64 χριστουγεννιάτικα βιβλία για παιδιά και οι περιλήψεις τους για να διαλέξετε αυτό που σας αρέσει

Σε λίγες μέρες έρχονται τα Χριστούγεννα και εμείς φροντίσαμε να σας ενημερώσουμε για τα ωραιότερα χριστουγεννιάτικα παιδικά βιβλία που μπορείτε να βρείτε στην αγορά.

64 χριστουγεννιάτικα βιβλία για παιδιά και οι περιλήψεις τους για να διαλέξετε αυτό που σας αρέσει

Γνωρίζοντας από πρώτο χέρι λοιπόν τι βιβλία μπορεί να χρειάζονται οι μανούλες που έχουν μικρά παιδιά, βρήκαμε 64 υπέροχα βιβλία για να σας προτείνουμε. Διαβάστε τις περιλήψεις τους, δείτε τα εξώφυλλά τους και επιλέξτε αυτό που αρέσει στα παιδιά σας.

Είναι ιδανικά για χριστουγεννιάτικες ιστορίες καληνύχτας και δωράκια τώρα που φτάνουν οι γιορτές

1. Έξι στολίδια ταξιδεύουν

Συγγραφέας: Ευγένιος Τριβιζάς

6 stolidia

Έξι χριστουγεννιάτικα στολίδια δραπετεύουν ένα βράδυ από ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο και γυρίζουν τον κόσμο με ένα ιπτάμενο χαλί.

Η μία φαντασμαγορική περιπέτεια διαδέχεται την άλλη: από τα γενέθλια της πριγκίπισσας των πυγολαμπίδων στο ονειρεμένο δάσος με τις πασχαλιές στο μακρινό Μπαλί, όπου ζούνε τα μπαλόνια και οι μπάλες, κι από εκεί στη Συννεφοχώρα με τα λουλουδένια σύννεφα και στην ακροθαλασσιά του Νησιού των Πυροτεχνημάτων με τους αστερίες και τα ερωτευμένα πεφταστέρια.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο σαλόνι, όμως, έχει απομείνει γυμνό, χωρίς στολίδια. Αυτό δεν αρέσει καθόλου μα καθόλου στη μικρή Ρούλα Ονειρούλα που είναι αποφασισμένη να βρει έναν τρόπο να φέρει πίσω τα φευγάτα στολίδια... (εκδόσεις δίοπτρα)

2. Μια παγίδα για τον Άγιο Βασίλη
Συγγραφέας: Jonathan Emmett

mia pagida gia ton agio vasilil

Ο Μπράντλι είναι κακό παιδί, και ο Άγιος Βασίλης το ξέρει. Έτσι, το μοναδικό δώρο που του αφήνει κάθε χρόνο είναι ένα ζευγάρι κάλτσες. Φέτος όμως ο Μπράντλι είναι αποφασισμένος να πάρει εκδίκηση. (εκδόσεις Μεταίχμιο)

3. Η Πρωτοχρονιά του Άγιου-Βασίλη

h protoxronia tou ai vasili

Ακολουθήστε τον Άγιο Βασίλη, καθώς ετοιμάζεται για την πιο πολυάσχολη νύχτα του χρόνου. Το έλκηθρο είναι φορτωμένο με δώρα και οι τάρανδοι έτοιμοι για μια μαγική περιπέτεια. Παζλ, παιχνίδια και περισσότερα από 250 αυτοκόλλητα σας υπόσχονται τις πιο διασκεδαστικές γιορτές! (εκδόσεις διόπτρα)

4. Ο Άγιος Βασίλης έχει μπελάδες
Συγγραφέας: Rebecca Gerlings

o agios vasilis exei mpelades metaixmio

Η μεγάλη νύχτα έφτασε! Όμως όλα πάνε στραβά. Μήπως ο Άγιος Βασίλης ξέχασε πώς να κάνει τη δουλειά του ή μήπως χάθηκε η χριστουγεννιάτικη μαγεία;… (εκδόσεις Μεταίχμιο)

5. 100 Παραθυράκια γνώσης - Χαρούμενη Πρωτοχρονιά

parathirakia

Τα μικρά παιδιά μαθαίνουν συνέχεια νέες λέξεις. Αυτό το βιβλίο φέρνει έναν φανταστικό τρόπο να μάθετε στο παιδί εκατό νέες λέξεις για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, που θα τις συνδέσει µε τη σωστή σημασία τους. Τα στοιχεία και τα παραθυράκια που ανοιγοκλείνουν θα κεντρίσουν την περιέργειά του ξανά και ξανά και θα περάσετε ατελείωτες ώρες διασκέδασης και δημιουργίας! (εκδόσεις διοπτρα)

6. Ο Καρυοθραύστης
Συγγραφέας: Συλλογικό έργο

kariothrafstis public

Την παραμονή των Χριστουγέννων, η Κλάρα δέχεται ένα πολύ ξεχωριστό δώρο -έναν ξύλινο καρυοθραύστη- και από τότε η μαγεία ξεκινά! Μεταφερθείτε μαζί µε την Κλάρα σε έναν μαγευτικό κόσμο, όπου ξύλινα στρατιωτάκια ζωντανεύουν και πανέμορφες νεράιδες χορεύουν σε παλάτια από ζαχαρωτά, μέσα από την υπέροχη εικονογράφηση αυτής της κλασικής χριστουγεννιάτικης ιστορίας. (εκδόσεις Ψυχογιός βρείτε το στα Public)

7. Μικρές Χριστουγεννιάτικες ιστορίες
Συγγραφέας: Rachmuhl Francoise

mikres hristoygenniatikes istories

Δώδεκα μικρές ιστορίες με ήρωες τον Άγιο Βασίλη, νάνους, ξωτικά, παιδιά με ξεχωριστό χαρακτήρα και ζώα γεμάτα αγάπη. Με χιούμορ και παιχνιδιάρικη διάθεση, αυτές οι ιστορίες μας δείχνουν το σημείο όπου συναντιούνται η καθημερινή ζωή και ο κόσμος της φαντασίας.

Γιατί τα Χριστούγεννα είναι ξεχωριστά, όχι μόνο χάρη στις διακοπές, στα φώτα ή στα δώρα. Είναι μια ευκαιρία να δώσουμε και να πάρουμε αγάπη, να αφουγκραστούμε τις ανάγκες των άλλων ή να εκφράσουμε τις δικές μας. Αυτό το ιδιαίτερο, μαγευτικό πνεύμα των Χριστουγέννων ζωντανεύουν οι δώδεκα πρωτότυπες ιστορίες του βιβλίου. (εκδόσεις Κέδρος βρείτε το στα Public)

Δείτε περισσότερες προτάσεις μας στη gallery που ακολουθεί:

Διαβάστε επίσης:
Οι 18 χριστουγεννιάτικες ταινίες που πρέπει να δείτε με τα παιδιά σας αυτές τις γιορτές

Τα 20 τοπ Χριστουγεννιάτικα τραγούδια

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved