μπορούμε να τις τυλίξουμε και να τις βάλουμε σε μία μικρή θήκη για ρούχα.

xestolisma idees 1



Το δέντρο, αν δεν έχετε τη συσκευασία του, μπορείτε να το βάλετε σε μία τσάντα αποθήκευσης.

Διαβάστε επίσης

Ο πιο εύκολος τρόπος να μαζέψετε τα φωτάκια του χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι αυτός (video)

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved