Δείτε γιατί αξίζει να φτιάχνουμε οικογενειακά άλμπουμ και πώς μπορούμε να τα οργανώσουμε καλύτερα

Κρατήστε τις αναμνήσεις της οικογένειας σε άλμπουμ, που θα τα ξεφυλλίζετε με νοσταλγία στο πέρασμα των χρόνων!

Δείτε γιατί αξίζει να φτιάχνουμε οικογενειακά άλμπουμ και πώς μπορούμε να τα οργανώσουμε καλύτερα

Σίγουρα, η εξέλιξη της τεχνολογίας μάς έχει διευκολύνει πολύ. Σίγουρα, έχουμε εξελιχθεί κι εμείς στο κομμάτι της φωτογραφίας και χωρίς να έχουμε επαγγελματικές γνώσεις, μπορούμε να τραβάμε ξανά και ξανά φωτογραφίες, μέχρι να βρούμε εκείνη που θα μας αρέσει περισσότερο. Επίσης, πλέον, έχουμε την ευκαιρία να «αιχμαλωτίζουμε» κάθε στιγμή του παιδιού μας. Να βγάζουμε αμέτρητες φωτογραφίες, που πριν κάποια χρόνια με το κλασικό φιλμ, δε μπορούσαμε. Ναι, τα πλεονεκτήματα σήμερα είναι πολλά, όμως, υπάρχει ένα μειονέκτημα.

Η σαρωτική αυτή εξέλιξη, τείνει να εξαλείψει τη μαγεία, το συναίσθημα, τις αναμνήσεις. Οι αμέτρητες αυτές φωτογραφίες αποθηκεύονται στο κινητό, σε στικάκι, σε σκληρό δίσκο. Τα άλμπουμ με τις οικογενειακές φωτογραφίες, όλο και λιγοστεύουν στα σπίτια. Όμως, για θυμηθείτε πόσο υπέροχα συναισθήματα δημιουργούνται με το ξεφύλλισμα ενός άλμπουμ; Να βλέπεις τα χρόνια να περνούν νοσταλγικά με το γύρισμα της σελίδας. Ή θυμηθείτε τη μυρωδιά της φωτογραφίας, που μόλις έχει εκτυπωθεί. Όσο περίεργο και αν ακούγεται, το να φτιάχνεις ένα φωτογραφικό άλμπουμ, είναι από τα καλύτερα αγχολυτικά. Επίσης, νιώθεις έντονα συναισθήματα, καθώς το γεμίζεις με φωτογραφίες, μα το κυριότερο; Όσο εξυπηρετική και βολική και αν είναι η τεχνολογία, οι παραδόσεις και οι θύμησες των παιδικών μας χρόνων, είναι καλό να μένουν. Γι’ αυτό, λοιπόν, εκτυπώστε τις φωτογραφίες και κρατήστε τις σε άλμπουμ. Και παρακάτω σας έχουμε τόπους για να τις οργανώσετε καλύτερα.

oikogeneiako alboum 2

Κατηγοριοποίησε τις

Αν είναι πάρα πολλές, για να μη χαθείς και πελαγώσεις, χώρισε τις. Ένα άλμπουμ να είναι για το κάθε παιδί ή το παιδί, άλλο για εσάς με το σύζυγό, άλλο οικογενειακό. Και μπορείτε να φτιάξετε και ένα γενικό, αν έχετε παλαιότερες φωτογραφίες παππούδων, γονιών, δικές σας από τα παιδικά χρόνια.

Φόρεσε γάντια

Αυτό, μάλλον, δεν το γνωρίζουν πολλοί. Αλλά όταν πιάνουμε τις φωτογραφίες θα πρέπει να φοράμε γάντια. Ακόμη και αν έχουμε πλύνει τα χέρια, υπάρχουν πάνω μικρόβια που μεταφέρονται στις φωτογραφίες και με το πέρασμα των χρόνων τις καταστρέφουν. Επίσης, αφήνουμε τις κλασικές δαχτυλιές.

Αποκατάσταση παλαιών φωτογραφιών

Αν έχεις παλαιές φωτογραφίες, μπορείς να τις μετατρέψεις σε ψηφιακή μορφή είτε κατεβάζοντας μόνη κάποιο πρόγραμμα, είτε να τις πας σε έναν επαγγελματία φωτογράφο.

oikogeneiako alboum 3

Φτιάξε ένα κολλάζ

Μπορείς να πας σε έναν φωτογράφο και να σου φτιάξει ένα υπέροχο κολλάζ με φωτογραφίες από τις πιο σημαντικές στιγμές της οικογένειας. Ή μπορείς να φτιάξεις ένα με φωτογραφίες των παιδιών, που θα κοσμήσει το σαλόνι του σπιτιού.

Δε βάζουμε τις φωτογραφίες σε κουτιά

Από παλιά, η αλήθεια, είναι, τις φωτογραφίες που εκτυπώναμε και μας περίσσευαν από το άλμπουμ, τις βάζαμε μέσα σε ένα άδειο κουτί από παπούτσια. Και μπορεί να μοιάζει με την ιδανική επιλογή αποθήκευσης, όμως, ακόμη κι έτσι οι φωτογραφίες και τα χρώματα αυτών, είναι εκτεθειμένα και με την πάροδο των χρόνων, ξεθωριάζουν, ακόμη και καταστρέφονται. Οπότε, πριν εκτυπώσετε τις φωτογραφίες, να έχετε κατασταλάξει ποιες θα χρησιμοποιήσετε.

Διαβάστε επίσης

Τρία αδέρφια αναδημιουργούν τις παιδικές τους φωτογραφίες! Δείτε το αποτέλεσμα(εικόνες)

Οι απολαυστικές φωτογραφίες δύο αδελφών - Δεν είναι συνηθισμένες

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved