Τα πιο νόστιμα μπισκότα βουτύρου με royal icing τα έφτιαξα με τα χεράκια μου - Φτιάξτε τα και εσείς

Κορίτσια μου αγαπημένα, βρήκα την τέλεια συνταγή για μπισκότα βουτύρου και royal icing!

Τα πιο νόστιμα μπισκότα βουτύρου με royal icing τα έφτιαξα με τα χεράκια μου - Φτιάξτε τα και εσείς

Στις 6 Δεκεμβρίου η κόρη μου είχε τη γιορτή της. Κάθε χρόνο φτιάχνω γλυκά για το σχολείο και το μπαλέτο της, ώστε να κεράσει τους φίλους της σπιτικές λιχουδιές.

Μου αρέσει να φτιάχνω πράγματα για εκείνη και τους φίλους της και λατρεύει να παινεύεται για τα γλυκά της μαμάς της. Κάθε χρόνο έφτιαχνα cupcakes και άλλα διάφορα γλυκάκια (σ.σ. δείτε φώτο παρακάτω), φέτος όμως αποφάσισα να φτιάξω μπισκότα γλειφιτζούρια. Δύσκολο εγχείρημα. Οι φίλες μου, μου έλεγαν να μην επιχειρήσω να φτιάξω μια συνταγή που δεν έχω φτιάξει ποτέ ειδικά αν πρόκειται για κέρασμα.

https://www.instagram.com/p/BNo7S1hhuHa/

Δεν τις άκουσα. Ξεφύλλισα τα τεφτέρια μου και βρήκα μια συνταγή που είχα σημειώσει όταν ήμουν ακόμη έγκυος.

Μπισκότα Βουτύρου (για πάρτι, Χριστούγεννα, γιορτές και όχι μόνο), έγραφα δίπλα από τον τίτλο της συνταγής μου.

Υλικά:
340γρμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
1 βανίλια
90γρμ ζάχαρη
200γρμ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.τ.γ μπέικιν
1 αβγό

Εκτέλεση:
Χτυπήστε στο μίξερ για περίπου 8-10 λεπτά το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει και μέχρι να αφρατέψει.
Έπειτα προσθέστε τη ζάχαρη και συνεχίστε το ανακάτεμα για άλλα 6-8 λεπτά.
Αφού έχετε ένα ωραίο μείγμα, προσθέστε το αβγό και τη βανίλια. Συνεχίστε το ανακάτεμα για 5-7 λεπτά και προσθέστε το μπέικιν. ΄
Τέλος, αρχίστε να ρίχνετε το αλεύρι σιγά-σιγά και ανακατεύοντας αρχικά με το μίξερ. Έπειτα ρίξτε όλο το αλεύρι και συνεχίστε το ζύμωμα με τα χέρια.
Μόλις η ζύμη σας είναι έτοιμη, μοιράστε τη σε δυο μπάλες και αφήστε τη στο ψυγείο για ένα τεταρτάκι. Έπειτα αρχίστε να την απλώνετε σε ένα τραπέζι ώστε να της δώσετε σχήμα με τα κουπάτ που θα διαλέξετε.

Εγώ επέλεξα καρδούλες και πεταλούδες. Για να σας βγουν ίδιο πάχος όλα τα μπισκότα σας, θα σας πω ένα κολπάκι. Βρείτε δυο βιβλία με πάχος που θέλετε έχουν τα μπισκότα σας. Βάλτε το ένα από τη μια πλευρά του τραπεζιού σας, το άλλο από την άλλη βάλτε στη μέση το ζυμαράκι σας και αρχίστε να το ανοίγετε με τον πλάστη, ακουμπώντας πάντα τις άκρες που πλάστη στο ένα και το άλλο βιβλίο.
Θα παρατηρήσετε ότι η ζύμη σας δεν θα πιέζεται όταν απλωθεί καθώς θα έχει το ίδιο πάχος με τα βιβλία.

Βάλτε τα μπισκότα σας σε ταψάκι που θα έχετε απλώσει λαδόκολλα και ψήστε τα για 8-10 λεπτά στους 180 βαθμούς αέρα.

Μόλις έχουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα, βγάλτε τα και αφήστε τα να κρυώσουν σε ένα τραπέζι που θα έχετε στρώσει πετσέτα ή τραπεζομάντιλο.

Αν θέλετε και εσείς να τα κάνετε γλειφιτζούρια, βάλτε τα ξυλάκια πριν το ψήσιμο.

Αφού κρυώσουν φτιάξτε το royal icing. Η συνταγή είναι δική μου καθώς, έκανα παραλλαγή μια συνταγή που βρήκα στο διαδίκτυο.

Η αρχική συνταγή έλεγε 3 ασπράδια αβγών, 4 κούπες άχνη και μισό κουταλάκι κρεμόριο. Η αλήθεια είναι επειδή τα γλυκά τα προόριζα για παιδιά, δεν θα έθετα την υγεία τους σε κίνδυνο και τα ωμά αβγά τα φοβάμαι. Δεν ξέρω να παστεριώνω ασπράδια για αυτό και άρχισα να ψάχνω μία λύση για να φτιάξω ένα πετυχημένο royal icing με ασφάλεια. Έτσι λοιπόν η δική μου συνταγή που έφτιαξα και πέτυχε είχε τα εξής υλικά:

https://www.instagram.com/p/

Royal Icing συνταγή με παστεριωμένα ασπράδια
90 γρμ ασπράδια παστεριωμένα (ξέρετε εκείνα που υπάρχουν πλέον στα ψυγεία για τους αθλητές και όχι μόνο)
250γρμ ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
1 κ.τ.γ corn flour

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ, βάλτε τα ασπράδια, την άχνη, τη βανίλια και το corn flour και με ένα μίξερ χτυπήστε για 10 λεπτά. Μόλις δείτε ότι έχετε μια υπέροχη κρεμώδη υφή μπορείτε να διακοσμήσετε τα μπισκότα σας όπως έκανα και εγώ, με κορνέ ή βουτώντας απλά τα μπισκότα από τη μια πλευρά μέσα στο icing.

Εγώ προτίμησα να μη το χρωματίσω μιας και ήθελα να διακοσμήσω με ροζ και γαλάζια διακοσμητικά. Εσείς όμως, μπορείτε να το χρωματίσετε με χρώματα ζαχαροπλαστικής της επιλογής σας. Να σας πω την αλήθεια επειδή έφτιαξα τριπλή δόση γλάσο (ναι, μην σας φαίνεται περίεργο. Έφτιαξα 4 δόσεις ζύμη για μπισκότα, οπότε έφτιαξα και αρκετό γλάσο), όσο έμεινε το έβαλα σε ένα ταπερ και φύλαξα στο ψυγείο. Το σαββατοκύριακο θα φτιάξω ξανά μπισκότα και αυτή τη φορά θα χρωματίσω το γλάσο ώστε να τα διακοσμήσει η κόρη μου όλα!

Φτιάξτε τη συνταγή μου και στείλτε μου φωτογραφίες από το εγχείρημά σας εδώ.

Φιλιά πολλά και καλές γιορτές!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved