Πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το σεξ μετά την εγκυμοσύνη

Σεξ μετά την εγκυμοσύνη: Το σώμα σας κατάφερε κάτι πραγματικά τρελό (μεγάλωσε ένα πλασματάκι) και φυσικά είχε αρκετές αλλαγές!

Πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το σεξ μετά την εγκυμοσύνη

Έχετε μια νέα αγάπη και ο κόσμος σας έχει έρθει πάνω-κάτω. Δεν κοιμάστε, προσπαθείτε να αποκωδικοποιήσετε το κλάμα του μωρού σας και δεν μπορείτε πραγματικά να θυμηθείτε αν φάγατε μεσημεριανό ή αν κάνατε ντους σήμερα.

Μην αγχώνεστε. Σίγουρα θα προσαρμοστείτε και όλα θα επανέλθουν στην -πριν το μωρό- εποχή. Όπως για παράδειγμα το σεξ. Μόλις περάσουν οι πρώτες 6 εβδομάδες, σίγουρα θα επισκεφθείτε το γιατρό σας για την πρώτη εξέταση μετά τη γέννηση του μωρού σας. Αφού σας εξετάσει και δει ότι όλα σας τα όργανα επανέρχονται στην αρχική τους θέση, θα σας δώσει το πράσινο φως και θα είστε σε θέση να αρχίσετε ξανά τις σεξουαλικές επαφές με το έτερον ήμισυ!

«Ο κόλπος είναι μια πολύ ευαίσθητη περιοχή που κατά κάποιο τρόπο "τραυματίστηκε". Ο λόγος λοιπόν που περιμένει μια γυναίκα να περάσουν κάποιες μέρες ανάρρωσης είναι για να μην την τραυματίσει επιπλέον!», λέει η Jessica Shepherd, MD, μαιευτήρας γυναικολόγος. «Για αυτό το λόγο πρέπει μια γυναίκα να ξεκουράζεται, ώστε όταν έρθει η στιγμή να αρχίσει ξανά τη σεξουαλική δραστηριότητα!».

Τι όμως πρέπει να περιμένει μια γυναίκα την πρώτη φορά μετά τον τοκετό; Η Jessica Shepherd δίνει την απάντηση!

SEJOYALIKI DIATHESI 3

Μπορεί να πονέσετε

Το σώμα σας μόλις πέρασε πολλά για να έρθει στον κόσμο το μωρό σας είτε γεννήσατε φυσιολογικά είτε με καισαρική τομή. Ανάλογα με τον τρόπο που γεννήσατε, χρειάζεστε και μέρες ανάρρωσης. Όταν ο γιατρός σας, σας δώσει το πράσινο φως μπορείτε να κάνετε σεξ αλλά να θυμάστε ότι μπορεί να πονέσετε ελαφρώς. Αυτό είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό. Αν παρατηρήσετε ότι ο πόνος δεν υποχωρεί και γίνεται εντονότερος θα πρέπει να μιλήσετε με τον γυναικολόγο σας.

Μπορεί να αιμορραγείτε

Κάποιες γυναίκες περιμένουν να σταματήσουν τα λόχεια τελείως για να ξεκινήσουν τη σεξουαλική επαφή κάποιες άλλες όχι. Αν έρχεστε σε επαφή ενώ έχετε ακόμη λίγη αιμορραγία θα πρέπει να καθαρίζετε πάρα πολύ καλά την περιοχή. Αν παρατηρήσετε περισσότερο αίμα, πιο κόκκινο, πιο ζωηρό ή παρατηρήσετε να μυρίζει περίεργα θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον γυναικολόγο σας.

SEJOYALIKI DIATHESI 2

Τα... πράγματα θα τα αισθάνεστε διαφορετικά για λίγο

Μεταξύ των λόγων που μπορεί να είστε αγχωμένη για την πρώτη φορά μετά τη γέννηση του μωρού, είναι η πλαδαρότητα του κόλπου σας. «Η ελαστικότητα του κόλπου είναι εντυπωσιακή και θα επανέλθει στο φυσιολογικό του σχήμα και χαρακτηριστικά!», λέει η Shepherd. Το πόσο γρήγορα θα επιστρέψει στο φυσιολογικό, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης και της κατάστασης των μυών του πυελικού εδάφους πριν από τον τοκετό. Για να μην αγχώνεστε όμως, τα "πράγματα" θα είναι όπως και πριν τον τοκετό, μόλις περάσουν 5 με 6 μήνες σύμφωνα με την Shepherd.

Μπορεί να μην νιώθετε όπως παλιά

Είναι φυσιολογικό να μη νιώθετε όπως πριν το μωρό. Έχοντας ένα μωρό στο σπίτι η ψυχική σας υγεία μπορεί να αλλάξει. Μπορεί να γίνετε ευαίσθητη, να μη θέλετε ο σύντροφός σας να σας αγγίζει κλπ. Μιλήστε με τον σύντροφό σας, πείτε του τι νιώθετε και αν χρειαστεί ζητήστε βοήθεια από ειδικό.

sex me paidia sto spiti

Όλα στο τέλος θα γίνουν όπως πριν

Μπορεί να πονάτε στην αρχή, μπορεί να μη θέλετε να κάνετε σεξ, μπορεί να φοβάστε, μπορεί, μπορεί, μπορεί... αλλά όλα θα επανέλθουν αργά ή γρήγορα και θα γίνουν όπως πριν. Μάλιστα όχι μόνο θα γίνουν όπως και πριν, αλλά θα ψάχνετε και τρόπους να κάνετε σεξ στο σπίτι χωρίς να σας αντιληφθούν τα παιδιά!

Διαβάστε επίσης:
Η μητρότητα είναι υπέροχη αλλά το σεξ απαραίτητο

«Πώς μπορώ να ξανακερδίσω τη σεξουαλική μου ζωή, τώρα που γέννησα;»

Το ημερολόγιο του σεξ μετά τον τοκετό: Σωματικές μεταβολές και αντιδράσεις!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved