«Ελληνικός Κόσμος» : Εκπαιδευτικά προγράμματα Ιανουαρίου 2018

Ο «Ελληνικός Κόσμος» προσκαλεί παιδιά και γονείς στα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα, τα Σαββατοκύριακα του Γενάρη, με ευχές για μία ακόμα πιο δημιουργική χρονιά.

«Ελληνικός Κόσμος» : Εκπαιδευτικά προγράμματα  Ιανουαρίου 2018

Από τους μύθους του Αισώπου και τα λαϊκά παραμύθια, μέχρι την ιστορία της σοκολάτας και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τα ταξίδια δεν έχουν τελειωμό, εδώ στον «Ελληνικό Κόσμο»!

Σαββατιάτικα Οικογενειακά Εκπαιδευτικά Προγράμματα για παιδιά προσχολικής ηλικίας (3-5 ετών με τους γονείς τους)

Σάββατο 6/1/18

«Ξεφόρτωσε την ελιά, να σε φορτώσει λάδι» «Απ’ το κλαδάκι κρέμεται, στην αγορά πουλιέται, το εξωτερικό της τρώγεται, το κόκαλο πετιέται». Μέσα από παιχνίδια και κατασκευές, μας δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουμε το δέντρο, τον καρπό και το χυμό της ελιάς.

Ο καρπός και ο χυμός της ελιάς, ο κύκλος εργασιών παραγωγής του ελαιολάδου, οι ευεργετικές ιδιότητές του στον οργανισμό ανοίγουν κύκλο δραστηριοτήτων, ιδιαίτερα δημιουργικών, ώστε να ανακαλύψουμε το πολύτιμο δέντρο της Ελληνικής Γης.

Σάββατο 13/1/18

«Ο Γύρος του Κόσμου σε 70 λεπτά...»
Θα ήθελες να κάνεις τον Γύρο του Κόσμου; Να δεις πώς ζουν τα παιδιά από τη μία άκρη της γης έως την άλλη! Φαντάσου πώς είναι η ζωή στην έρημο, στη ζούγκλα και στους πάγους. Υπάρχουν τόσα διαφορετικά μέρη! Εσένα, πού θα σου άρεσε να ζεις; Έλα να διαλέξεις, αφού ανακαλύψεις μικρά μυστικά κάθε τόπου μέσα από το παιχνίδι!
Ένα μαγικό χαλί μας ταξιδεύει σε κάθε γωνιά της γης. Ένα ταξίδι στις πέντε ηπείρους για να ανακαλύψουμε στοιχεία πολιτισμού, πανίδας και χλωρίδας. Ένα ταξίδι γεμάτο παιχνίδι, χορό, εικόνες και δημιουργία!

Σάββατο 27/1/18

«Το λιοντάρι και ο ποντικός»
Ο δυνατός και ο αδύναμος, ο μεγάλος και ο μικρός. Δύο ήρωες τόσο διαφορετικοί συναντιούνται σε έναν μύθο του Αισώπου και μας δείχνουν πόσο χρειάζεται ο ένας τον άλλο! Πώς κατάφερε ένας μικρούλης ποντικός να σώσει το δυνατό λιοντάρι; Ακριβώς έτσι κι εμείς, πότε μικροί και πότε μεγάλοι, ανακαλύπτουμε τη «δύναμή» μας μέσα από παιχνίδια έκφρασης και ρόλων.
Με ερέθισμα την αφήγηση του μύθου παιδιά και γονείς δημιουργούν και ξεκινούν ένα ταξίδι μέσω της δραματοποίησης. Πώς ένιωθε το λιοντάρι και το ποντίκι στη σπηλιά; Πώς είναι το θυμωμένο λιοντάρι, και τι συμβαίνει όταν αυτό παγιδευτεί;

Σάββατο 20/1/18

«Ο Τζίκης ο Τζιτζίκης»
Καλοκαίρι, τραγούδι, χορός και ξεγνοιασιά... ή μήπως δεν είναι έτσι; Στο δάσος της ΙΜΕοχώρας, τα Τζιτζίκια έπαψαν να τραγουδούν και να χορεύουν. Ο Τζίκης ο Τζιτζίκης, ένας φοβερός μαέστρος και τενόρος, έχασε την χορωδία του και ψάχνει να βρει καινούριους φίλους για να τον βοηθήσουν να ξαναφέρει τον χορό και το τραγούδι.
«Τι λέτε παιδιά, μιας και μαζευτήκαμε σήμερα όλοι εδώ, δεν γινόμαστε εμείς η καινούρια χορωδία του Τζίκη Τζιτζίκη;» Για να γίνει αυτό: ζεσταίνουμε τις φωνές μας, βάζουμε τον ήχο σε τάξη, ανακαλύπτουμε τις νότες, γνωρίζουμε τα μουσικά όργανα! Με ερέθισμα την ιστορία της χορωδίας των τζιτζικιών, μπαίνουμε σε μελωδικά μονοπάτια και ανακαλύπτουμε τα μυστικά του κόσμου της μουσικής!

Πληροφορίες

• Ώρα έναρξης: 11:30
• Διάρκεια προγραμμάτων: 70 λεπτά
• Κόστος συμμετοχής ανά πρόγραμμα: 8 ευρώ το παιδί, 4 ευρώ ο ενήλικας (είναι απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα)
• Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης
• Είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση, Τ. 212 254 0000

Κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά 5 έως 12 χρόνων

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

«Κόκκινη κλωστή δεμένη, στην ανέμη τυλιγμένη, δωσ’ της κλότσους να γυρίσει, παραμύθι ν’ αρχινήσει»

Το βιβλίο του Λαϊκού Παραμυθιού είναι έτοιμο να ανοίξει και εμείς είμαστε έτοιμοι να τρυπώσουμε μέσα σ’ αυτό και να ζήσουμε σ’ έναν κόσμο μαγικό, στον κόσμο των παραμυθιών, ανακαλύπτοντας ήρωες, κατορθώματα, μαγικά αντικείμενα και λέξεις.
Ηλικία: Νηπιαγωγείο – Γ΄ Δημοτικού

Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

«ΗΛΙΟΣ, άνεμος, νερό. ΕΝΕΡΓΕΙΑ στο μέλλον»

Ήλιος, άνεμος, νερό... Πηγές ενέργειας που βρίσκονται ανεξάντλητες γύρω μας. Πώς μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε για το παρόν και το μέλλον του ανθρώπου και του πλανήτη; Θα μπορέσουμε να καταλάβουμε την ανάγκη για εξοικονόμηση ενέργειας στην καθημερινή μας ζωή;
Ηλικία: Δ΄ - ΣΤ΄ Δημοτικού

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

«Βουτιά στη σοκολάτα»

Σοκολάτα! Πικρή ή γλυκιά, ζεστή ή κρύα, είναι πάντα λαχταριστή!
Παρασυρθείτε μαζί μας στη χώρα της σοκολάτας, από τα τροπικά δέντρα στο τραπέζι μας!
Ηλικία: Νηπιαγωγείο – Γ΄ Δημοτικού

Πληροφορίες:

• Ώρες έναρξης: 12:30 (ώρα προσέλευσης 30 λεπτά πριν την έναρξη).
• Διάρκεια προγραμμάτων: 90 λεπτά
• Κόστος συμμετοχής: 8,50 ευρώ
• Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης
• Είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση Τ. 212 254 0000

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved