Τέσσερις χρήσιμες συμβουλές, αν σκοπεύετε να αποκτήσετε κατοικίδιο

Αν σκοπεύετε να αποκτήσετε κατοικίδιο, θα πρέπει να ξέρετε αυτά τα 4 πράγματα!

Τέσσερις χρήσιμες συμβουλές, αν σκοπεύετε να αποκτήσετε κατοικίδιο

Μόλις ένα ζευγάρι αποκτήσει παιδιά, στη συνέχεια, του είναι εύκολο να μπει στη διαδικασία να σκεφτεί να υιοθετήσει και ένα κατοικίδιο ζωάκι . Άλλωστε όπως αρκετοί οικογενειάρχες λένε, εδώ μπορούν να μεγαλώσουν παιδιά ένα κατοικίδιο δεν θα μπορούν να φροντίζουν.

Αλλά προτού ξεκινήσετε να μπαίνετε στη διαδικασία αναζήτησης υπάρχουν μερικά πρακτικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη. Για την ευημερία του κατοικίδιου ζώου σας, και για τη δική σας.

Τώρα είναι η τέλεια στιγμή για να πάρετε ένα κατοικίδιο ζώο

Τα καλά νέα είναι ότι ειδικά στις σχολικές διακοπές, είναι μια μεγάλη στιγμή για να εισαγάγει η οικογένειά σας ένα νέο γούνινο φίλο ή κάτι άλλο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όλοι είναι γενικά στο σπίτι και όχι πολύ απασχολημένοι. Αυτό είναι σημαντικό δεδομένου ότι δίνει σε ένα κουτάβι ή σε ένα γατάκι ή ψάρι ένα αξιοπρεπές χρονικό διάστημα για να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον του αλλά και για την οικογένειά σας να προσαρμοστεί στην κατοχή ενός κατοικίδιου ζώου!

katoikidio 4

Μην δίνετε ένα κατοικίδιο ζώο ως "έκπληξη"

Τα κατοικίδια ζώα δεν πρέπει να δίνονται ως έκπληξη. Αντί αυτού, είναι σημαντικό να καθίσετε ως οικογένεια εκ των προτέρων και να συζητήσετε για την απόκτηση ενός ζώου. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να ορίσετε τις προσδοκίες και τα καθήκοντα ως ενήλικες και παιδιά, για να αποφύγετε όποια σύγχυση ή σύγκρουση αργότερα.

Δημιουργήστε δρομολόγια και προϋπολογισμούς

Εάν αποφασίσετε τελικά να πάρετε ένα κατοικίδιο, ο πιο δημοκρατικός τρόπος για να αποφασίσετε ποιος θα κάνει τι και πότε, είναι ένα περιστρεφόμενο εβδομαδιαίο πρόγραμμα. Υπάρχουν μερικά πρότυπα OnLine και δωρεάν. Έχουν επίσης κενά, ώστε να το προσαρμόσετε στο δικό σας στυλ. Απλώς τα εκτυπώνετε και τα βάζετε στο ψυγείο!
Συζητήστε με τον/ την σύντροφό σας, ποιος θα είναι υπεύθυνος για τις επισκέψεις σε κτηνίατρο ώστε να βεβαιωθείτε ότι και η υπόλοιπη οικογένεια βοηθάει. Επιπλέον δημιουργήστε ένα προϋπολογισμό για τη μηνιαία τροφή του, τα εμβόλια και ότι άλλο χρειάζεται για να είναι υγιή και προστατευμένο.

katoikidio 3



Αγοράζω ή υιοθετώ;

Η απόφαση πάρθηκε και ομόφωνα αποφασίστηκε ότι θα αποκτήσετε κατοικίδιο. Το επόμενο βήμα είναι να αποφασιστεί τι είδους κατοικίδιο θέλετε.
Στην περίπτωση κουταβιών και κάποιων γάτων, η αγορά απευθείας από ένα Petshop μπορεί να φαίνεται σαν τη ασφαλέστερη επιλογή. Ίσως δεν είναι.
Αν όμως λόγω των παιδιών θέλετε να είστε ήσυχοι ότι δεν θα τους συμβεί κάτι στη συμβίωση μαζί του, επιλέξτε ράτσα, οπού θα το έχετε μεγαλώσει εσείς και θα ξέρετε τις αντιδράσεις του σε κάθε περίσταση.

Άρα το σημαντικότερο είναι πριν επιλέξετε ένα κατοικίδιο να αναρωτηθείτε λίγο γιατί θέλετε ένα κατοικίδιο. Οπότε σίγουρα θα καταλήξετε σε κάποιες επιλογές.
Μην ξεχνάμε όμως ότι και η υιοθέτηση ενός αδέσποτου είναι μια πράξη που θα σας κάνει να νοιώσετε καλύτερα μέσα σας, σκεπτόμενοι ότι σώσετε μια ψυχή, κάτι που θα είναι και ιδανικό μάθημα για τα παιδιά σας ώστε να καταλάβουν ότι τα ζώα δεν είναι παιχνίδι που σήμερα το παίζουμε και αύριο το παρατάμε, έχουν ευθύνη και χρειάζονται φροντίδα. Δίνετε στο ίδιο μια δεύτερη ευκαιρία για να ζήσει σώζοντας το από κινδύνους, όποιοι και αν είναι αυτοί.

Και σαν αποτέλεσμα όλης αυτής της κίνησης θα είναι ένα ανιδιοτελές βλέμμα αγάπης που θα πάρετε από το ζωάκι αυτό, βλέποντας στο πρόσωπο σας τον ‘’σωτήρα’’ του. Αυτό που δεν πρέπει να κάνετε, όποια και αν είναι η τελική σας επιλογή είναι να έχετε ως κριτήριο επιλογής την εμφάνισή. Είναι απολύτως ευφημιστικό, καθώς τα παιδιά σας εκπλήσσονται από ένα κουτάβι ή ένα χνουδωτό γατάκι την ημέρα των Χριστουγέννων, αυτή η σπίθα της ευτυχίας μπορεί όμως να καεί τόσο γρήγορα όσο έρχεται.

Ένα ευτυχισμένο σπίτι μπορεί να δημιουργήσει ένα ευτυχισμένο κατοικίδιο που θα αγαπιέται, θα εκτιμάται και θα φροντίζεται όπως του αξίζει! Όποια και αν είναι η επιλογή σας, θυμηθείτε ότι το μόνο που ζητούν είναι φροντίδα και αγάπη!

Καρανάσιος Λάζαρος
Κτηνίατρος
DVM Universitá Degli Studi Di Napoli
Federico II Italia
www.vetherapy.gr
email: info@vetherapy.gr

Διαβάστε επίσης

Γατάκι και κουτάβι: Συμβουλές για τον πρώτο ερχομό στο σπίτι

Έξι συμβουλές για την επιλογή του τέλειου ονόματος για το κατοικίδιο σας

Τα 4 κατοικίδια για παιδιά που δεν χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved