Αλλάξτε τη χρονιά με τα παιδιά σας. 7 ιδέες για να σας μείνει αξέχαστη (pics)

Η αλλαγή του χρόνου είναι η πιο ισχυρή ανάμνηση των παιδικών μας χρόνων. Και το ίδιο θα πρέπει να ισχύει και με τα παιδιά σας!

Αλλάξτε τη χρονιά με τα παιδιά σας. 7 ιδέες για να σας μείνει αξέχαστη (pics)

Ακόμη και αν τα παιδιά σας έχουν ένα πρόγραμμα ύπνου, τα βράδυ που αλλάζει ο χρόνος, είναι η πιο σημαντική εξαίρεση, που θα πρέπει να κάνουν οι γονείς. Δεν αναφερόμαστε στην περίπτωση, που είναι μικρό το παιδί. Αλλά για τα μεγαλύτερα παιδάκια, που μπορούν να μετέχουν στην αλλαγή και να θυμούνται αργότερα τις στιγμές αυτές.

Εξάλλου και εμείς από τα παιδικά μας χρόνια, δεν έχουμε να θυμόμαστε, όταν αλλάζαμε τον χρόνο με την οικογένεια μας, τους θείους, τα ξαδέλφια ή με φίλους; Είναι σίγουρα από τις πιο γλυκές και ισχυρές αναμνήσεις που έχουμε, και θα πρέπει να ισχύει το ίδιο και με τα παιδιά μας. Παρακάτω, σας έχουμε ιδέες για το πώς θα αλλάξετε χρόνο, που θα κάνουν τη βραδιά αξέχαστη.

1. Παίξετε επιτραπέζια

epitrapezia

Είτε θα αλλάξετε την χρονιά οικογενειακά είτε με φίλους με παιδιά, μπορείτε να παίξετε επιτραπέζια. Πλέον, υπάρχουν πολλά οικογενειακά, όπου μπορούν να παίξουν μικροί και μεγάλοι. Θα διασκεδάσετε, θα γελάσετε και θα περάσει η ώρα ευχάριστα, και χωρίς να νυστάξουν ή να γκρινιάζουν τα παιδιά, μέχρι την αλλαγή.

2. Γράψτε τους στόχους της νέας χρονιάς

stoxoi

Πάρτε μολύβι και χαρτί και σημειώστε τους στόχους, που θέτει ο καθένας ξεχωριστά για τη νέα χρονιά. Βάλτε στο τριπάκι και τα παιδιά. Να θέσουν και εκείνα τους δικούς τους στόχους. Είναι ένα διασκεδαστικό έθιμο, που στο εξωτερικό το τηρούν πιστά. Αλλά και εκπαιδευτικό για τα παιδιά, αφού έτσι διδάσκονται την αξία του να βάζεις προσωπικούς στόχους και να προσπαθείς να τους κατακτήσεις!

3. Μετρήστε αντίστροφα

ora

Από τις έντονα συναισθηματικές στιγμές, είναι η αντίστροφη μέτρηση για την έλευση του νέου χρόνου. μπορείτε να ξεκινήσετε νωρίτερα το μέτρημα και όχι από το 10, που ως συνήθως μετράμε. Μπορείτε να το κάνετε, ακόμη και 1 λεπτό νωρίτερα, μετρώντας αντίστροφα, όλοι μαζί, με γέλια, χαρές, γκριμάτσες και μια γλυκιά προσμονή. Να είστε σίγουρες ότι τα παιδιά θα το διασκεδάσουν, ενώ θα το βιώσουν και συναισθηματικά.

4. Φορέστε τα γιορτινά σας

glitter

Επειδή θα αλλάξετε τη χρονιά στο σπίτι, δε σημαίνει ότι ο νέος χρόνος θα πρέπει να σας βρει με φόρμες ή και πιτζάμες! Φορέστε κι εσείς και τα παιδιά τα καλά σας. Αγοράστε καπελάκια γιορτινά και άλλα διάφορα για ένα πάρτι (γιατί πάρτι είναι και η αλλαγή του χρόνου) φορέστε τα και περιμένετε τη μεγάλη έλευση.

5. Τραβήξτε φωτογραφίες

Family

Όσες περισσότερες μπορείτε. Αστείες, σοβαρές, καλλιτεχνικές. Απαθανατίστε τις στιγμές και φτιάξτε το άλμπουμ των Γιορτών, που θα το ξεφυλλίζετε με γλυκά συναισθήματα και γλυκές αναμνήσεις

6. Μεριμνήστε για τα παιδιά

paidia

Και για τα δικά σας και για τα παιδιά των καλεσμένων σας. Φτιάξτε λιχουδιές, σνακ και φαγητά για εκείνα. Μπορείτε επίσης, αν έχετε χώρο, να φτιάξετε μία γωνία για εκείνα, όπου μπορούν να παίξουν, να ζωγραφίσουν, να κάνουν κάτι που θα τα διασκεδάσει και δεν θα κουραστούν μέχρι την αλλαγή του χρόνου.

7. Γεμίστε το σπίτι με μπαλόνια

balonia

Πάρτι χωρίς μπαλόνια, γίνεται; Δεν γίνεται. Αγοράστε πολύχρωμα μπαλόνια, και γεμίστε τους χώρους του σπιτιού. Θα φτιάξουν και των παιδιών και τη δική σας διάθεση. Εξάλλου, it’ party time!!!

Καλή χρονιά!!!

Πέντε τρόποι για να περάσετε δημιουργικές γιορτές με το παιδί σας

Αυτές είναι οι στιγμές που θα θυμούνται τα παιδιά για εσάς όταν μεγαλώσουν

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved