Η δύναμη της μητρότητας: Παλιές φωτογραφίες μαμάδων απ’ όλο τον κόσμο που θα σας συγκινήσουν

Η δύναμη της αγάπης της μάνας δεν έχει φυλή, χρώμα, θρησκεία, ηλικία, κοινωνική θέση, οικονομικό status, εποχή. Είναι μία και μοναδική!

Η δύναμη της μητρότητας: Παλιές φωτογραφίες μαμάδων απ’ όλο τον κόσμο που θα σας συγκινήσουν

Είναι ίδια σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου. Από την προηγμένη Δύση, μέχρι την Ανατολή. Από τις ακριβές συνοικίες, μέχρι τις φτωχογειτονιές ή τις παραγκουπόλεις. Στην πάροδο των χρόνων, η αγάπη αυτή παραμένει αναλλοίωτη. Και αυτό ακριβώς θέλησε να αποτυπώσει πριν 50 χρόνια, ο φωτογράφος Key Heyman.

mamades 19


Αριστερά, μαμά από τη Δανία και δεξιά μαμά από τη Ρωσία το 1963

Τη μοναδικότητα και τη δύναμη της μητρότητας. Και το έκανε με τον πιο συγκινητικό τρόπο. Και σήμερα, ξεφυλλίζοντας το άλμπουμ του με τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες, μόνο δάκρυα στα μάτια μάς έρχονται. Μαμάδες από την Αφρική, από την Ασία, από τη σύγχρονη Αμερική, μαμάδες Χριστιανές, μαμάδες Μουσουλμάνες, σε όλες τους εντοπίζεις ένα κοινό σημείο, το πιο σημαντικό, το απίστευτα μοναδικό… όλη την τρυφερότητα και αγάπη της μητέρας προς το παιδί της, μέσα από το βλέμμα της!

mamades 15

Αριστερά μαμά με το μωρό της στο Μαρόκο, το 1982. Και δεξιά Αιγύπτια μαμά, επίσης με το μωρό της, το 1974

Ο Key Heyman, στα τέλη της δεκαετίας του ’50, ξεκίνησε να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και να απαθανατίζει με το φακό του, καθημερινές στιγμές μαμάδων με τα παιδιά τους. Απαθανάτισε, το 1963 μία Ρωσίδα μαμά να μαθαίνει ποδήλατο στο παιδί της, την ίδια ώρα που μία Δανή μαμά απολάμβανε τα παιγνίδια με το μωρό της, στη μπανιέρα.

mamades 26

Όλες τις φωτογραφίες της συμπεριέλαβε σε ένα βιβλίο, με τον τίτλο, «Family», κερδίζοντας το 1965 το μία υποψηφιότητα για το βραβείο Πούλιτζερ.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery, που ακολουθεί

Διαβάστε επίσης

Δεκαπέντε αλήθειες για τη μητρότητα, που οι μαμάδες θα συμφωνήσουν

Η μητρότητα σε 10 σκίτσα που θα σας φτιάξουν τη διάθεση!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved