Εn-caul γέννηση ή αλλιώς γέννηση σε αμνιακό σάκο - Ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο μέσα από 22 φώτο

Θαύμα της φύσης...

Εn-caul γέννηση ή αλλιώς γέννηση σε αμνιακό σάκο - Ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο μέσα από 22 φώτο

Με μία 1 στις 80.000 πιθανότητες να γεννηθεί το μωράκι στριμωγμένο στον αμνιακό του σάκο, δεν υπάρχει περίπτωση να μην ενθουσιαστείτε αν έρθετε αντιμέτωπη με το φαινόμενο «en-ecaul».

Τι είναι όμως η en caul γέννηση ή γέννηση μέσα στον αμνιακό σάκο;

Τα μωράκια που γεννιούνται στον κόσμο καλυμμένα από τον σάκο τους και τους τον αφαιρεί ο γυναικολόγος ή η μαία. H en-caul γέννηση ή αλλιώς γέννηση σε αμνιακό σάκο είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο. Οι αμνιακοί σάκοι- μπαλόνια βγαίνουν μαζί με το αμνιακό υγρό ακόμα στο εσωτερικό της μεμβράνης, όπου μπορεί να είναι σπασμένη μερικώς ή ακόμη να είναι άθικτη.

gennisi me amniako sako 17

Εκτός από την «en caul» γέννηση υπάρχει επίσης και η γέννηση «caul» κάτι που δεν θα έπρεπε να συγχέεται με en-caul γέννηση. Μια γέννηση «caul» συμβαίνει όταν ένα βρέφος που γεννιέται με το κεφάλι καλυμμένο με την αμνιακή μεμβράνη. Μια γέννηση en caul είναι πιο συχνή από ό, τι μια γέννηση caul. Οι περισσότερες en-caul γεννήσεις εμφανίζονται επίσης και στα πρόωρα μωράκια.

Τα μωρά που γεννιούνται με τον αμνιακό τους σάκο, διαθέτουν το χάρισμα της διόρασης ή έχουν υπερφυσικές ικανότητες (έτσι λέγεται). Κάποιοι μάλιστα πιστεύουν ότι η γέννηση με τον αμνιακό σάκο σημαίνει «καλή τύχη».

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από αυτό το φαινόμενο:

Διαβάστε επίσης:

10 φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα. Μωρά με τον αμνιακό τους σάκο

Συγκλονιστικό! Δείτε πώς βγαίνει το μωρό μέσα από τον αμνιακό του σάκο (βίντεο)

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved