Σαββατιάτικα και Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα Νοεμβρίου 2017 στον «Ελληνικό Κόσμο»

Σαββατιάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά προσχολικής ηλικίας με τους γονείς τους.

Σαββατιάτικα και Κυριακάτικα  Εκπαιδευτικά Προγράμματα Νοεμβρίου 2017 στον «Ελληνικό Κόσμο»

Σάββατο 4/11/17
«Μια μέρα με τον Χουμ και την Νταν»
Δύο άνθρωποι από κάποια μακρινή εποχή ανοίγουν τη σπηλιά τους και μας υποδέχονται γύρω από τη φωτιά τους. Ακολουθώντας ίχνη, θα μάθουμε μερικά από τα μυστικά τους. Πώς ζούσαν; Τι έτρωγαν; Υλικά, όπως η πέτρα και ο πηλός, θα μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε την καθημερινότητά τους.
Ο Χουμ και η Νταν μας υποδέχονται στη καθημερινότητα τους που σήμερα φαντάζει μυθική. Ίχνη ζώων μας οδηγούν στη σπηλιά τους για να ανακαλύψουμε μία εστία, πέτρες, βραχογραφίες, κοχύλια, εργαλεία, καρπούς ή αλλιώς τον τρόπο με τον οποίο ζούσαν οι άνθρωποι στα προϊστορικά χρόνια!

Σάββατο 11/11/17
«Ο Τζίκης ο Τζιτζίκης»
Καλοκαίρι, τραγούδι, χορός και ξεγνοιασιά... ή μήπως δεν είναι έτσι! Στο δάσος της ΙΜΕοχώρας, τα Τζιτζίκια έπαψαν να τραγουδούν και να χορεύουν. Ο Τζίκης ο Τζιτζίκης, ένας φοβερός μαέστρος και τενόρος, έχασε τη χορωδία του και ψάχνει να βρει καινούριους φίλους για να τον βοηθήσουν να ξαναφέρει τον χορό και το τραγούδι.
«Τι λέτε παιδιά, μιας και μαζευτήκαμε σήμερα όλοι εδώ δεν γινόμαστε εμείς η καινούργια χορωδία του Τζίκη Τζιτζίκη;» Για να γίνει αυτό: ζεσταίνουμε τις φωνές μας, βάζουμε τον ήχο σε τάξη, ανακαλύπτουμε τις νότες, γνωρίζουμε τα μουσικά όργανα! Με ερέθισμα την ιστορία της χορωδίας των τζιτζικιών, μπαίνουμε σε μελωδικά μονοπάτια και ανακαλύπτουμε τα μυστικά του κόσμου της μουσικής!

Σάββατο 18/11/17
«Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου»
Σε κοιτάζω, με κοιτάζεις... Άραγε, με ποιον να μοιάζεις; Μαγεμένος ή μη, πάντα κάτι έχει να μας πει! Μέσα από καθρέφτες, αντικείμενα ιδιαίτερα και «μαγικά», γνωρίζουμε τον εαυτό μας αλλά και τους άλλους γύρω μας. Μεταμορφωνόμαστε, πειραματιζόμαστε και με το παιχνίδι εκφραζόμαστε!
Με τη βοήθεια ενός καθρέφτη παιδιά και γονείς μπαίνουν στη διαδικασία να παρατηρήσουν τους εαυτούς τους, να αντιληφθούν τα διαφορετικά ανθρώπινα χαρακτηριστικά αλλά και να συνεργαστούν και να παίξουν ομαδικά. Ο καθρέφτης αυτή τη φορά αποτελεί έμπνευση για παιχνίδι και δημιουργία!

Σάββατο 25/11/17
«Μια σταγόνα ταξιδεύει»
«Γεια σας! Είμαι μία σταγόνα που διαρκώς ταξιδεύει!» Νερό... σύννεφο... πάγος... βροχή... Ακολουθούμε το ταξίδι του νερού μέσα από νερό-ιστορίες, παίζουμε και πειραματιζόμαστε με πρωταγωνιστή το υγρό στοιχείο!
Πειράματα, θεατρικό παιχνίδι και νερo-ιστορίες ταξιδεύουν ενήλικες και παιδιά σε μια σειρά από δραστηριότητες που θα εισαγάγουν τους μικρότερους σε ένα από τα πιο μαγευτικά φυσικά φαινόμενα, τον κύκλο του νερού!
Πληροφορίες:
• Ώρα έναρξης: 11:30
• Διάρκεια προγραμμάτων: 70 λεπτά
• Κόστος συμμετοχής ανά πρόγραμμα: 8 ευρώ το παιδί, 4 ευρώ ο ενήλικας (είναι απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα)
• Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης

Κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά 5 έως 12 ετών

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017
«Ξετυλίγοντας το κουβάρι της γραφής»
Είναι ανάγκη του ανθρώπου να επικοινωνεί! Έτσι εφηύρε τη γραφή! Μα, πολύ πριν βρει μολύβι και χαρτί, είχε άλλους τρόπους να εκφραστεί! Σπηλιές, άμμος, πηλός, περγαμηνή μας οδήγησαν στη γραφομηχανή και στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Θα κάνουμε ένα ταξίδι στην ιστορία και την εξέλιξη της γραφής. Θα πειραματιστούμε με παλιούς, νέους και μελλοντικούς τρόπους γραφής.
Για μαθητές από Γ’ έως ΣΤ’ δημοτικού

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017
«Μέτρον άριστον»...και στη διατροφή
Το φαγητό είναι ο φύλακας «άγγελος» του σώματός μας. Γνωρίζουμε, όμως, τι είναι κρυμμένο μέσα στα τρόφιμα; Μαζευόμαστε, λοιπόν, γύρω από το τραπέζι και χρησιμοποιώντας σκεύη και τροφές συνθέτουμε το δικό μας ιδανικό μενού... κυρίως, όμως, ανακαλύπτουμε την αξία της ισορροπημένης διατροφής
Για Νήπια και μαθητές έως και Γ’ δημοτικού

Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017
«Μάτια δυο, διαστάσεις τρεις, να τος και ο υπολογιστής!!»
Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές είναι μέσα στην ζωή μας. Λάπτοπ, τάμπλετ, έξυπνα κινητά! Από πού ξεκίνησαν όμως όλα; Στο πρόγραμμα αυτό θα αναζητήσουμε μαζί τις ρίζες της τεχνολογίας από τους πρώτους υπολογιστές-δωμάτια, μέχρι και την εικονική πραγματικότητα!
Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα γεμάτο παιχνίδι και επικοινωνία με σκοπό να ανακαλύψουν τα παιδιά την ιστορία της εξέλιξης των υπολογιστών και της εικονικής πραγματικότητας, αλλά και τον ρόλο που παίζουν στην ζωή μας. Πώς ήταν ο πρώτος υπολογιστής; Αξιοποιούμε ή χρησιμοποιούμε χωρίς σύνεση την τεχνολογία; Μπορούμε να φτιάξουμε με απλό τρόπο γυαλιά εικονικής πραγματικότητας;
Για μαθητές από Γ έως Στ’ δημοτικού

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017
«Κόκκινη κλωστή δεμένη, στην ανέμη τυλιγμένη, δωσ’ της κλώτσους να γυρίσει, παραμύθι ν’ αρχινήσει»
Το βιβλίο του λαϊκού παραμυθιού είναι έτοιμο να ανοίξει και εμείς είμαστε έτοιμοι να τρυπώσουμε μέσα σ’ αυτό, να ζήσουμε σ’ έναν κόσμο μαγικό, ανακαλύπτοντας ήρωες, κατορθώματα, μαγικά αντικείμενα και λέξεις.
Τα λαϊκά παραμύθια, αυτά που γεννήθηκαν χρόνια πίσω στις αυλές και στις πλατείες, ταξίδεψαν μέχρι τις μέρες μας. Ανακαλύπτουμε τους ήρωες τους, τα σύμβολά τους και με τη φαντασία μας δημιουργούμε νέες ιστορίες, νέες εικόνες και νέους ήρωες!
Για Νήπια και μαθητές έως και Γ’ δημοτικού

Πληροφορίες:

• Ώρες έναρξης: 10:30 και 12:30 (ώρα προσέλευσης 30 λεπτά πριν την έναρξη).
• Διάρκεια προγραμμάτων: 90 λεπτά
• Κόστος συμμετοχής: 8,50 ευρώ
• Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved