Όσα δε μας είπαν ποτέ οι μαμάδες μας: 9 σκίτσα που θα σου φέρουν δάκρυα στα μάτια

Μαμά. Μία λέξη μικρή, μα συνάμα τόσο μεγάλη, τόσο σπουδαία, τόσο σημαντική, τόσο μοναδική, τόσο λατρεμένη. Μητέρα, το πιο αγαπημένο πρόσωπο. Μάνα, η αγάπη της απεριόριστη και δεδομένη.

Όσα δε μας είπαν ποτέ οι μαμάδες μας: 9 σκίτσα που θα σου φέρουν δάκρυα στα μάτια

Όπως και να την πεις: Μάνα, μητέρα, μαμά η μοναδική σχέση μαζί της, δεν αλλάζει. Ο Igor Kalashnikov μέσα από 9 συγκινητικά σκίτσα, αποκαλύπτει 9 πράγματα που έκαναν οι μαμάδες μας για εμάς, και ποτέ δε μας είπαν. Εννέα πράγματα, που αποκαλύπτουν την αφοσίωση τους σε εμάς, την άνευ ορίων αγάπη τους, τη φροντίδα τους από την πρώτη μέρα της ζωής μας, τις ανησυχίες τους, τα δάκρυα τους.

Εννέα σκίτσα, που μας υπενθυμίζουν γιατί πρέπει να αγαπάμε, να προσέχουμε, να μη γκρινιάζουμε και να μη στεναχωρούμε τη μαμά μας.

Σε κουβαλούσε για περισσότερους από 9 μήνες: Όταν ήσουν στην κοιλιά της, όταν ήσουν μωρό και σε νανούριζε, όταν σε έπαιρνε αγκαλιά κάθε φορά που την αποζητούσες, όταν αποκοιμόσουν σε μεγαλύτερη ηλικία, στον καναπέ και σε κουβαλούσε μέχρι το κρεβάτι σου.

Την έκανες να κλαίει συχνά: Ναι, δε σου είπε ποτέ ότι την έκανες να κλαίει κάθε φορά, που δεν κρατούσες την υπόσχεση που της έδινες.

Σε κοιτούσε όταν κοιμόσουν: Όταν ήσουν μωρό στεκόταν πάνω από την κούνια σου να δει, αν αναπνέεις. Μεγαλώνοντας έριχνε κλεφτές ματιές να δει αν είσαι καλά. Κάτι, που το συνέχισε για πολλά χρόνια αργότερα

Κάθε φορά που έκλαιγες, ράγιζε η καρδιά της: Κάθε φορά που έκλαιγες, ράγιζε η καρδιά της: Όταν ήσουν μωρό, έκλαιγες και δε μπορούσες να μιλήσεις, όταν μεγαλώνοντας σε μάλωνε κι εσύ έκλαιγες. Στην εφηβεία που κλεινόσουν στο δωμάτιο και δεν της έλεγες τι ήταν αυτό που σε έκανε να κλαις.

Για εκείνη ήσουν πάντα το νούμερο ένα: Είτε τα κατάφερνες είτε όχι. Είτε έβγαινες πρώτος, δεύτερος ή τελευταίος. Για εκείνη ήσουν πάντα πρώτος και πάντα νιώθει περήφανη για εσένα. Εξάλλου, από νωρίς σου έχει διδάξει ότι μετράει η προσπάθεια. Και προσπαθώντας, κάποια στιγμή θα έρθει και η κατάκτηση της κορυφής.

Για την αγωνία που ένιωθε όταν έβγαινες στην εφηβεία έξω: Και ναι η στιγμή, που πάντα έτρεμε και αγωνιούσε ήρθε. Εσύ μεγάλωσες και ξεκίνησες τις πρώτες σου βραδινές εξόδους. Κι εκείνη στο σπίτι δεν κοιμόταν, μέχρι να επιστρέψεις και βεβαιωθεί ότι είσαι καλά. Είτε στη δείχνει είτε όχι, η αγωνία της είναι μεγάλη.

Ανησυχεί (και θα ανησυχεί) για εσένα: Που είσαι, τι κάνεις, με ποιον είσαι, πού είσαι, αν έχεις φάει, αν έχεις πάρει ζακέτα μαζί σου.

Ξέρει ότι δεν είναι τέλεια: Από την πρώτη μέρα που σε κράτησε στην αγκαλιά της, προσπαθεί. Προσπαθεί να είναι καλή στο ρόλο της, να μη σου λείψει τίποτε, να σε κάνει καλό άνθρωπο. Ξέρει ότι δεν είναι πάντα τέλεια, αλλά προσπαθεί. Και θα προσπαθεί πάντα.

Θα το ξανάκανε: Μπορεί να είχε δύσκολη εγκυμοσύνη, μπορεί και δύσκολη γέννα. Μπορεί να πέρασε επιλόχεια κατάθλιψη. Ξενύχτησε, αγωνιούσε, δυσκολεύτηκε, απογοητεύτηκε. Οι χαρές, όμως, που απλόχερα της προσφέρει η μητρότητα ξεπερνούν τις τυχόν δυσκολίες. Και ναι θα το ξανάκανε!

Πηγή: Brightside.me

Διαβάστες επίσης:

Μαθήματα που μόνο η μητρότητα θα μπορούσε να μου διδάξει

Δέκα λόγοι που η μαμά είναι η καλύτερη

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved