Φθινοπωρινή σούπα λαχανικών με κάστανο από τον Γιώργο Γεράρδο

Το φθινόπωρο είναι πια εδώ και για εμένα τίποτα δεν είναι καλύτερο για τις πρώτες κρύες μέρες από μία απολαυστική σούπα!

Φθινοπωρινή σούπα λαχανικών με κάστανο από τον Γιώργο Γεράρδο

Η συνταγή που σας προτείνω σήμερα είναι μια κλασική σούπα με άφθονα λαχανικά ενώ το κάστανο και το φασκόμηλο της δίνουν γλύκα και ένα ιδιαίτερο άρωμα. Φυσικά και μπορείτε να πειραματιστείτε και να χρησιμοποιήσετε ότι λαχανικά έχετε στο σπίτι, όπως πατάτες, κολοκυθάκια ή πιπεριές. Το πολύ ωραίο είναι ότι με το K-mix και τον βραστήρα η συνταγή γίνεται ευκολα και σε μισή ώρα μπορείτε να απολαύσετε με την οικογένεια σας μια νόστιμη, καυτή και υγιεινή σούπα.

Υλικά

2 πράσα
2 Καρότα
1 φινόκιο
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
2 στικ σέλερυ
200 γραμμάρια κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
15 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο
4κς παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Προσαρμόζουμε στο ραβδομπλέντερ K-mix της Kenwood τον δίσκο τριψίματος με μεγάλες τρύπες, τρίβουμε το κρεμμύδι και το ιδρώνουμε με το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα.

22

Εν τω μεταξύ προσαρμόζουμε τον δίσκο για λεπτές φέτες και κόβουμε τα καρότα, τα πράσα, το φινόκιο, το σκόρδο και το σέλερυ. Μόλις το κρεμμύδι γίνει διάφανο προσθέτουμε τα λαχανικά και μαγειρεύουμε για άλλα 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε 1 λίτρο βραστό νερό, αλάτι, πιπέρι και το μισό φασκόμηλο κομμένο σε λεπτές λωρίδες.

33

Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά και τέλος προσθέτουμε τα καθαρισμένα κάστανα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με φύλλα φασκόμηλου που τα έχουμε τηγανίσει για 5 δευτερόλεπτα σε καυτό λάδι. Έτσι γίνονται τραγανά και πολύ αρωματικά.

Tip. Αν δεν βρείτε φρέσκο φασκόμηλο μπορείτε να το αντικαταστήσετε με δεντρολίβανο ή θυμάρι.

Διαβάστε επίσης

Καροτόσουπα με τζίντζερ: Η ιδανική επιλογή για τις βροχερές μέρες
Λαχταριστή σούπα λαχανικών βελουτέ με χωριάτικο λουκάνικο από τον Γιώργο Γεράρδο

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved