Ποιο είναι το μυστικό για να σιδερώνετε τα ρούχα χωρίς πολύ κόπο

Κατά κοινή ομολογία, το σιδέρωμα  είναι ο μόνιμος πονοκέφαλος των γυναικών. Δεν τελειώνει ποτέ.

Ποιο είναι το μυστικό για να σιδερώνετε τα ρούχα χωρίς πολύ κόπο

Ακόμα κι αν έχεις αφιερώσει ώρες για να τελειώσεις τη στοίβα ρούχων που είχε μαζευτεί, την επομένη, διαπιστώνεις ότι έχεις κι άλλα να σιδερώσεις.
Ενας φαύλος κύκλος. Στην ουσία το σιδέρωμα των ρούχων δεν μπορείς να το αποφύγεις ( εκτός αν έχεις τη δυνατότητα να το κάνει κάποιος άλλος). Επομένως, το θέμα είναι να γίνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορο και εύκολο.

Μια καλή λύση είναι όταν μαζεύετε τα ρούχα από την απλώστρα ή τα βγάζετε από το στεγνωτήριο να τα διπλώνετε καλά. Για παράδειγμα, τα σεντόνια και οι πετσέτες όταν διπλωθούν σιδερώνονται πολύ πιο γρήγορα όπως και τα παντελόνια.

sidero

Ωστόσο, διαφορά μεγάλη θα δείτε αν κάτω από το σιδερόπανο τοποθετήσετε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτου. Ναι, σωστά διαβάσατε. Βάζετε αλουμινόχαρτο κατά μήκος της επιφάνειας που σιδερώνετε, το στρώνετε καλά με το χέρι σας και τοποθετείτε πάλι από πάνω το σιδερόπανο.

Το αλουμινόχαρτο αντανακλά τη θερμότητα του σίδερου οπότε όταν σιδερώνετε το ύφασμα στρώνει και από τις δύο πλευρές! Θα πρέπει ωστόσο να είστε προσεκτικές με τα διάφορα υφάσματα (μάλλινα ή πιο ευαίσθητα), καθώς μπορεί λόγω υψηλής θερμότητας να έχετε διάφορα ατυχήματα. Εναλλακτικά, σιδερώστε σε πιο χαμηλή θερμοκρασία ή τοποθετήστε ένα κομμάτι ύφασμα κάτω από τα ευαίσθητα ρούχα.

Διαβάστε επίσης

Αυτά είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε στο σιδέρωμα
5 τρόποι να σιδερώσετε τα ρούχα σας χωρίς... σίδερο!
Εύκολο και γρήγορο σιδέρωμα στο μισό χρόνο; Το tip που θα σας «λύσει» τα χέρια!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved