Deco: 10 οικονομικές ιδέες για να μεταμορφώσετε την κρεβατοκάμαρά σας

Ο χειμώνας παίρνει σιγά σιγά τη θέση του κι η κρεβατοκάμαρα γίνεται πιο… θελκτική. Εξάλλου, με τα κρύα, ποιος δε θέλει να μείνει όλη τη μέρα στο κρεβάτι του και να χουχουλιάζει;

Deco: 10 οικονομικές ιδέες για να μεταμορφώσετε την κρεβατοκάμαρά σας

Να μην κάνει τίποτε άλλο. Να βγει από το δωμάτιο, μόνο για τις βασικές ανάγκες. Βέβαια, αν είσαι μανούλα, μία τέτοια μέρα μοιάζει με όνειρο τρελό, όνειρο απατηλό. Ενδεχομένως, με τέτοιο όνειρο να μοιάζει και η ιδέα να αλλάξετε την κρεβατοκάμαρα σας. Οι καιροί είναι δύσκολοι οικονομικά και το να προχωρήσεις σε μεγάλες αλλαγές στους χώρους του σπιτιού, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα.

Κι, όμως, μπορείτε να κάνετε μικρές αλλαγές στην κρεβατοκάμαρά σας, να προσθέσετε απλές πινελιές, και ανέξοδα να την αλλάξετε εντελώς. Κι επειδή ο χειμώνας είναι προ των πυλών (ε, πού θα πάει, δεν θα έρθει και για εμάς που τον πεθυμήσαμε;), σάς έχουμε κάποιες ιδέες που μπορείτε να ακολουθήσετε και να κάνετε την κρεβατοκάμαρά σας πιο… χουχουλιάρική!

Ιδέα πρώτη: Δώστε βάση στα σκεπάσματα. Οι μαμάδες μας είχαν κουβερτόριο (άλλο για το καλοκαίρι και άλλο για το χειμώνα) με το οποίο έστρωναν το κρεβάτι κάθε πρωί. Εσείς δεν χρειάζεται να κάνετε το ίδιο. Γιατί, ποια έχει όρεξη πρωινιάτικα να μαζεύει τα παπλώματα και να στρώνει το κουβερτόριο; Μπορεί, όμως, και να έχετε. Οπότε, και στις δύο περιπτώσεις: είτε πάπλωμα είτε κουβερτόριο, επιλέξτε για το χειμώνα να είναι σε ζεστά χρώματα, απαλά στην υφή. Τα μεταξωτά και τα σατέν είναι πολύ ωραία, αλλά το χειμώνα σε παγώνουν.

Ιδέα δεύτερη: Αλλάξτε το φωτισμό. Συνήθως, στην κρεβατοκάμαρα έχουμε ένα φωτιστικό. Μπορείτε αν οικονομικά σάς είναι εύκολο, να φτιάξετε κρυφό φωτισμό. Αν όχι, μπορείτε να πάρετε ένα μεγάλο φωτιστικό δαπέδου και να χρησιμοποιείται αυτό. Και καταργείστε το κεντρικό φωτιστικό.

Ιδέα τρίτη: Βάλτε έναν πίνακα. Ομορφαίνει το χώρο, αλλάζει την όψη του υπνοδωματίου και είναι μία οικονομική, αλλά αποτελεσματική λύση για να ανανεώσετε το σπίτι σας, γενικότερα. Για την κρεβατοκάμαρα ιδανικό ως σχέδιο είναι τα λουλούδια, που πηγαίνουν με όλα τα είδη, μοντέρνα, ρομαντικά, πιο συντηρητικά. Φροντίστε να είναι σε ουδέτερα χρώματα, ενώ όσο πιο μεγάλα είναι τόσο περισσότερο βάθος δίνουν στον τοίχο.

Ιδέα τέταρτη: Παίξτε με τα χρώματα. Δεν χρειάζεται να βάψετε όλη την κρεβατοκάμαρα. Ένας τοίχος αρκεί. Το απαλό μπλε είναι ένα χρώμα που ταιριάζει σε μία κρεβατοκάμαρα, όπως και το μπορντό.

Ιδέα πέμπτη: Βάλτε φωτογραφίες. Αντί για πίνακα μπορείτε σε έναν τοίχο – ωραία ταιριάζει πάνω από το προσκέφαλο το κρεβατιού – να βάλτε φωτογραφίες δικές σας και τις οικογένειας σας. Παίξτε με τα μεγέθη. Μικρά, μεγάλα, μέτριου μεγέθους. Έγχρωμες ή ασπρόμαυρες.

Ιδέα έκτη: Βάλτε αυτοκόλλητα τοίχου. Μπορείτε, επίσης, να βάλτε αυτοκόλλητα τοίχου. Αντί να επιλέξετε τα λουλούδια σε έναν πίνακα, επιλέξτε τα σε αυτοκόλλητα. Βάλτε στο προσκέφαλο του κρεβατιού μεγάλα αυτοκόλλητα με λουλούδια.

Ιδέα έβδομη: Βάλτε ταπετσαρία. Αν σας παίρνει οικονομικά, μπορείτε να ντύσετε με ταπετσαρία τον έναν τοίχο. Μπορείτε να επιλέξτε ως σχέδιο αφηρημένα μοτίβα, ρίγες, γεωμετρικά σχέδια ή και λουλούδια.

Ιδέα όγδοη: Πείτε ναι στα διακοσμητικά μαξιλάρια. Αγοράστε διακοσμητικά μαξιλάρια σε διάφορα μεγέθη, μικρά και μεγαλύτερα, και τοποθετήστε τα πάνω στο στρωμένο κρεβάτι.

Ιδέα ένατη: Βάλτε βάζα και λουλούδια στο δωμάτιο σας. Και γενικά, βάλτε το προσωπικό σας στυλ και στίγμα, στο χώρο σας.

Ιδέα δέκατη: επιλέξτε το κατάλληλο στρώμα. Εννοείται για ορθοπεδικούς λόγους, αλλά και για να μη θέλετε να σηκωθείτε από το κρεβάτι.

Διαβάστε επίσης

5 design κρεβατοκάμαρας που κάθε ζευγάρι θα ήθελε στο σπίτι του

Deco: 16 ιδέες διακόσμησης για το φοιτητικό σπίτι (pics)

Είσαι έτοιμη για ανακαίνιση; Πριν ξεκινήσεις δες 3 στυλιστικά λάθη που πρέπει να αποφύγεις

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved